Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

UX první návštěvy od příchodu po nastavení profilu

lukastarshunt
verified
rating uzivatele
1. 4. 2015 11:42:47
Ahoj všem, nedávno jsem sem dával náš projekt www.starshunt.net, který pomáhá lidem sehnat lepší práci na základě jejich schopností a ne pomocí jejich CV, které zvlášť v mladším věku za lidi nemluví tak dobře, jak by mělo (ba naopak, těm nejschopnějším i podkopává nohy, protože "1 rok praxe nic neznamená" atd. přitom může znamenat hodně, pokud se někdo rychle učí).
Projekt je v betě a začali jsme vychytávat první nedostatky. Jedna z nich je doladění UX první návštěvy usera hledajícího práci. Jde nám o první návštěvu, kdy člověk přijde, registruje se a začne některou výzvu. A proto bych tady chtěl začít diskusi. Rád bych slyšel váš názor co změnit, co vám přijde dobré a co naopak.
Pokud si najdete čas tímto procesem projít, budu moc rád když se na to kriticky kouknete a dáte podnět ke zlepšení!
Předem moc díky!
1. 4. 2015 11:42:47
https://webtrh.cz/diskuse/ux-prvni-navstevy-od-prichodu-po-nastaveni-profilu/#reply1103006
Asi nebudu cílovka, nicméně prisel jsem k vam poprve. Sablona webu jako stovky jinych. Koukam na HP a nevedet od vas tady o cem to je, tak nevim co delate, co mi nabizite, zda nejste jen nejaky chytac ovecek. Nicmene ok, skroluji dolu na nabidky. Kliknu a chce to registraci - dekuji, nechci, odchazim.
Nepodminoval bych ty nabidky registraci, dle meho povinne registrace musi odradit spoustu lidi, nebo tam ty nabidky ani nedavejte. Ale mozna to nalakani funguje a lide se pak houfne registruji i kdyz by to jinak, nez pro to zjisteni neudelali. A pokud pak neprijde to co ocekavaji odejdou s vyrazne vetsim negativnim pocitem, nez by ziskali, kdyby to bylo volne a jen si nenasli to, co hledali.
Toliko k memu UX, sanci bych vam nedal.
1. 4. 2015 14:03:48
https://webtrh.cz/diskuse/ux-prvni-navstevy-od-prichodu-po-nastaveni-profilu/#reply1103005
lukastarshunt
verified
rating uzivatele
1. 4. 2015 14:10:32
Čus!
Heh, upřímný, ale díky!
Ok beru si z toho poučení že máme registraci vyžadovat až před odevzdáním nebo mimo a více se otevřít + více popsat na webu to, co děláme.
Každopádně díky moc, takový názory hledáme :)
Lukáš
1. 4. 2015 14:10:32
https://webtrh.cz/diskuse/ux-prvni-navstevy-od-prichodu-po-nastaveni-profilu/#reply1103004
První fáze:
Jak píše Radek, pokud nemůžu web vyzkoušet bez registrace, tak ho prostě nevyzkouším.
Druhá fáze:
Ale řikal jsem si, když už tu jsem, tak to zkusím, kliknu na registrovat, proces mě docela baví (najdeš mě tam jako Test Testovací), ale na konci to po mě chce linkedin nebo CV. Když kliknu na vložit CV, vložím tam CV, tak se nic nestane. A tím to pro mě končí. Fakt škoda tohle, mě by zajímalo, jak vypadá detail té nabídky, ale nedostanu se na něj.
Třetí fáze:
Jelikož jde do políčka linkedin zadat jakýkoli odkaz, zadal jsem, dostal jsem se na detail nabídky, ale upřímně, moc tomu nerozumím. Na jednu stranu se ti nelíbí, že začínajícím podnikatelům nikdo nic nedá za rok praxe, na druhou ale po nich chceš (nebo zadavatel) práci zadarmo bez jakýchkoli záruk? V podstatě výběrový řízení téměř bez podmínek, prostě "Pokud máš volnej čas, něco nám vytvoř, my se na to možná podíváme a pak už ti třeba ani nenapíšem, dík!"
Nevim, nelíbí se mi to, nepůsobí to ani trochu věrohodně, chybí tomu jakákoli úroveň, sorry.
1. 4. 2015 16:05:22
https://webtrh.cz/diskuse/ux-prvni-navstevy-od-prichodu-po-nastaveni-profilu/#reply1103003
Souhlasím s tou otevřeností. Než se zaregistruji, tak bych měl dostat všechny potřebné informace a ty by mě měly přimět se zaregistrovat. Takže určitě registraci posunout a přidat nějaké info na headpage, nejlépe ihned nahoru někam a zvýraznit.
1. 4. 2015 16:06:33
https://webtrh.cz/diskuse/ux-prvni-navstevy-od-prichodu-po-nastaveni-profilu/#reply1103002
lukastarshunt
verified
rating uzivatele
1. 4. 2015 16:21:04
Máte pravdu hoši a díky moc, fakt! Bohužel tohle, co mi tu říkáte, jsme prostě neviděli, je to chyba ale napravujem to. Ostatně proto jsem o ten feedback žádal :-)
1. 4. 2015 16:21:04
https://webtrh.cz/diskuse/ux-prvni-navstevy-od-prichodu-po-nastaveni-profilu/#reply1103001
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit