Zadejte hledaný výraz...

Čínské úřady zablokovaly přístup k sociální síti Clubhouse

Čínské úřady zablokovaly přístup k aplikaci sociální sítě Clubhouse, která uživatelům v Číně umožňovala diskutovat o citlivých tématech s lidmi v zahraničí včetně Taiwanu. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na organizaci zabývající se sledováním cenzury na internetu.

Podle americké neziskové organizace GreatFire.org, která se soustředí na Čínu, začalo blokování Clubhousu v pondělí přibližně o 19:00 pekingského času.

Sociální síť Clubhouse dočasně poskytla čínským uživatelům fórum, kde mohli bez cenzury diskutovat o politicky citlivých otázkách. Narozdíl od mnoha jiných aplikací Clubhouse umožňoval uživatelům v Číně přímo mluvit s lidmi z jiných zemí včetně Taiwanu, ostrova s vlastní samosprávou, který si Čína nárokuje jako část svého území.

Jedním z témat nedávných diskuzí byl i region Sin-ťiang na západě Číny, kde je umístěn více než jeden milion Ujgurů či příslušníků jiných převážně muslimských menšin.

Čínský orgán pro internetovou cenzuru blokuje na území země velký počet zahraničních stránek včetně sociálních sítí Facebook či Twitter.


Dále čtěte:

Facebook posílil opatření proti hoaxům o koronaviru a vakcínách

Tesla nakoupila bitcoiny, hodlá je přijímat jako platidlo

Zdroj: AP


Vydáno
9. 2. 2021
Tagy