Zadejte hledaný výraz...

Investujte chytře. Po telefonu

Nemusíte být žádný zkušený investor, abyste mohli začít investovat teď hned. Nečekejte na zázrak ani na to, že jednoho dne vyhrajete ve sportce. Ta šance je víc než malá. Raději vezměte rozum do hrsti a řiďte si svůj osud sami.

Investovat skutečně může kdokoliv z nás. V dnešní době totiž zkušení brokeři nabízejí mobilní aplikace přes které můžete snadno obchodovat na burze. Jsou kompatibilní s Androidem i zařízeními iOS a obchodujete pouze tak, že zmáčknete tlačítko. Můžete nakupovat i prodávat. Než se ovšem do obchodování pustíte, je dobré si vybrat tu správnou aplikaci. Proto vám přinášíme výčet těch nejzajímavějších.

eToro

Aplikace je bezplatná, a proto také velmi oblíbená. Tvoří základnu pro více než sedmnáct milionů investorů a navíc obchodujete v prostředí, kde nikomu neplatíte žádnou provizi.

Za otevření takzvaného brokerského účtu nic neplatíte a ani vám nejsou účtovány žádné průběžné poplatky. Stačí se jen zaregistrovat a registrace vám nezabere víc než deset minut vašeho času.

V aplikaci najdete více než 2 400 akcií ze sedmnácti mezinárodních trhů, více než 250 fondů obchodovatelných na burze (takzvané ETF), šestnáct kryptoměn a dalších instrumentů.

eToro navíc nabízí plnohodnotný demo účet, který disponuje fiktivními prostředky v hodnotě více než sto tisíc dolarů. Také je na rozdíl od mnoha jiných aplikací přísně regulována, má licenci od FCA, ASIC či CySEC.

Capital.com

Oblíbí si ji především ti, kdo s obchodováním na burze zatím nemají žádné zkušenosti. Registrační proces je rovněž velmi rychlý a obchodování s sebou nepřináší žádná rizika. Capital.com v sobě odráží reálné podmínky obchodování, tudíž představuje dobrý způsob, jak trénovat bez toho, aniž byste museli utrácet svůj vlastní kapitál. Minimální vklad činí pouhých dvacet dolarů.

Ani v této aplikaci po vás nikdo nebude chtít žádnou provizi. Prostředky snadno přidáváte a odebíráte, používat můžete debetní i kreditní karty včetně elektronické peněženky. Prostředky si ovšem můžete převádět také ze svého bankovního účtu, avšak v tomto případě minimální vklad činí už dvě stě padesát dolarů.

I tato aplikace je přísně regulována, a proto se nemusíte bát, že by vás o vaše finance někdo připravil.

Plus500

Přes tuto aplikaci lze levně obchodovat s nejrůznějšími měnami. Zároveň podporuje obchodování s akciemi, indexy, energiemi i tvrdými kovy. A nutno podotknout – opět se veškeré obchodování odehrává bez jakékoliv provize.

Aplikace je kompatibilní se systémem iOS i Android a podporuje platby přes kreditní i debetní karty vydané společnostmi Visa a MasterCard. Zároveň můžete platit přes PayPal a bankovním převodem. Minimální vklad pro obchodování na burze činí pouhých sto dolarů. Ani přes Plus500 se nemusíte bát obchodovat. Je držitelem nejrůznějších licencí.

Libertex

Orientuje se výhradně na CFD (contract for difference). CFD umožňuje zadat pozici na konkrétní instrument bez ohledu na to, jestli daná akcie zrovna roste nebo klesá a to v krátkodobém, střednědobém i dlouhodobém výhledu. Provize jsou velmi nízké, hlavní aktiva vás vyjdou na méně než 0,1 %.

Sofistikovanější obchod vám umožní MT4 (elektronická obchodní platforma). Jednoduše si stáhnete obchodní platformy s MT4 a následně se přihlásíte pomocí přihlašovacích údajů pro Libertex.

Je však zapotřebí vložit minimálně sto dolarů, jestliže tedy chcete obchodovat se skutečnými penězi. Můžete obchodovat přes debetní i kreditní karty, prostřednictvím bankovního převodu nebo elektronické peněženky.

AvaTrade

Stáhněte si aplikaci AvaTradeGO a vyberte si jeden z tisíce instrumentů, s nimiž budete chtít obchodovat. Vybírat můžete i z akcií, kryptoměn nebo komodit. Aplikace je určena těm, kterým záleží zejména na tom, aby šlo obchodování hladce, bez jakýchkoliv problémů. Navíc nabízí monitoring sociálních trendů, díky čemuž můžete sledovat vývoj trhů v reálném čase.

Skvělou funkcí je také AvaProtect, která vám umožní získat zpět peníze ztracené v neúspěšných obchodech až do výše jednoho milionu dolarů. Navíc má aplikace podporu dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu. Obchodovat můžete přes debetní i kreditní karty, bankovní převody nebo elektronickou peněženku.

Než si nějakou aplikaci k obchodování vyberete, vždy se předtím ujistěte, zdali je aplikace schválena a regulována renomovaným finančním orgánem. Tak si ušetříte spoustu možných pozdějších problémů.


Vydáno
23. 3. 2022
Kategorie
Tagy