Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Firmy investují více peněz do kyberbezpečnosti

Podíl výdajů na kybernetickou bezpečnost v případě malých, středních ale i velkých firem meziročně stoupl. Firmy hledí na kyberbezpečnost jako na investiční prioritu navzdory škrtům v rozpočtu, které způsobila pandemie onemocnění COVID-19. Vyplývá to z analýzy společnosti Kaspersky. Podíl výdajů na bezpečnost vzrostl při malých a středních podnicích z 23 procent v minulém roce na 26 procent v roce 2020. U větších společností byl meziroční nárůst z 26 procent na 29 procent. Tři čtvrtiny organizací očekávají, že se jejich rozpočet na kyberbezpečnost ještě zvýší.

Firmy více utrácejí na kyberbezpečnost naproti tomu, že jejich celkové rozpočty na IT u malých a středních firem poklesly. Většina firem navíc očekává, že výdaje velkých společností v následující letech vzrostou v průměru o 11 procent, u malých a středních firem o 12 procent Zhruba pětina společností, které se zúčastnili průzkumu, počítá s tím, že jejich výdaje na kyberbezpečnost zůstanou na stejné úrovni jako v tomto roce. Jedna z deseti firem však uvádí, že na chce na kybernetickou bezpečnost vyčlenit méně financí.

Podnikům, které chtějí v nejbližších letech snížit výdaje na kyberbezpečnost, Kaspersky doporučuje, aby v rámci svých možností využily každou možnou příležitost na posílení své obranyschopnosti.

„Například i využitím bezplatných bezpečnostních řešení dostupných na trhu a zavedením programů zvyšování povědomí o bezpečnosti v celé organizaci.“ uvedl generální ředitel společnosti pro východní Evropu Miroslav Kořen. „Jsou to malé kroky, které však mohou znamenat hodně, a to hlavně pro malé a střední podniky.“

Dále čtěte:

Alphabet zaplatí mediálním firmám za využívání obsahu miliardu dolarů

PayPal zavádí poplatek za nepoužívání účtu


Vydáno
12. 10. 2020
Tagy