Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

9 chytrých nástrojů na vystavování faktur

Jste podnikatel a fakturujete? Pak možná oceníte online služby nebo klasické aplikace, se kterými bude vystavování faktur mnohem jednodušší než doposud. Tyto služby ovšem oceníte i ve chvíli, kdy se vám nechce utrácet za účetní či daňového poradce.

Mnozí z nás si stále vytvářejí faktury v Excelu či snad dokonce ve Wordu. Jiní odmítají přistoupit na cokoliv jiného z toho důvodu, že budou muset za vystavování faktur platit nehorázné sumy. Doba ovšem pokročila a dnes už na internetu seženete nespočet nástrojů zdarma, s nimiž si vytvoříte fakturu levou zadní a ještě bude vypadat mnohem lépe než ta, kterou vytvoříte v tabulkách.

Níže najdete několik aplikací či fakturačních nástrojů, které jsou zdarma či za velmi přijatelný měsíční poplatek. Vyberte si z nich tu, která vám bude vyhovovat nejvíce. To poznáte samozřejmě tak, že si postupně jednu po druhé vyzkoušíte.

Súčto.cz

Tato služba vám umožňuje vytvářet faktury a vést daňovou evidenci. Rovněž vám automaticky vygeneruje formulář přiznání k DPH a podklady k daňovému přiznání.

iDoklad.cz

Přes iDoklad.cz si vystavíte fakturu, vytisknete si ji a také ji můžete kdykoliv upravit. Služba je propojena s rejstříkem ARES, tudíž vám pohodlně dohledá každý subjekt podle identifikačního čísla. Lze vystavovat faktury i v několika měnách. Navíc má svou mobilní aplikaci.

Vyfakturuj.cz

Tento nástroj ocení jak plátci, tak i neplátci DPH. Fakturu vystavíte jednoduše, přehledně a za pár okamžiků. Služba je opět napojena na ARES. Vybírat můžete z nespočtu typů faktur, můžete si vést kontakty, evidovat upomínky a rovněž nástroj umožňuje zaslat zálohovou fakturu. V základním balíčku poskytovaném zdarma můžete fakturovat až pěti firmám naráz. Dále je nástroj Vyfakturuj vhodný jak pro plátce, tak i pro neplátce DPH, a fakturu si můžete stáhnout v PDF. Do faktur si můžete také zakomponovat vlastní logo, razítko i podpis.

mPhoda

mPohoda je jedním z neznámějších fakturačních nástrojů, které u nás existují. Je napojen na účetní program a na mobilní aplikaci. Rovněž lze službu propojit s aplikací mKasa, která se stará o vaše účetní doklady. Výhodou této aplikace je, že základní balíček můžete využívat zcela zdarma.

SuperFaktura

Tento fakturační systém nabízí třicetidenní zkušební verzi. Můžete si v něm neomezeně vystavovat faktury, vést přehled nákladů, kontakty nebo například dodací listy a to hned ve třinácti jazycích. SuperFaktura rovněž disponuje automatickým párováním plateb.

Fakturoid.cz

Fakturoid.cz Je systém českých vývojářů, který je uživatelům k dispozici už od roku 2009. Hodí se zejména jako fakturační systém pro e-shopy, neboť disponuje funkcemi jako párování plateb a napojení na platební bránu přes API. Využívat můžete webovou i mobilní aplikaci a zapojit do správy vašich faktur lze až pět uživatelů v závislosti na tom, jaký balíček si pořídíte.

sInvoices

Tuto aplikaci jistě rádi využijí všichni uživatelé systému iOS. Je zcela zdarma a můžete si v ní vytvářet faktury, exportovat je v PDF, můžete si vést kontakty, evidovat přijaté objednávky i vytvářet dobropisy.

Billapp.cz

Webová aplikace slouží ke správě faktur, výdajů, kontaktů a rovněž máte i přehled o financích. Ocení ji drobní živnostníci, podnikatelé i malé firmy. Má jednoduché a přehledné rozhraní, v němž se vyzná snad úplně každý.

iÚčto

iÚčto taktéž představuje jednoduché řešení vaší fakturace. Navíc ji můžete propojit se svým internetovým bankovnictvím, díky čemuž ušetříte spoustu času. Vystavenou fakturu lze přímo z aplikace odeslat zákazníkovi. Díky tomu získáváte kontrolu nad tím, zdali si fakturu zákazník otevřel. Rovněž je možné nastavit si u každé faktury upomínku, kdy se má odeslat k proplacení. Součástí faktury je i QR kód pro rychlejší placení. Vystavovat faktury je možné v několika jazycích, například ve slovenštině, němčině, polštině a angličtině. Tato funkce je ovšem k dispozici ve vyšších tarifech.

Zapomeňte na excelové tabulky a složité dopočítávání se toho, kolikátou fakturu a komu vlastně vystavujete. Mějte ve svých fakturách a dalších dokladech pořádek a pořiďte si šikovný online nástroj nebo aplikaci, která vám usnadní život i práci.


Vydáno
24. 4. 2022
Kategorie
Tagy