Zadejte hledaný výraz...

Amazon koupí hollywoodské studio MGM

Americký internetový koncern Amazon oznámil koupi filmového studia Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) za téměř 9 miliard dolarů. Jde o největší akvizici Amazonu od získání společnosti Whole Foods před čtyřmi lety.

Amazon uvedl, že za společnost, která je spoluvlastníkem práv na filmy o Jamesi Bondovi, a do jejího portfolia patří množství dalších filmů a televizních seriálů, zaplatí 8,45 miliardy dolarů (175,8 miliardy korun). Amazon tak získá více televizního a filmového obsahu pro svou službu Prime Video, která konkuruje Netflixu, Disney + a dalším videostreamingovým službám.

Dohodnutá cena je mírně nižší, než naznačovaly odhady, které ji stanovily na 8,5 až 9 miliard dolarů. Přesto je koupě jednoho z nejstarších studií druhou největší akvizicí ze strany Amazonu od roku 2017, kdy internetová společnost převzala síť biopotravin Whole Foods. Za tento řetězec zaplatila 13,7 miliardy dolarů.

MGM patří mezi nejstarší hollywoodská studia, provozní společnost Metro-Goldwyn-Mayer byla založena v roce 1924, ještě v době němého filmu. Studio vlastní řadu filmů považovaných za klasiku, jako je muzikál Zpívání v dešti, a řadu známých filmů, například Rocky, Robocop nebo Růžový panter. Vlastní i kabelovou televizi Epix.

Dále čtěte:

Lenovo v loňském roce vykázalo rekordní výsledky

Ulož.to chce náhradu nákladů za mazání pirátských kopií filmu




Vydáno
27. 5. 2021
Tagy