Zadejte hledaný výraz...

Prohlížeč Internet Explorer zanedlouho skončí

Softwarová společnost Microsoft oznámila, že 15. června 2022 oficiálně ukončí podporu prohlížeče Internet Explorer. Technologický gigant jej spustil již v roce 1995, odkdy se stal stabilní součástí všech počítačů s operačním systémem Windows.

V současnosti však Internet Explorer za konkurenčními prohlížeči zaostává, je pomalejší i méně bezpečný. Podle údajů ze stránky NetMarketShare se mu moc nedaří ani mezi uživateli. Stabilně ho používá jen něco málo přes 5 procent lidí. Oproti prohlížeči Google Chrome, který tento trh se 69-procentním podílem vede, je to výrazný rozdíl.

Microsoft se však z pole internetových prohlížečů neplánuje stáhnout. Svou pozornost chce zaměřit směrem na Microsoft Edge, který společnost představila světu již v roce 2015. „Budoucnost prohlížeče Internet Explorer ve Windows 10 je Microsoft Edge,“ uvádí společnost na svém blogu. „Nejenže je Microsoft Edge rychlejší, bezpečnější a modernější než Internet Explorer, ale také je schopen vyřešit klíčový problém – kompatibilitu se starými webovými stránkami a aplikacemi.“

Dále čtěte:

Ulož.to chce náhradu nákladů za mazání pirátských kopií filmu

Nové podmínky služby WhatsApp se netýkají Evropské unie



Vydáno
21. 5. 2021
Tagy