Respirátory KN95/FFP 2 a roušky
Zobrazují se odpovědi 1 až 17 z 17

Jak na otevření kavárny?

  1. Dobrý den, ráda bych si nechala poradit.
    Oslovil mě jeden živnostník (architekt), který má zakoupenou nemovitost, kde právě dokončuje rekonstrukci. Rád by tam otevřel kavárnu s penzionem a oslovil mne, zda bych se mu nepostarala o rozjezd a provoz jako odpovědný zástupce. Mám vyučení v oboru gastronomie i několikaletou praxi, ale zatím jsem funkci provozní neprováděla od úplného startu a v této budově nikdy podobný provoz nefungoval. A ano, majitel je seznám s tím, že mu to 2-3 roky nemusí úplně vynášet, než se vše rozeběhne a než si podnik najde svoji klientelu.
    Vím, že bude potřeba oběhat hromadu úřadů, ale je dané přesné pořadí, co vyřídit nejdříve a co později?
    Poprosím o rady k dotazu a ne poučování.
    Děkuji moc za užitečné informace
    Naposledy upravil PavlinaS : 25.03.2020 v 16:45

  2. Co se právě děje na Webtrhu?
  3. Ještě před rokem jsem zvažoval otevřít Espresso bar, nakonec vzhledem ke konkurenci a vědění, že do roka a půl dojde krize jsem to vzdal.

    Teď by do toho šel podle mě jen sebevrah. Pohostinství čeká trochu horší období.

  4. Pokud s tim nemas zkusenosti, tak ani neuvazuj o tom, ze bys mohla uvazovat o tom, ze bys o tom uvazovala. Ver mi, prave jsem ti zachranil par let zivota.

  5. Citace Původně odeslal Filipow Zobrazit příspěvek
    Ještě před rokem jsem zvažoval otevřít Espresso bar, nakonec vzhledem ke konkurenci a vědění, že do roka a půl dojde krize jsem to vzdal.

    Teď by do toho šel podle mě jen sebevrah. Pohostinství čeká trochu horší období.

    Objekt leží na ulici bývalé židovské čtvrti v žádané vinařské oblasti Jižní Moravy asi 100 metrů od historického centra, tudíž se nebojím do toho jít. Ubytování, které je součástí pokryje velkou část počátečních nákladů provozu kavárny. A majitel počítá s tím, že to první 2-3 roky bude dalo by se říct , že dotovat. Tohle lítání po úřadech se provádí měsíc až dva před otevřením, vzhledem k této situaci, která nás postihla budou jistě nějakou dobu uzavřeny nebo omezeny cesty za hranice, což způsobí, že se zvýší cestovní ruch v ČR a převážně na jihu Moravy, protože je pořád hromada lidí, kteří si dovolenou v létě neodpustí.

  6. Nebude Tanzberg velkou konkurencí?

  7. Citace Původně odeslal Radekovic Zobrazit příspěvek
    Nebude Tanzberg velkou konkurencí?
    Tanzberg je hotel s restaurací, tohle bude kavárna s penzionem. ale bude nedaleko .

    ---------- Příspěvek doplněn 25.03.2020 v 16:41 ----------

    Citace Původně odeslal vodička Zobrazit příspěvek
    Pokud s tim nemas zkusenosti, tak ani neuvazuj o tom, ze bys mohla uvazovat o tom, ze bys o tom uvazovala. Ver mi, prave jsem ti zachranil par let zivota.
    Promiňte, ale nechtěla jsem životní radu, jak žít svůj život, ale v jakém pořadí navštívit úřady pro otevření provozovny.
    Jestli mi k tomuto dotazu nemáte, co poradit, tak se prosím zdržte dalších životních rad a mouder, či životní frustrace z karantény apod. Děkuji a přeji hezký den.

  8. To neni zivotni rada, kocicko, to je profesni rada. Gastro bez zkusenosti je cesta do pekel, byt kavarna se asi zvladnout da, to jo, tam to muze posrat jen arogantni vedeni a personal, ale to se te urcite netyka :P

  9. Asi jde o Mikulov, Husova
    Ta ulice je špatná, moc lidí tam nejde, na rohu je cukrárna, na druhém konci ulice italská kavárna a naproti další
    od centra je to dost daleko podle mého názoru.
    Myslím si, že natáhnou tam lidi, bude problém. Když už, tak bych si tam otevřel Pizerii. V Mikulově je jen bowling a prostředí nic moc a pizza ujde, ale je to spíš tím, že tam jiná není. LaBašta měla sice dražší, ale o dost chutnější pizzu.

    jak tady radí ti nademnou, budete se trápit že nikdo nechodí ....

