Zadejte hledaný výraz...

Lenovo v loňském roce vykázalo rekordní výsledky

Čínský výrobce počítačů Lenovo Group v loňském fiskálním roce vykázal rekordní výsledky. Jeho čistý zisk se zvýšil o 77 procent na 1,18 miliardy dolarů a tržby poprvé překonaly hranici 60 miliard dolarů. Společnost podpořil především zvýšení zájem po počítačích v době pandemie, kdy mnoho lidí pracovalo a učilo se z domova.

Tržby za rok do konce března stouply o 20 procent na 60,7 miliardy dolarů. Zisk před zdaněním se zvýšil o 74 procent na 1,77 miliardy dolarů.

Čistý zisk ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí překonal odhady analytiků dotazovaných společností Refinitiv. Vzrostl totiž o 512 procent na 260 milionů dolarů, přičemž se očekával zisk 204,7 milionu dolarů.

Tržby se ve fiskálním čtvrtém čtvrltetí zvýšily o 48 procent na 15,63 miliardy dolarů, analytici předpokládali tržby 15,63 miliardy dolarů. Zisk před zdaněním ve stejném období vzrostl o 392 procent na 380 milionů dolarů.

Celosvětové dodávky počítačů na trhy za leden až březen se podle společnosti Gartner zvýšily téměř o třetinu. Šlo tak o nejvyšší růst za dvě desetiletí, od té doby společnost tento údaj sleduje. Lenovo ve čtvrtletí posílilo svoji pozici na trhu s osobními počítači, na trhu mělo celkem čtvrtinový podíl. Na druhé pozici se umístila firma HP s podílem 21,4 procenta a na třetí Dell Technologies s podílem 16,5 procenta.

Dále čtěte:

Auta na vodík získávají pozornost investorů

Pandemii nepřečkaly dva tisíce maloobchodních firem a deset tisíc živnostníků

Zdroj: Reuters


Vydáno
27. 5. 2021
Tagy