Zadejte hledaný výraz...

Microsoft zřejmě představí novou verzi systému Windows

Americká společnost Microsoft by ve čtvrtek zřejmě měla představit novou generaci svého operačního systému Windows. Nový systém by měl nést název Windows 11. Podpora aktuální verze Windows 10 by navíc měla skončit za čtyři roky, a to 14. října 2025. Očekávaná tisková konference společnosti začne ve čtvrtek 24. června v 17 hodin.

Microsoft oznámil, že na virtuální prezentaci, která se koná ve čtvrtek, představí novou generaci Windows. V minulém týdnu pak uvedl, že ukončí podporu Windows 10.

Současnou verzi Windows 10 uvedl Microsoft v roce 2015 a vývojář Microsoftu Jerry Nixon tehdy tvrdil, že jde o poslední verzi tohoto operačního systému.

Novou verzi naznačily i nedávné úniky na internetu – nejprve šlo o screenshoty systému Windows 11 a následně i celý systém s novým uživatelským rozhraním, menu a dalšími prvky. Podle serveru The Verze však šlo pouze o předběžnou verzi.

Z vizuálního hlediska zaregistroval server The Verge největší změny u hlavního panelu. Tlačítko Start a ikony aplikací jsou v uniklé verzi nově umístěny ve střední části panelu, existuje ale možnost přesunout je zpět do levé části. Samotné startovní menu je podle serveru výrazně zjednodušeno ve srovnání s jeho podobou ve Windows 10.

V současnosti se spekuluje o tom, zda Microsoft umožní uživatelům současné verze bezplatný přechod na verzi novou.

Windows jsou nejrozšířenějším operačním systémem pro osobní počítače na světě. První verzi tohoto systému uvedl Microsoft na trh v roce 1985, za první komerčně úspěšnou verzi se ale považují až Windows 3.0 z roku 1990. V současnosti je některá z verzí Windows podle odhadů nainstalována zhruba na 90 procentech všech osobních počítačů.


Dále čtěte:

FORPA – staňte se úspěšným obchodníkem na forexu

EK začala vyšetřovat praktiky Google v oblasti digitální reklamy

Zdroj: The Verge


Vydáno
23. 6. 2021
Tagy