Zadejte hledaný výraz...

Proč si pořídit repasovaný notebook

Ne každý má v dnešní době 25 tisíc na kvalitní počítač nebo notebook. Levnější nová technika však obvykle neposkytuje potřebnou kvalitu, kterou byste očekávali. Repasovaný počítač tak nabízí to nejlepší řešení pro ty, co hledají kvalitní techniku, ale chtějí zároveň ušetřit. Jak ale takový repasovaný počítač nebo notebook vybrat a jaké jsou jeho výhody?

Co znamená repase a jak probíhá?

Proces repase znamená znovuuvedení zařízení do života výměnou špatných náhradních dílů za nové nebo použité funkční. Repasovaný počítač je důkladně prověřený testy a je vyčištěný, díky čemuž může sloužit i spoustu dalších let. Na repasované zboží je navíc poskytovaná záruka a servis.

Zboží vhodné k repasi se vykupuje buď přímo od českých nebo zahraničních korporátů nebo od velkoobchodních prodejců repasované techniky v zahraničí. Ti vykoupí zboží od korporátů a prodávají ho firmám, kde se repasuje a dále prodá koncovému zákazníkovi.

Obvykle se repasují notebooky a počítače vyšší třídy, které zpravidla bývají vyrobeny z velmi kvalitních materiálů, moderních náhradních dílů a součástek za použití moderních postupů. Klade se také důraz na delší životnost jednotlivých dílů. Díky těmto faktorům tak lze očekávat dlouhou životnost, ale obvykle i vyšší pořizovací cenu nového zařízení.

Jakou nabízí výhodu oproti bazaru?

Repasované zboží by se rozhodně nemělo srovnávat s bazarovou technikou. Bazarové zboží neprochází testy, neposkytují záruku na skryté vady či záruku vrácení peněz. Repasovaná technika je tak bezpečnější a je vhodná i pro firmy.

Pro koho se repasovaný počítač může hodit?

Repasovaný notebook se hodí pro ty, co hledají kvalitu a za nižší cenu, než by stálo pořízení nového zařízení. Pokud uvažujete o repasované technice, měli byste si určitě promyslet, k čemu vlastně budete počítač nebo notebook používat. Jde například o to, zda budete pracovat více doma, v kanceláři nebo budete více cestovat, k čemuž by se určitě hodil přenosný počítač.


Pokud se rozhodnete pořídit si repasovaný notebook, určitě mrkněte na PočítačeZaBabku.cz, které nabízí širokou nabídku použitých a repasovaných notebooků, počítačů i další elektroniky. Část jejich sortimentu tvoří i nové zboží a výhodné předváděcí notebooky a počítače, které bývají ve stavu nových produktů.


Vydáno
25. 1. 2021
Tagy