Kupte si prémiovou propagaci a toto místo bude vaše.
Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazují se odpovědi 1 až 30 z 41

Otevření restaurace

  1. Dobrý den, dostal jsem nabídku převzít prostor, kde se naházela kdysi restaurace. Aktuálně tam jsou jen stoly. Lednice, vařiče atd tam momentálně už nejsou.Chci se zeptat jen ze zvědavosti zajímaly by mě provozní náklady, zda se mi to vůbec vyplatí. Momentálně mám k dispozici zatím 1 000 000 Kč a zajímalo by mě, zda to vubec bude stačit, zatím jsem si vypočítal zákl. věci:

    3x kuchaři - 120 600 Kč
    3x servírky - 90 000 Kč
    Zboží měsíčně?? 100 000 Kč?
    Brigádník 7500 Kč
    ZTP 18 000 Kč
    Účetní - 27 000 Kč
    Nájem včetně vody a energií 30 000 Kč


    Kamerový systém 5 000 Kč
    Webové stránky a zákl. práce grafika 20 000 Kč
    Televize O2+internet - 6000 Kč + cca 5182 Kč měsíčně



    Dohromady mi to vychází na 429 282 Kč, bude stačit těch půl míče na dovybavení? Je to na velmi lukrativním místě, takže počítám s denní tržbou min. 15 000 Kč, tedy zhruba 450 000 Kč, měsíční náklady by se pak ustálily na nějakých 393 100 Kč, provozovatelem a majitelem bude s.r.o.

  2. Co se právě děje na Webtrhu?
  3. Dám ti jednu dobrou radu - pokud jsi v zivote nic nedelal v tomhle oboru, tak o tom ani nepremyslej...

  4. No nevim proč bych se do toho neměl pouštět... Bude tam vyškolený personál, který tam do té doby normálně pracoval a já jen do toho chci investovat...

  5. Připočti sociálku za zaměstnance a jseš zase jinde.

  6. To už je v tom

  7. Citace Původně odeslal lukamodric Zobrazit příspěvek
    No nevim proč bych se do toho neměl pouštět... Bude tam vyškolený personál, který tam do té doby normálně pracoval a já jen do toho chci investovat...
    Tohle je hned prvni obrovska chyba, spolehat na personal proste nejde... Obzvlast en v tomhle oboru. Ty nechas vest svou restauraci kuchare a servirky? hodne stesti... To to mega muzes rovnou splachnout do zachodu :)

  8. Jen tak odbocim. Výdělek tedy bude 57.000,- hrubého. - 21% DPH - 15% daň z příjmu. To je cca 38.000,- Z toho asi nějaká výplata pro pana jednatele když to bude s.r.o. a zbyde tak 0.00,-
    První měsíc zaplatíš náklady dle tvého výpočtu za zbytek doplníš kuchyň a další měsíc zavíráš krám a milion je v hajzlu.

  9. Mesicni naklady 393 000,- jsou opravdu vysoke, znam restaurace na dobrem miste, jiz zavedene a maji mene nez polovicni naklady(vari majitel + dali kuchar atp) a jako uzivi je to,. vydelaji ale je to boj a pracuji prakt.nonstop. Dalsi restaurace co znam ma taky daleko mensi naklady, ale podnik maji svuj tedy neplati najem. Kolik je v tom meste obyvatel, konkurence v okolí atp?
    Dle toho co popisujete nejde o zadny nobl podnik ale spise ke kompletni prestavbe na novou restauraci.
    Velky problem jsou kuchari, sehnat dobreho kuchare ktery je spolehlivy a umi je dnes velky problem.
    Muj nazor. Ten milion investujte nekde jinde(s mensimi pocatec naklady, mensim riskem), tady za 2-3mesice prijdete o vse.
    Jinak ta trzba je jak uvadis je velmi mala. U nas na vesnici udela 7-15tis.(dle mesicu, dne atp) a to tady ani nevari.
    15tis. denni trzba v restauraci kde se vari a restaurace je na dobrem miste je velmi malo.
    Naposledy upravil enzo : 13.06.2019 v 17:36

  10. Jinak nechápu za co budeš platit účetní za 27.000,-

  11. Přesně, účetní nedáš 27k ani za rok.

    Jinak nájem 30k je dost málo, to nebude velkej/vytěžovanej prostor, tak proč řešíš 3 kuchaře, 3 servírky, brigádníka a ještě ZTP?

