Zadejte hledaný výraz...

Apple odkládá výrobu některých produktů kvůli nedostatku čipů

Americká společnost Apple musela kvůli celosvětovému nedostatku komponentů odložit výrobu některých MacBooků a iPadů. Nedostatek čipů způsobil zpoždění klíčového kroku při výrobě MacBooku. Odložila se i výroba některých iPadu kvůli nedostatku displejů a komponentů displeje.

Kvůli zpožděným dodávkám některých součástek Apple přesunul část objednávek jiných komponentů pro dva své produkty z první poloviny tohoto roku do druhé poloviny. Uvedl to japonský list Nikkei s odvoláním na zdroje obeznámené s touto záležitostí. Společnost Apple zatím tyto informace nekomentovala.

V případě iPhonů nebyly výrobní plány společnosti Apple ovlivněny nedostatkem dodávek, i když v případě některých komponentů to bylo podle zdroje těsné. Problémy s nedostatkem komponentů zatím neovlivnily dostupnost produktů Apple pro spotřebitele.

Hlavní dodavatel Apple, tchajwanská společnost Foxconn, také varovala před nedostatkem čipů, který ovlivňuje její klienty. Jihokorejský technologický gigant Samsung také varoval před hrozícím nedostatkem polovodičových mikročipů, který dříve zasáhl odvětví výroby automobilů a nyní se zdá, že se šíří do širšího technologického průmyslu.


Dále čtěte:

Kolínská Toyota kvůli nedostatku polovodičů pozastavuje výrobu

Zdroj: Nikkei


Vydáno
8. 4. 2021
Tagy