Zadejte hledaný výraz...

Facebook spouští v Česku svou seznamku

Americká internetová společnost Facebook spouští svou seznamovací službu Facebook Dating. Podle oznámení firmy bude spuštěna ve 32 evropských zemích včetně Česka. Tato služba měla být v Evropě uvedena již v únoru, kvůli pochybnostem ze strany regulátorů však bylo její spuštění odloženo.

Provoz seznamovací služby Facebook Dating ve Spojených státech byl zahájen loni v září.

„Spouštíme dnes Facebook Dating v Evropě, abychom pomohli více lidem najít smysluplné vztahy prostřednictvím věcí, které mají společné, jako jsou zájmy, události a skupiny,“ uvedla ve středu produktová manažerka Kate Orsethová.

Upozornila, že firma u nové služby klade velký důraz na bezpečnost a ochranu soukromí, protože „hledání milostného partnera je hluboce osobní záležitostí“.

Irská Komise pro ochranu dat (DPC) byla v únoru znepokojena tím, že ji Facebook o spuštění služby v Evropě informoval pouhých deset dní předem. Komise tehdy rovněž upozornila, že od firmy neobdržela žádnou dokumentaci posuzující dopady na ochranu osobních údajů. Evropská divize Facebooku sídlí v Irsku, což z DPC činí hlavního regulátora tohoto podniku v Evropské unii.

Orsethová uvedla, že tentokrát firma úřadu poskytla dokumentaci s předstihem, ačkoli neměla povinnost to učinit. Zdůraznila, že služba je v souladu s pravidly Evropské unie na ochranu soukromí, která jsou známá pod zkratkou GDPR (General Data Protection Regulation).

Dále čtěte:

Ve stínu TikToku expandují další čínské aplikace

Pandemie a robotizace ohrožují až 800 milionů pracovních míst

Zdroj: Reuters


Vydáno
22. 10. 2020
Tagy