Zadejte hledaný výraz...

Facebook spouští službu podobnou TikToku

Foto: Business Insider

Společnost Facebook spouští v USA a desítkách dalších zemí službu pro sdílení krátkých videí. Nová služba s označením Reels je obdobou čínské aplikace TikTok, které nyní v USA hrozí zákaz.

Facebook spouští službu Reels jako součást své populární aplikace pro sdílení fotografií Instagram. Již v roce 2018 službu Reels testoval v Brazílii a následně také ve Francii, Německu a Indii.

Podobně jako aplikace TikTok umožňuje služba Reels uživatelům nahrávat krátká videa a doplňovat je různými vizuálními efekty a hudbou. Šéf společnosti TikTok Kevin Mayer kvůli tomu označil službu Reels za okopírovaný produkt.

Facebook tak zde doufá, že se mu podaří podobný kousek, jako kdysi se Snapchatem, ze kterého okopíroval právě funkci příběhů. Ty jsou nyní populárnější, než jejich původní originál. Hlavně s ohledem na počet uživatelů Instagramu by mu to mohlo vyjít i tentokrát.

Prezident Donald Trump nedávno pohrozil, že aplikaci TikTok v USA zakáže. Zdůvodňuje to obavami, že čínské vlastnictví firmy představuje riziko pro národní bezpečnost, protože čínská vláda tak podle něj může získávat informace o amerických občanech.

O převzetí aktivit TikToku ve Spojených státech nyní jedná americký softwarový gigant Microsoft. Transakce by měla umožnit pokračování provozu TikToku v USA. Trump dal Microsoftu čas na dohodu do 15. září, jinak hodlá TikTok zakázat. (Trump dal Microsoftu 45 dní na převzetí TikToku)

Dále čtěte:

Disney za čtvrtletí v zisku, ušetřil na licenčních poplatcích

Počet úmrtí s COVID-19 ve světě v překonal 700 tisíc

Zdroj: CNN; Business Insider


Vydáno
5. 8. 2020
Tagy