Zadejte hledaný výraz...

Česká zbrojovka dokončila koupi amerického Coltu

Česká zbrojovka Group SE získala souhlas od amerických a kanadských úřadů a úspěšně tak dokončila koupi amerického výrobce zbraní Colt Holding Company LLC. Stoprocentní podíl v Coltu získá za 220 milionů dolarů (v přepočtu 4,7 miliardy korun) a za 1 098 620 nově vydaných akcií CZG.

Akcie CZG na pražské burze vzrostly kolem 15:30 o 4,21 procenta na 396 korun za kus.

Colt je mateřskou společností amerického výrobce zbraní Colt’s Manufacturing Company LLC a rovněž i kanadské společnosti Colt Canada Corporation.

Česká zbrojovka získá převzetím další výrobní kapacity v USA a v Kanadě a rozšíří svou světovou zákaznickou síť.

Předseda představenstva a prezident CZG Lubomír Kovařík uvedl, že strategické spojenectví mezi CZG a Coltem by mělo přinést řadu významných příležitostí v oblasti poskytování vysoce kvalitních výrobků. Spojení by tak mělo být přínosem nejen pro zákazníky, ale i akcionáře.

„Jsme rádi, že můžeme spojit naše síly s CZG. Jsme hrdí na naši tradici a věříme, že spojené síly našich společností a řada synergií, které fúze vytvoří, nám umožní zachovat naše kořeny a zároveň zajistit budoucnost značky Colt. Těšíme se na pokračování v dodávkách našich vysoce kvalitních výrobků a rovněž na investice do inovací a nabídky nových produktů v budoucnu. Věříme v úspěšné propojení našich firemních kultur, zkušenosti obou týmů a komplementaritu značek CZ a Colt,“ uvedl prezident a výkonný ředitel Coltu Dennis Veilleux.


Holding CZG – Česká zbrojovka Group SE je významným evropským výrobcem ručních palných zbraní, za loňský rok vykázal výnosy 6,8 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 14,6 procenta.

Colt je dlouhodobý dodavatel americké armády a prostřednictvím své kanadské dceřiné společnosti taktéž výhradním dodavatelem malých zbraní vojenským složkám v Kanadě.

Dále čtěte:

Audi kvůli nedostatku čipů posílá zaměstnance na kurzarbeit

Warner Media se sloučí se společností Discovery

Zdroj: ČTK; Foto: CZG


Vydáno
24. 5. 2021
Tagy