    Ty fakt lítáš někde v mracích, pak se lidi divěj, že je tu tolik exekucí, když takový ucha chtěj otevřít restauraci. Ono to samozřejmě jde, pokud tam sám děláš a vybuduješ si značku a klientelu, se kterou se osobně znáš, takovej ten jižanskej způsob vedení gastro byznysu, kterej je tady absolutně v plenkách, max na úrovni štamgastů v zahulený čtyřce, ale z dotazů, co tady sypeš, to spíš vypadá na pořádnej průser.

  12. Provozoval jsem restauraci a nyni ji pronajimam. Mohu pripadne poradit s kalkulacemi a provozem. Pokud mas zajem, napis zde https://michalkubicek.cz/najmete-si-mne/

    Zalezi na hodne okolnostech a ty predbezne odhady uplne nesedi...

  13. kolik se tam dělávalo jídel a jaká byla výtoč?

  14. ale že tohle lidi ještě napadne dělat po tom co natáčel Zdeněk Pohlreich. Koukni se na všechny díly a potom přemýšlej. Nebo třeba viz John s pizzounem! Ačkoliv můžeš to mít všechno tip top propočítaný, mít super soft na míru udělaný > reality je někde úúúplně jinde. Počítal jsi čas zaučení? Vytvoření jídelničku? Jenom měsíc budeš mít zkušební provoz minimálně. Určitě budou mít tvojí dodavatele problém s dodáním atd... Ok můžeš sám jezdit nakupovat atd... ale fakt než se to zajede sežere to kupu peněz
    někdy dobrá lokace nemusí být hned dobrá...

  15. Citace Původně odeslal lukamodric Zobrazit příspěvek
    No nevim proč bych se do toho neměl pouštět... Bude tam vyškolený personál, který tam do té doby normálně pracoval a já jen do toho chci investovat...
    Tak přesně toto je začátek konce ;-)

  16. Citace Původně odeslal hnidopich Zobrazit příspěvek
    Tak přesně toto je začátek konce ;-)
    Jojo. Nechte jine ridit svou restauraci. Cesta do pekel.

  17. Citace Původně odeslal lukamodric Zobrazit příspěvek
    No nevim proč bych se do toho neměl pouštět... Bude tam vyškolený personál, který tam do té doby normálně pracoval a já jen do toho chci investovat...
    copak 50 mega nevyšlo, tak tentokrát jenom 1, doufám, že je aspoň tvůj. Na rozdíl od kolegy ti dám radu zadarmo. Vyškolený personál neznamená, že je vyškolený aby dělal pro tebe, ale hlavně pro sebe. Už i servírka v 1. ročníku učiliště uměla vytočit z 5 sudů 4 pro sebe aniž by to nezkušený majitel vůbec poznal. Jako investor bez denní účasti v restauraci o ten mega rychle přijdeš a proděláš další.

    K věci účetní za 27 je blbost. Nájem s energiemi mi zase přijde hodně nízký, tržba 15000 denně to je cca 150 jídel bez pití, na to nepotřebuješ 3 kuchaře a servírky a výpomoc. To už radši založ ten startup a sháněl těch 50 mega.

  18. Co znamená
    uměla vytočit z 5 sudů 4 pro sebe
    ?

  19. Nejlepší byl díl, kdy měl borec denně plnou hospodu a musel zavřít, protože nestíhal.

  20. Citace Původně odeslal Martin Schlemmer Zobrazit příspěvek
    Co znamená

    ?
    Do tržby dala jen jeden, zbytek do kapsy a řekla, že nejsou lidi. Abych předešel dalším dotazů, tak chybějící sudy samozřejmě zase koupila za své, nejlépe od řidiče co je ukradl nebo měl načerno.

  21. Citace Původně odeslal lukamodric Zobrazit příspěvek
    No nevim proč bych se do toho neměl pouštět... Bude tam vyškolený personál, který tam do té doby normálně pracoval a já jen do toho chci investovat...
    No právě...aby Tě ten vyškolený personál nevyškolil. Za mě...vykašli se na to.

  22. V hospodě jsem vyrostl - a za mě už nikdy! To není investice, ale řehole.Pokud tam nejsi každý den, tak tě zaměstnanci začnou drbat... To je prostě fakt!
    Sam zmiňujes vyškolený personál, ale to není jen o tom že ví jak se chovat, prodávat a jak na lidi, ale i o tom jak si privydelat na tvůj účet.
    Do toho coi, hygiena, zemedelka, úřad práce, financak(eet) a policajti-když máš zahrádku a je po 10. večer.
    Hele, pokud to není centrum a nemáš na to čas jako na hlavní způsob obživy, navíc nemáš koncept a odhodlání... Vyprdni se na to, jsou to fakt zahozene peníze... jen si každý myslí jaký je to byznys :/

