Zadejte hledaný výraz...

12 tipů, jak na svůj profil v roce 2020 přivést nové sledující

Cítíte, že si vaše tvorba na Instagramu zaslouží větší publikum? V pořádku. Každý rok se mění trendy, a pokud je budete následovat, pravděpodobně se to projeví. Sledující mají rádi aktivní a flexibilní profily, které se umí přizpůsobit. Jak tedy vyzrát na instagram v roce 2020?

Už v anotaci bylo výrazně zmíněno, že uživatelé instagramu mají rádi obsah, jež koresponduje s moderními trendy. Ty mohou být jakékoliv. Doba se mění a s ní také preferované příspěvky. Pokud je trefíte, pak můžete jen sledovat, jak narůstají sledující. Pro letošní rok jsme je shrnuli do 12 tipů. Který z nich vyzkoušíte nebo půjdete-li cílevědomě za všemi, necháme na vás.

1. Pište delší popisky s příběhem

Jako první tu máme věc poměrně jednoduchou. Při každém přidávání fotky si dejte v roce 2020 více záležet na popisku. Pište hlavně příběhy. Tím do své tvorby dostanete i kus sebe sama, což uživatelé umí ocenit.

2. Starejte se o svůj profil

Rada, která přichází každým rokem. Zapracujte na svém BIU a udržujte svůj profil aktuální. Zároveň promyslete i vizuální stránku.

3. Přidávejte více videí

Vaši sledující jistě chtějí více interaktivity. Přidávejte proto místo fotek do příběhu raději videa. Jsou živější a instagram jimi v poslední době žije.

4. Používejte IGTV

V souvislosti s předchozím tipem, zkuste využít i IGTV. To je na instagramu určené primárně pro sdílení delších videí natočených nastojato. Také jste zaznamenali velký boom, který tato služba má? Využijte ji!

5. Sdílejte více selfies

Ať to zní jakkoli, vskutku je to tak. Rok 2020 totiž bude opět patřit selfies. Upřímně jde o celkem pozitivní věc. Přece jen selfie obsahuje vás, jakožto přispěvatele. Váš profil tak bude působit osobně. A to jak víte, funguje…

6. Sdílejte svůj profil napříč platformami

Myslíte-li stále čistě na instagram, trošku rozšiřte pohled. Potenciální sledující totiž nemusí vždy čekat jen na obrovském instagramu. Zkuste třeba facebook, twitter nebo linkedin, kde můžete najít nové fanoušky.

7. Vytvořte si vlastní hashtag

S tvorbou komunity na vašem instagramu vám jistě pomůže i vlastní hashtag. Nezapomeňte však nabídnout lidem důvod k tomu, jej na svých příspěvcích používat. Může to být soutěž, může to být sdílení… Kreativitě se meze nekladou.

8. Zapracujte na vlastním filtru na příběhy

Stejně tak začněte svou práci směřovat i na příběhy.

9. Začněte spolupracovat s micro-influencery

Hitem posledních let jsou levnější a menší profily, které nabízí jednu cílovou skupinu. Najděte nějaký takový blízký k tomu vašemu a pokuste se navázat spolupráci. Na tomto novém hitu se vozí spousta instagramových hvězd.

10. Navažte spolupráci se smysluplnými značkami

Jakmile budete mít sledujících více a více a sami se začnete stávat micro-influencery, nenechte se zlákat čistě nabídkami. Chodit začnou, zejména potom, máte-li opravdu pěkný profil s definovanou cílovkou. Musíte ale vybírat chytře. Jsou spolupráce, které vám pomohou ještě více vyrůst. Existují ale také ty, které vám mohou zajistit pád.

11. Tvořte memes na téma svého profilu

Memes jsou v poslední době obrovským hitem. Popřemýšlejte, zda by nešly tvořit i v rámci vašeho obsahu. Pobavit lidi = více sledujících.

12. Zářete v doporučeních

Jakmile splníte alespoň většinu z kroků, pravděpodobně se dostanete do doporučených. Organicky vám tak naskočí na profil vlna nových lidí. Zaujměte je a toto teplé místečko si braňte a udržujte.

Nakonec se hodí zmínit, že všech 12 tipů funguje nejen na osobních profilech, nýbrž i na firemních. Pokud jste sem klikli z tohoto důvodu, vyzkoušejte je také…

Kolik sledujících jste za poslední měsíc získali?


Vydáno
7. 4. 2020
Tagy