Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Humanoidní sociální robot

Pro nově vznikající startup v oblasti humanoidního sociálního robota hledáme tímto směrem nadšence z oblasti elektrotechniky, programování (C++, python), designéry (návrh GUI a ovládacích prvků), grafiky, 3D grafiky (úprava modelu těla pro 3D tisk) a člověka s kvalitnější 3D tiskárnou či vakuovým lisem pro výrobu plastových dílů. Robot nebude žádnou drahou hračkou, ale opravdu jen jednoduchý a levný hardware základ se všemi senzory, na kterém poběží software.
Potřebujeme co nejvíce schopných lidí v těchto oborech. Práce je opravdu dost, ale výsledek opravdu stojí za to. Dodatečné informace poskytnu až případným zájemcům. Mohu jen dodat, že projekt bude prezentován na Indiegogo serveru, kde v případě úspěchu budou vybrány finance na stavbu prototypu. Vývojáři, kteří pomohli tak budou moci být za odměnu vyplaceni zpětně. Zároveň získají ještě před vstupem na Indiegogo kompletní schéma robota k sestavení a aktuální firmware.
Robot běží na platformě Intel Edison a komponentech Arduino. Je tak plně uzpůsobitelný a celkově Open Source. Pokud máte ambice něco dokázat a snesete tlak pracovního nasazení, jste ideální člověk pro náš projekt, který může změnit pohled na domácí roboty z drahé hračky na kvalitního pomocníka. Pokud hledáte předně zisk, asi nebude práce úplně pro vás. I když se to v dalších fázích vývoje nevylučuje.
Pokud si přejete na projektu spolupracovat finančně, určitě se nebráníme. Mějte ovšem na paměti, že v budoucnu bude robot prodáván za cenu dílů, montáže a dopravného. Prakticky jen nejnutnější náklady. Projekt bude žít z dotací od soukromých lidí. Nízká cena tak může zaručit, že se robot rozšíří do škol, nemocnic, ale i domácností za cenu nepřesahující jeden průměrný český plat. Zárově je nastolena určená vize, kterou může případný investor lpěním na zisk zničit.
Proto pokud vás projekt zajímá a chcete se zůčastnit vývoje, napište mi prosím na e-mail tomas.triska@icloud.com.
8. 7. 2015 13:22:24
https://webtrh.cz/diskuse/humanoidni-socialni-robot/#reply1124170
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
8. 7. 2015 14:58:52
P.Tříska to mi asociuje želvy ninja,ale to jen tak mimo "hru".
k věci:
výborné hodnocení
vyexpirovaná doména
několik velmi úspěšných projektů:
Nadšenec do loterie a sportovního sázení
Investor pro revoluční erotický portál
Investor pro největší český a slovenský erotický portál
Revoluce na česko-slovenské erotické webové scéně (poptávám investora)
Redaktor webu o sázkách a loteriích
Diskuse: Poptávám 3D grafiky, zvukaře, tvůrce hudby
(vesměs se do budoucnosti počítá s platbou)
silně nad tím uvažuji :D
8. 7. 2015 14:58:52
https://webtrh.cz/diskuse/humanoidni-socialni-robot/#reply1124169
Dobrý den,
hodnocení mám bohužel spíše nízké z několika nedorozumění. Většinou zájemce požadoval dodatečné služby nebo při prodeji neuvedl veškeré skutečnosti. To je ale vedlejší. Doménu bohužel už nespravuji. Neměl jsem čas aktualizovat informace a starat se o osobní web. Proto jsou veškeré údaje na Linked-Inu - https://cz.linkedin.com/in/tomastriska.
Co se týče portálu loterijního sázení, nenašel se dostatek schopných lidí. Erotický portál se nezačal vytvářet také z tohoto důvodu. Zde jde hlavně i o to, že většina lidí nemá zájem do takovéhoto projektu vkládat finance či čas.
Co se týče hry o přežití, investor se našel pomocí Indiegogo serveru už první den a rok a půl sponzoruje vývoj v řádech tisíců € měsíčně. Tento měsíc vyjde první trailer. Takže zde se nejedná opravdu o žádné plané sliby. Tento projekt je prakticky mým živobytím.
Nicméně. Protože se plně věnuji vývoji zmíněné hry, robotický projekt budu pouze koordinovat. Proto se hledají schopní lidé. Co se týče platby do budoucna, stejně jako jsem uváděl u hry, stalo se tak. Prakticky jsou dvě možnosti. Najde se schopný tým a práce půjde rychle (a peníze jako obvykle v těchto případech nehrají roli), nebo bude projekt umístěn na Indiegogo a vyberou se peníze na placené elektrotechniky, programátory, grafiky atd. Co se týče složitosti projektu, není to nic extra těžkého. Celé je to do detailu promyšleno a zvládl bych to i já sám. Bohužel se lze naplno věnovat pouze jednomu projektu a jeden mohu pouze vést.
