Zadejte hledaný výraz...

Facebook propojuje službu Messenger s aplikací Instagram

Americká společnost Facebook propojuje svou komunikační službu Facebook Messenger s aplikací Instagram. Uživatelé těchto dvou aplikací si tak budou moci vzájemně posílat zprávy, ačkoli budou mít nainstalovanou pouze jednu z nich.

Toto propojení bude podle serveru CNN prozatím fungovat pouze na některých trzích, v příštích měsících by se však mělo rozšířit do celého světa.

Propojení aplikací bude fungovat jednoduše – z Messengeru tak bude možné posílat zprávy na Instagram a naopak, přičemž si uživatel bude moci zvolit, kde se mu budou zobrazovat.

Podle šéfa společnosti Facebook Marka Zuckerberga je konečným cílem propojení služeb Instagram, Facebook Messenger a WhatsApp. Facebook koupil Instagram v roce 2012 za miliardu dolarů. V roce 2016 pak zaplatil 16 miliard dolarů za převzetí aplikace WhatsApp pro bezplatné posílání vzkazů a telefonování.

„Messenger již používá více než miliarda lidí,“ uvedla firma Facebook. „Proto propojujeme Messenger a Instagram, abychom přenesli na Instagram některé z nejlepších prvků Messengeru.

Podle našeho výzkumu čtyři z pěti lidí, kteří používají tyto aplikace pro zasílání zpráv v USA, tvrdí, že je pro ně důležité zůstat ve spojení s přáteli a rodinou díky těmto aplikacím. Pro jednoho ze tří je však někdy obtížné se zorientovat, ve které z nich najde určité vlákno konverzace. S touto aktualizací tak bude ještě snažší zůstat ve spojení, aniž byste přemýšleli o tom, jakou aplikaci použít.“

Dále čtěte:

Musk zvažuje vstup na burzu s projektem Starlink

Průměrná firma v ČR stráví papírováním 223 hodin ročně


Vydáno
30. 9. 2020
Tagy