Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak založit firmu od nuly?

Jedna z nejdůležitějších oblastí, která určuje kvalitu našeho života, jsou naše vztahy. Proto je nesmírně důležité, abyste se i na začátku podnikání obklopili správnými lidmi. Pomohou vám nastavit vaše přemýšlení nad podnikáním, budete se od nich učit, inspirovat a určitě se díky nim i seznámíte s dalšími lidmi, kteří mohou ve vašem byznysu hrát důležitou roli.

Jak je poznat?

Využít můžete mnoha způsobů:

  • Sociální sítě: Najděte si podnikatele z vašeho oboru na sociálních sítích, sledujte je a případně je kontaktujte.
  • Oborové konference a další off-line akce: Zajděte na ně a zúčastněte se networkingu. Nebojte se oslovit i cizí lidi a vyměnit si s nimi kontakt.
  • Hledejte blogy: Mnoho podnikatelů sdílí svoje zkušenosti na sociálních sítích, ale někteří mají i vlastní webové stránky. Čtěte je a kontaktujte jejich autora.
  • Zajděte do coworkingů: Sdílené kanceláře jsou dnes velmi oblíbené, a proto se jich nebojte využít. Potkáte v nich spoustu zajímavých lidí.
  • Kontaktujte je napřímo: Nikdy nebylo jednodušší dohledat kontakt na úspěšné podnikatele a napsat jim e-mail. Využijte toho.

Lidé, kterými se obklopíte, budou hrát zásadní roli v tom, jak se naučíte přemýšlet nad podnikáním a co v něm dokážete. Neobklopujte se průměrnými lidmi. Pokuste se získat ty nejlepší.

Woman is cutting a red ribbon with scissors.

Začněte s málem

Jednou z nejčastějších chyb začínajících podnikatelů jsou velké oči. Dostanou nápad a chtějí hned změnit svět. V horším případě do svého nápadu investují obrovské peníze, které se jim nikdy nevrátí. Dost často se totiž ukáže, že naše nápady jsou skutečně jen naše, ale ostatní o ně nemají zájem. Nebo jsou to nápady zajímavé, ale potřebují v něčem změnit.

Proto je důležité začít s málem. Chcete-li vytvořit nějaký produkt, začněte nejdřív prototypem. Lákají-li vás webové stránky, nenechávejte si je hned vytvořit na míru, ale využijte třeba WordPress. Zakládáte-li e-shop, využijte nějaké krabicové řešení, než abyste vyvíjeli celý web na míru.

Možností, jak začít podnikat od nuly jednoduše a rychle, je dnes celá řada. Najděte tu, která pasuje na váš záměr, a začněte postupnými krůčky, ověřte zájem trhu a smysl vašeho projektu, pokuste se vydělat první peníze a postupně váš nápad rozvíjejte.

Nepodceňte peníze

Podnikání je o číslech. Ta musí sedět a vycházet. Přesto jsou jednou z nejpodceňovanějších oblastí mezi podnikateli vůbec. Doporučujeme vám na začátku investovat čas i peníze do přípravy kvalitního byznys plánu, který vám pomůže odhalit největší slabiny vašeho nápadu a příležitosti, které můžete využít.

Vzdělávejte se také ve finančním řízení. Ať už budete podnikat sami, nebo budete hledat investora, znalost finančního řízení vám výrazně pomůže dosáhnout mnohem lepších výsledků.


Kategorie