  10. Citace Původně odeslal PavlinaS Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, ráda bych si nechala poradit.
    Oslovil mě jeden živnostník (architekt), který má zakoupenou nemovitost, kde právě dokončuje rekonstrukci. Rád by tam otevřel kavárnu s penzionem a oslovil mne, zda bych se mu nepostarala o rozjezd a provoz jako odpovědný zástupce. Mám vyučení v oboru gastronomie i několikaletou praxi, ale zatím jsem funkci provozní neprováděla od úplného startu a v této budově nikdy podobný provoz nefungoval. A ano, majitel je seznám s tím, že mu to 2-3 roky nemusí úplně vynášet, než se vše rozeběhne a než si podnik najde svoji klientelu.
    Vím, že bude potřeba oběhat hromadu úřadů, ale je dané přesné pořadí, co vyřídit nejdříve a co později?
    Poprosím o rady k dotazu a ne poučování.
    Děkuji moc za užitečné informace
    Promiň a neber to jako životní moudro, ale k věci, pokud chce po tobě někdo pomoci s rozjezdem a odpovědnou osobou tak by měl pan architekt vědět, že ti má předat minimálně zkolaudovanou provozovnu s povolením hygieny a hasičů. Opravdu nerozumím tomu proč bys toto v rámci "rozjezdu" měla zařizovat ty, to opravdu není v náplni provozní. Samozřejmě pokud tě vybaví plnou mocí, tak je v případě, že prostory nejsou zkolaudovány k danému účelu pořadí hygiena+hasiči, odpadky, poté stavební úřad a živnostenský úřad. A upřímně v dnešní době pokud by se mělo vyřizovat vše, tak to bude hotové tak na vánoce, jelikož tam máš několikrát od úřadů 30 dnů a 60 dnů jenom na vyřízení žádosti a odvolání účastníků. Nevím někdo tady píše, že to je v historickém centru, takže ještě budou problémy s památkáři a případně s reklamním smogem.

    Pokud to budeš považovat za poučování omlouvám se, ale pro radu jsi neuvedla žádné adekvátní informace o skutečném stavu, jenom to, že se tě pan architekt snaží uvrtat do něčeho s čím nemáš zkušenost.

  11. Citace Původně odeslal colbi Zobrazit příspěvek
    Asi jde o Mikulov, Husova
    Ta ulice je špatná, moc lidí tam nejde, na rohu je cukrárna, na druhém konci ulice italská kavárna a naproti další
    od centra je to dost daleko podle mého názoru.
    Myslím si, že natáhnou tam lidi, bude problém. Když už, tak bych si tam otevřel Pizerii. V Mikulově je jen bowling a prostředí nic moc a pizza ujde, ale je to spíš tím, že tam jiná není. LaBašta měla sice dražší, ale o dost chutnější pizzu.

    jak tady radí ti nademnou, budete se trápit že nikdo nechodí ....

    V Mikulově už pár let nebydlím, ale myslím, že kdyby si tohle řekli 4 z 5 podnikatelů na náměstí, tak je dole Výhoda a nahoře Dolce Vita a zbytek by vůbec neexistoval :)
    Myslím, že každý podnik si najde svoji klientelu.
    Pro inspiraci pizzu v Mikulově dělá Bowling, Alibi bar a hotel Tanzberg a La Bašta stála za to ještě, když to Radek provozoval na sídlišti, pak to šlo do kytek s kvalitou, když se přestěhoval do bývalého Mikulovského šenku.
    No, když to nepůjde, bude to sezónní záležitost, nebo jiný koncept a když to nepůjde prostě zkusím jít do jiného podniku a najdou si jinou provozní nebo prostor někomu pronajme a pro mě to bude zkušenost, ale děkuji. :)