  23. Citace Původně odeslal peekay Zobrazit příspěvek
    v hospodě jsem vyrostl - a za mě už nikdy! To není investice, ale řehole.pokud tam nejsi každý den, tak tě zaměstnanci začnou drbat... To je prostě fakt!
    Sam zmiňujes vyškolený personál, ale to není jen o tom že ví jak se chovat, prodávat a jak na lidi, ale i o tom jak si privydelat na tvůj účet.
    Do toho coi, hygiena, zemedelka, úřad práce, financak(eet) a policajti-když máš zahrádku a je po 10. Večer.
    Hele, pokud to není centrum a nemáš na to čas jako na hlavní způsob obživy, navíc nemáš koncept a odhodlání... Vyprdni se na to, jsou to fakt zahozene peníze... Jen si každý myslí jaký je to byznys :/
    100% souhlas!

  24. Citace Původně odeslal kolousek Zobrazit příspěvek
    Nejlepší byl díl, kdy měl borec denně plnou hospodu a musel zavřít, protože nestíhal.
    Mne se zase libil dil, jak borci v kuchyni meli naskladane pneumatiky-)

  25. Citace Původně odeslal lojzano Zobrazit příspěvek
    Mne se zase libil dil, jak borci v kuchyni meli naskladane pneumatiky-)
    nebo ten ajťák jak si zavedl restauračí IT systém, který to nakonec brzdil. Tak nechal hospody a šel to zavádět jinam :)

  26. Citace Původně odeslal rooibosman Zobrazit příspěvek
    nebo ten ajťák jak si zavedl restauračí IT systém, který to nakonec brzdil. Tak nechal hospody a šel to zavádět jinam :)
    Nevíte, co je to za díl? To musim vidět.

  27. Myslím, že by to mohlo být toto: https://prima.iprima.cz/porady/ano-s...dme-nebe-plzen

  28. Citace Původně odeslal lukamodric Zobrazit příspěvek
    Dobrý den, dostal jsem nabídku převzít prostor, kde se naházela kdysi restaurace. Aktuálně tam jsou jen stoly. Lednice, vařiče atd tam momentálně už nejsou.Chci se zeptat jen ze zvědavosti zajímaly by mě provozní náklady, zda se mi to vůbec vyplatí. Momentálně mám k dispozici zatím 1 000 000 Kč a zajímalo by mě, zda to vubec bude stačit, zatím jsem si vypočítal zákl. věci:

    3x kuchaři - 120 600 Kč
    3x servírky - 90 000 Kč
    Zboží měsíčně?? 100 000 Kč?
    Brigádník 7500 Kč
    ZTP 18 000 Kč
    Účetní - 27 000 Kč
    Nájem včetně vody a energií 30 000 Kč


    Kamerový systém 5 000 Kč
    Webové stránky a zákl. práce grafika 20 000 Kč
    Televize O2+internet - 6000 Kč + cca 5182 Kč měsíčně



    Dohromady mi to vychází na 429 282 Kč, bude stačit těch půl míče na dovybavení? Je to na velmi lukrativním místě, takže počítám s denní tržbou min. 15 000 Kč, tedy zhruba 450 000 Kč, měsíční náklady by se pak ustálily na nějakých 393 100 Kč, provozovatelem a majitelem bude s.r.o.
    V které galaxii se ještě dnes platí 20 tis. měsíčně za webovky? A O2 tv + internet za 6 a 5 tisíc? To je asi myšleno ročně, že?

    ---------- Příspěvek doplněn 18.06.2019 v 00:03 ----------

    Citace Původně odeslal MarvinDela Zobrazit příspěvek
    100% souhlas!
    Souhlasím, hospoda musí být vaší celodenní náplní, koníčkem, začátkem i koncem všeho. Musíte být tak trochu blázen i génius a milovat to. Pokud narazíte na zaměstnance, pro kterého bude prioritou Váš zisk a prosperita, máte větší štěstí, než kdybyste vyhrál ve Sportce.Až budete ve vašem podniku trávit 20 hodin denně a zbylé 4 hodiny prospíte v kuchyni na mrazáku, protože nebude mít smysl jezdit domů, pak pochopíte, o čem to je. Přesto přeju hodně zdaru a připomínám, že pořád platí : "odvážnému štěstí přeje..." Držím palce, Petra.

  29. Diky vsem za reakce. Nakonec jsem u toho upustil, ale mrzí mě to, pač vlastnit restauraci byl vždy můj sen a bohužel jsem minul povolání. Ať se vám dari, byl to jen takový asi naivní nápad

  30. Jsem zvedav, co to bude priste.

  31. Restaurace na Měsíci. Konkurence nulová, daně žádný, hygiena a čoika daleko.

Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Hostujeme u Server powered by TELE3