Zadejte hledaný výraz...

PayPal zavádí poplatek za nepoužívání účtu

Foto: GettyImages

V PayPalu, službě určené zejména k placení na internetu a posílání finančních prostředků, dochází k aktualizaci podmínek, které se některým uživatelům již nemusí zamlouvat. Nový bod podmínek totiž zmiňuje roční poplatek 300 korun v případě neaktivních účtů.

Nové podmínky od 16. prosince

Služba PayPal byla ve své podstatě zdarma a její zřízení nic nestálo. Nové podmínky, které začnou platit od 16. prosince však zmiňují poplatek za neaktivní účet. V případě neaktivity po dobou alespoň 12 měsíců tak bude účtován poplatek ve výši 300 korun. Neaktivní v tomto kontextu znamená, že se uživatel ke svému účtu nepřihlásil, ani jej nijak nevyužil k zaslání, přijetí, či výběru peněz.

Pokud bude zůstatek na účtu nižší než 300 korun, strhne si z něj PayPal poplatek za neaktivitu jenom ve výši zbývajícího zůstatku.

PayPal od 16. prosince zavádí také poplatek 400 korun za chargeback, který byl doposud zdarma. Jde o druh reklamace, kdy žádáte vrácení peněz zpátky na karetní účet, pokud vám nějaký obchodník neposlal objednané zboží nebo neposkytl sjednanou službu. Nově bude i poplatek za spor – v základní variantě 350 korun.

Nově také bude povinné, aby klient u svého účtu uváděl aktuální telefonní číslo.

Kdo s novými podmínkami nesouhlasí, může účet zrušit do 16. prosince.

Shrnutí nových podmínek PayPalu naleznete zde


Vydáno
1. 10. 2020
Tagy