Zadejte hledaný výraz...

Firmy zaplatí vyšší poplatek za bankovní identitu

Společnost Bankovní identita zvedla jeden ze základních poplatků. Za aktivaci služby tak firmy zaplatí 30 tisíc korun místo původních 12 tisíc. Kdo bude chtít své zákazníky identifikovat prostřednictvím banky, bude muset počítat s vyššími náklady.

Projekt BankID, kterou vede akciová společnost Bankovní identita, je možné v Česku využívat již od ledna, zatím však jen klienti České spořitelny, ČSOB a Komerční banky a jen ve styku s úřady. Od června se pak bude týkat klientů většiny bank a budou ji moci využívat pro kontakt se soukromými firmami – telefonními operátory, dodavateli energií, internetovými obchody, pojišťovnami. Firma tak bude mít jistotu v tom, s kým jedná a bude mít o svých klientech pravidelně aktualizovaná data.

Bankovní identita se bude nabízet v různých balíčcích, podle rozsahu poskytovaných údajů. Firmy si budou moci vybrat různou délku
předplatného nebo si zvolit platit jednorázově vždy za každé přihlášení.

Využívání bankovní identity bude pro bankovní klienty zdarma. Platit Bakovní identitě budou právě třetí strany, tedy soukromé firmy, které budou chtít své zákazníky takto na dálku ověřovat. Za aktivaci služeb BankID, která původně stála 12 tisíc, však firmy nově zaplatí 30 tisíc korun. Podle ředitele společnosti Filipa Haeringa je totiž rozsah s tím spojené práce daleko větší, než se původně očekávalo.


Dále čtěte:

Jak založit společnost s ručením omezeným?

Nejčastější chyby v daňovém přiznání

Zdroj: Seznam Zprávy, Bankovní identita


Vydáno
25. 2. 2021
Tagy