  12. Kdyby si kazdej podnik nasel svoji klientelu, tak by zadnej podnik nezaviral, ne?

  13. Citace Původně odeslal láďa1979 Zobrazit příspěvek
    Promiň a neber to jako životní moudro, ale k věci, pokud chce po tobě někdo pomoci s rozjezdem a odpovědnou osobou tak by měl pan architekt vědět, že ti má předat minimálně zkolaudovanou provozovnu s povolením hygieny a hasičů. Opravdu nerozumím tomu proč bys toto v rámci "rozjezdu" měla zařizovat ty, to opravdu není v náplni provozní. Samozřejmě pokud tě vybaví plnou mocí, tak je v případě, že prostory nejsou zkolaudovány k danému účelu pořadí hygiena+hasiči, odpadky, poté stavební úřad a živnostenský úřad. A upřímně v dnešní době pokud by se mělo vyřizovat vše, tak to bude hotové tak na vánoce, jelikož tam máš několikrát od úřadů 30 dnů a 60 dnů jenom na vyřízení žádosti a odvolání účastníků. Nevím někdo tady píše, že to je v historickém centru, takže ještě budou problémy s památkáři a případně s reklamním smogem.

    Pokud to budeš považovat za poučování omlouvám se, ale pro radu jsi neuvedla žádné adekvátní informace o skutečném stavu, jenom to, že se tě pan architekt snaží uvrtat do něčeho s čím nemáš zkušenost.

    Děkuji, že jste zareagoval, konečně objektivní názor, který mi k něčemu je. :)
    Pán je živnostník a prostory jsou zatím v rekonstrukci, povolení ze staveb. úřadu má.
    Plán otevření vypadá na srpen/září, takže nějaká časová rezerva tam je.
    Počítám, že jakmile se prostor z velké části bude chýlit ke konci, tak by se měli zkontaktovat nejdříve asi hasiči, hygiena, je mi jasné, že bude potřeba se spojit s památkáři ohledně reklam, loga a cedulí, stavit se na obci , vyřešit svoz odpadu, BOZP,HACCP ... jen jsem se chtěla informovat jestli to má své zásadní pořadí . Děkuji

    ---------- Příspěvek doplněn 25.03.2020 v 21:26 ----------

    Citace Původně odeslal vodička Zobrazit příspěvek
    To neni zivotni rada, kocicko, to je profesni rada. Gastro bez zkusenosti je cesta do pekel, byt kavarna se asi zvladnout da, to jo, tam to muze posrat jen arogantni vedeni a personal, ale to se te urcite netyka :P
    Promiňte, ale my jste si nepotykali.
    Neřekla jsem, že nemám s gastronomií zkušenosti, ale s otevřením a kolaudací provozovny. Hezký večer.

  14. Pro inspiraci pizzu v Mikulově dělá Bowling, Alibi bar a hotel Tanzberg
    ani nevím že ji dělají.
    La Bašta už není :(

  15. Citace Původně odeslal colbi Zobrazit příspěvek
    Pro inspiraci pizzu v Mikulově dělá Bowling, Alibi bar a hotel Tanzberg
    ani nevím že ji dělají.
    La Bašta už není :(
    Jak říkám, od přestěhování La Bašty ze sídliště do Šenku šla kvalita dolů. Nedivím se, že je už nějakou dobu zavřená, kvůli kvalitě byl problém s personálem.

  16. Citace Původně odeslal PavlinaS Zobrazit příspěvek
    Děkuji, že jste zareagoval, konečně objektivní názor, který mi k něčemu je. :)
    Pán je živnostník a prostory jsou zatím v rekonstrukci, povolení ze staveb. úřadu má.
    Plán otevření vypadá na srpen/září, takže nějaká časová rezerva tam je.
    Počítám, že jakmile se prostor z velké části bude chýlit ke konci, tak by se měli zkontaktovat nejdříve asi hasiči, hygiena, je mi jasné, že bude potřeba se spojit s památkáři ohledně reklam, loga a cedulí, stavit se na obci , vyřešit svoz odpadu, BOZP,HACCP ... jen jsem se chtěla informovat jestli to má své zásadní pořadí . Děkuji

    ---------- Příspěvek doplněn 25.03.2020 v 21:26 ----------


    Pak nejdříve zajdi na stavební úřad a zeptej co všechno budou požadovat.

  17. Položím důležitou otázku. Budeš v tomto "projektu" zaměstnanec nebo vlastník kavárny? Pokud podnikatel, doporučil bych ti dát od gastronomie ruky pryč.

  18. @PavlinaS
    omlouvám se svůj (podporou smazaný off topic)
    v.

Spolupracujeme: Jooble.org, Aximum - profesionální překlady Hostujeme u Server powered by TELE3