Zadejte hledaný výraz...

Boeing po více než roce zaznamenal první pozitivní bilanci objednávek

Naděje na konec koronavirové krize a obnovení provozu strojů 737 MAX podpořila poptávka po letadlech Boeingu. Americký koncern v únoru poprvé po více než roce zaznamenal pozitivní bilanci objednávek. Boeing podle statistiky zveřejněné v úterý získal v únoru nové objednávky na 82 letadel. Po odečtu storn zůstaly čisté objednávky na 31 dopravních letadel.

Únor byl pro Boeing prvním měsícem s pozitivní bilancí objednávek od listopadu 2019. Americký koncern v únoru získal například velkou objednávku od United Airlines na stroje 737 MAX, které jsou nejlépe prodávanými letadly Boeingu.

Stroje 737 MAX nemohly po celém světě létat od března 2019 prakticky až do konce roku 2020. Důvodem byly dvě nehody, při kterých zahynulo celkem 346 lidí. Nyní se postupně vrací do provozu. Jejich provoz v USA byl opět povolen až listopadu 2020. První komerční let Boeingu 737 MAX v Evropě se po téměř dvouletém uzemnění uskutečnil 18. února.

Návrat letadel 737 MAX do letového provozu podpořily i dodávky. Boeing v únoru svým zákazníkům dodal 22 dopravních letadel.

Za celý loňský rok Boeing získal objednávky na 184 letadel. Proti předchozímu roku to byl pokles o 25 procent a zároveň šlo o nejnižší počet od roku 1994.


Dále čtěte:

Lufthansa vykázala za minulý rok rekordní ztrátu

Akcie technologických firem včetně automobilky Tesla pokračují v oslabování

Zdroj: CNBC


Vydáno
10. 3. 2021
Tagy