To že má někdo hodně nápadů ještě neznamená, že jednu věc nedokončí a načne druhou. Jako v mém případě to může být tak, že nemělo cenu začínat něco úplně sám.
8. 7. 2015 16:21:40
https://webtrh.cz/diskuse/humanoidni-socialni-robot/#reply1124168
Jan Stejskal
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
8. 7. 2015 16:26:24
Napsal Iver;1207812
Co se týče složitosti projektu, není to nic extra těžkého. Celé je to do detailu promyšleno a zvládl bych to i já sám.
A ten robot má i něco umět? Třeba nějakou maličkost jako chodit a nespadnout? Opravdu jste si jistý, že víte o čem mluvíte?
Celý ten váš popis mi přijde jako tento projekt: http://www.trossenrobotics.com/HR-OS1
8. 7. 2015 16:26:24
https://webtrh.cz/diskuse/humanoidni-socialni-robot/#reply1124167
Ano, přesně tak. Prakticky to bude jen schránka se všemi možnými senzory a naprogramovanými funkcemi totožnými s chytrými domácnosti. Jde o to, že je zde mnoho senzorů a pak už se jen vylepšuje software. Bude detekovat kouř, hlásit e-maily, měřit puls, teplotu, bude sloužit k telefonování, pro zábavu atd. V dokumentaci kterou klidně na požádání zašlu mám přesnější popis. Klidně mi zašlete svou e-mailovou adresu pokud máte zájem se dozvědět něco víc. Tady bych to mohl vypisovat opravdu hodiny a vypadá to spíše jako science-fiction. Ve skutečnosti jsou součásti stavěny jako lego. Co se týče projektu na který odkazujete, znám ho. Prakticky jde o stejnou technologii. S tím rozdílem, že tato verze je hardware co umí chodit a je prakticky připraven pro naprogramování a doplnění senzorů. Můj návrh počítá s prodejem plně vybaveného robotického těla se senzory a funkčním softwarem běžícím na linuxu. Takže není určen jen pro developery, ale spíše běžné uživatele, kteří nejsou nuceni něco programovat. A to o třetinu levnější. Co se týče chůze. Ta se bude řešit až nakonec. Je to nejsložitější část na vyřešení i když ne neproveditelná. Prakticky jde jen o to, že nohy mám u svého prototypu z důvodu chůze do pater, což s koly či pásy nejde. V nejhorším případě holt zůstane na pásech a bude se moci pohybovat pouze po jednom patře domu.
---------- Příspěvek doplněn 08.07.2015 v 16:54 ----------
Zde ještě přikládám takový můj interní popis lámanou angličtinou. Bohužel popis není kompletní a plno senzorů a informací ještě chybí. Toto je tak 1/3 funkcí robota nebo i méně.
Robie is first home robot designed for helping people. He can do social interactions with people with autism, can help people with handicap like damaged sense of smell, sightless or deaf-mute people, people with health problems, as babysitter, assistant in hospital, support for ill people in hospital, just a friend or stuff like fridge or dishwasher. Robie isn’t vacuum cleaner, but it’s versatile in all respects. It’s designed as piece of all possible hardware. So when you buy one, he can stay with user for long time. Only software is updated. Rarely, when new sensor coming out, user can simply upgrade hardware himself. No new Robie piece is needed. Each part is well accessible and all stuff can be removed. No soldering parts to motherboard. It’s just like baby kits. User can write own applications for Robie too. Or teach him actions using simple macros. Possibility are endless. Only time and future develop will tell. Just remember. Robie isn’t robotic toy for thousands of $. It’s cheap and working everyday helper. As you behave to Robie, Robie is behaving to you same. Will be good friend for it.
Torso
robot rm100 3d model
Will be printed on 3D printer or created using vacuum forming from unspecified light plastic. Before creating, will be slightly edited for our purposes.
Pulse sensor with pulse oximeter - https://www.sparkfun.com/products/11574, 45.17 € for both hands
IR thermometer sensor - https://www.sparkfun.com/products/9570, 36,12 € for both hands
Air thermometer and humidity sensor - https://www.sparkfun.com/products/10167, 18 € for both hands
Touch sensor - homemade, 1 piece for each hand and 1 piece for head
Load sensor - https://www.sparkfun.com/products/10245, 18 € for both hands
Torso with these parts (87.95 €):
Intel Edison Kit motherboard
Flash Memory - 4GiB
RAM - 1GiB
Processor - 500MHz Dual Core Atom, 100MHz Quark MCU
Connections:
USB - 1x On-The-Go
WiFi - Dual-band 802.11 (a/b/g/n)
Bluetooth - 2.1/4.0
SD card slot (for storing data outside EEPROM)
LCD display 3.2’’ 400x240px 16:9 touch TFT WIDE - http://www.easyduino.cz/LCD-displej-3-2-400-x-240-TOUCH-TFT-WIDE-graficky-pro-Arduino-d117.htm, 18.75 €
Head containing this parts:
GPS module - http://www.easyduino.cz/NEO-6M-modul-GPS-pro-PIC-ARDUINO-d119.htm, 27.38 €
GSM module - http://www.easyduino.cz/SIM900A-minimodul-GSM-900-1800-MHz-pro-PIC-ARDUINO-d151.htm, 28.13 €
Compass - http://www.easyduino.cz/Kompas-modul-pro-Arduino-s-HMC5883L-magnetometr-d82.htm, 28.13 €
Time module with backup battery - http://www.easyduino.cz/RTC-modul-velmi-presny-pro-Arduino-s-DS3231-a-pameti-24C32-d261.htm, 7.50 €
Nose and mouth:
Methan and nature gas, propan, isobutan, helium, LPG, ethanol (http://www.easyduino.cz/Detektor-horlavych-plynu-senzor-MQ-2-LPG-propan-vodik-isobutan-methan-d159.htm - 3.75 €), CO (http://www.easyduino.cz/Detektor-plynu-CO-oxid-uhelnaty-senzor-MQ-7-d157.htm - 5.25 €), CO2, NH3, NOx, benzen, alcohol, smoke (http://www.easyduino.cz/Detektor-plynu-kvality-vzduchu-CO2-NOx-NH3-alkohol-benzen-senzor-MQ-135-d160.htm - 6.38 €) and dust sensors (https://www.sparkfun.com/products/9689 - 10.81 €)
Robie can measure heart rate data and can serve as pulse oximeter using special algorithm. This measurement is done actively (asking for it) or passively (when user take own fingers to Robie’s palm. Data are stored and send to iHealth application.

Thermometer is used for measurement of body temperature. Actively (asking for it) or passively (when user take own fingers to Robie’s palm). Data are stored and send to iHealth application. Robie can use this IR thermometer to detect temperature of holding items and avoid touching hot stuff. He can measure temperature of water in bath and other things.
Air thermometer is used to measurement of temperature and humidity around him, but when interacting with user, this sensors are measuring temperature of user’s hand (as addition to IR thermometer) and humidity of his skin (he can realize user is lying or he is sweating too much without apparent cause - he can be ill).
Touch sensors on top of head and back of hands force Robin’s attention. Robin is understanding this action as praise and can change his actual mood. He focus on social reactions for example with children.
Load sensor is used as scale. Robin can reach out his hand and wait to end of measurement. Weight of items cannot exceed 50 kg. But this value is limited by servos as well. Robinson will try let hand in same position as in start. This sensors are used for counting actual force to holden items too.
When Robie realize that something is wrong - from example user is lies too long on ground without move, he can use fingers sensor to make sure, user is alive. He can call or write SMS to user’s family or call emergency.
Intel Edison is Robie’s hearth. Here are all files stored (with backup on cloud). Here is running linux distribution and application logic. This motherboard is very powerful and doing from Robie’s very clever computer. New versions are automatically downloaded from internet (or manually without connection) every time when Robie is resting on his pad.
Above camera (nose), Robie have small touch display. This display is used for Robie’s eyes. This way, Robie is telling you his mood. But it’s not all. This display is showing all useful information about weather, google search results etc. So deaf people can still understand Robie. There is small keyboard too.
Robie is using GPS module and every time he know, where is actually. GPS coordinates are added to pictures which can Robie took and post on social sites. When he calling emergency or saving user’s life, Robie is using GPS to localize actual position.
GSM module provides support for calls, SMS, MMS and other cell phone stuff. User can insert SIM card and give to Robie new reason for live. This feature is used in emergency as well. So it’s good idea give Robie new or old SIM card lying in a drawer for long years.
Robie is clever, he know where Nord is. So he can show actual GPS map position with real direction icon. You probable don’t let him travel around world, but it’s nice that Robie know where is his home. Who knows, Robie will take dog for walk one day…
Wireless connection is standard for Robie. So he know, what time is it. But when he is disconnected from WiFi, he can still use his own inbuilt time module with backup battery. No more reseted alarms and running to work.
Robie is detecting dangerous gas in air. When concentration exceed maximal value, he will notify user. He can realize that air in room isn’t well and suggest opening of window for example. Robie is alarm user when he smell smoke from fire and in case of emergency, he can call fire department and save user’s life. In smokers family he can watch over value of cigarette smog in kids room or switch on clever ventilation system. Robie can detect value of alcohol in breath and car driver can ensure that he can sit behind the wheel. When user is drunk, Robie can avoid social interaction, watch out children, play some music or something else.
8. 7. 2015 16:45:14
https://webtrh.cz/diskuse/humanoidni-socialni-robot/#reply1124166
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit