Zadejte hledaný výraz...

Lidé z WhatsAppu hromadně přecházejí na jiné platformy

Začátkem února vstoupí v platnost nové podmínky oblíbené chatovací aplikace WhatsApp. S těmi však není spokojena velká řada uživatelů. WhatsApp by totiž měl sdílet informace o uživatelích s mateřským Facebookem, mělo by se to týkat i informací o konverzacích. Lidé kvůli tomu začali hromadně přecházet na jiné platformy, vzrostla například popularita chatovacímu programu Signal o neuvěřitelných 4 200 procent.

Na nová pravidla upozornil šéf společnosti Tesla a SpaceX Elon Musk, který svým fanouškům poradil, aby používali místo WhatsAppu konkurenční aplikaci Signal. Ještě předním to samé učinil také Edward Snowden, který sám Signal používá každý den. K bojkotu WhatsAppu se připojil nicméně také šéf Twitteru Jack Dorsey.

Množství dat, která Facebook bude mít o uživatelech jeho aplikací, narostlo do takové míry, že by pak díky tomu mohl kupříkladu lépe cílit reklamy a dostat se více lidem pod kůži. V EU nicméně platí přísnější pravidla pro ochranu osobních údajů, která vyplývají z nařízení GDPR. Pro uživatele WhatsAppu v EU tedy budou platit odlišná pravidla než pro uživatele z USA.

Signal je v praxi přesným opakem této politiky. Důsledně dbá na dodržování soukromí uživatelů a brání se jakýmkoliv snahám o shromažďování dat, dokonce uživatelé mohou využívat speciální funkce pro anonymizaci svých konverzací.

WhatsApp využívá po celém světě podle dat z loňského roku více než 2,26 miliardy lidí. Signal má proti tomu nainstalovaný pouze 63,1 milionu uživatelů.


Dále čtěte:

Češi to v IT prostě umí! Easy Software pomáhá s řízením projektů po celém světě a láme rekordy.

Proč byste si měli zřídit virtuální kancelář

Zdroj:


Vydáno
15. 1. 2021
Tagy