Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak stáhnout video z Facebooku

Znáte ten okamžik, kdy vás na Facebooku zaujme nějaké video a chcete si jej uschovat pro pozdější shlédnutí nebo sdílení s přáteli? Pokud máte připojení k internetu, není to žádný problém. V případě, že však nemáte přístup k internetu, zbývá vám možnost stáhnout si video do svého smartphonu nebo počítače. Pro ty, kteří neví, jak stáhnout video z Facebooku online a zdarma, přinášíme jednoduchý návod.

Jak stáhnout video z Facebooku online?

Pokud chcete snadno stáhnout video online, stačí navštívit webovou stránku fdown.net, která slouží k stahování videí z Facebooku.

Zkopírujte www odkaz z adresního řádku u videa, které chcete stáhnout. Odkaz označte myší a poté pravým tlačítkem myši zvolte možnost „Kopírovat“ nebo použijte klávesovou zkratku CTRL+C.

Přejděte na stránku fdown.net a do pole vložte zkopírovaný odkaz pomocí klávesové zkratky CTRL+V nebo pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Vložit“.

Jakmile máte adresu videa vloženou do okna, klikněte na tlačítko „Download“.

V následujícím kroku máte možnost vybrat mezi dvěma variantami:

    • Stáhnout video v normální kvalitě: menší velikost souboru, ale i nižší kvalita,
    • Stáhnout video ve vysoké kvalitě: vyšší kvalita, avšak větší velikost souboru. Kliknutím na jednu z variant začne stahování videa.

Tímto způsobem můžete stahovat pouze videa, která jsou veřejně dostupná na Facebooku. Pro videa v soukromých skupinách nebo nastavená jako neveřejná tato metoda nefunguje.

Stažení videa z Facebooku do mobilu

Stahování videa do smartphonu lze provést stejným způsobem jako výše uvedeno, nebo pomocí mobilní aplikace. Na trhu existuje mnoho aplikací, které lze najít v obchodě Google Play nebo AppStore, a princip jejich použití je obecně podobný.

V mobilní aplikaci Facebooku nad videem klepněte na tři vodorovné tečky a vyberte možnost „Zkopírovat odkaz“. Tento odkaz následně vložte do aplikace, která se postará o stažení videa do vašeho mobilního zařízení.