Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Microsoft zavírá všechny své kamenné obchody

Společnost Microsoft v pátek oznámila, že uzavře všech svých 83 prodejen Microsoft Store a bude se soustředit pouze na prodej online. Udrží si prodejny v Londýně, New York City, Sidney a Redmondu. Tyto vyvolené prodejny projdou změnou a stanou se z nich zážitková centra. Budou tak stále představovat technologie společnosti Microsoft, jako jsou Surface, Xbox, Minecraft, Windows a Office.

Technologický gigant přitom otevřel některé ze svých obchodů na prestižních lokalitách jako například na Páté Avenue v Manhattanu. Během pandemie koronaviru však mnoho jeho obchodů zůstalo zavřeno, proto se Microsoft rozhodl reagovat na změnu trhu. Lidé stále více nakupují hry z digitální distribuce a objednávají vše online.

Své produkty tak firma bude nadále prodávat prostřednictvím online obchodů. Microsoft.com a digitální obchody Xbox Store a Microsoft Store dosahují přibližně na 1,2 miliardy zákazníků měsíčně. Společnost se tak bude více soustředit na digitální verzi Microsoft Store a posílí svůj tým poradců na všech trzích.

Podle viceprezidenta Microsoftu Davida Portera stouply tržby společnosti díky tomu, že portfolio jejich produktů se vyvinulo převážně do digitálních nabídek a jejich tým navíc dokázal úspěšně poskytovat služby zákazníkům online.

Microsoft uvedl, že uzavření obchodů bude stát přibližně asi 450 milionů dolarů. Podle analytiků Wedbush jde o těžké, ale strategicky chytré rozhodnutí. Kamenné prodejny Microsoftu totiž generovaly zanedbatelné příjmy a v posledních letech se nakonec všechno přibližovalo k digitalizaci.

České republiky a Slovenska se zpráva o zavření kamenných prodejen Microsoft Store přímo netýká, protože v Česku žádné takové místo není.

Dále čtěte:

Heureka.cz zažalovala Google o ušlý zisk

Biotechnologické společnosti vzkvétají – nejen díky COVID-19

Zdroj: cnn.com


Vydáno
27. 6. 2020
Tagy