Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

N: Nový startup Go Fucking Do It vás zbaví prokrastinace

_John_
verified
rating uzivatele
22. 4. 2014 23:07:36
Slovíčko prokrastinace se v Čechách poslední dobou skloňuje ve všech pádech především díky úspěchu knihy Petra Ludwiga, která se tímto fenoménem zabývá. Lidé však neprokrastinují pouze u nás, ale v celém světě, čehož si je vědom i tvůrce startupů vystupující pod přezdívkou "levels", který zrovna rozjíždí nový web gofuckingdoit.com. Ten by vám měl pomoci předejít prokrastinování. Jak? Jednoduše. Na webu se zaregistrujete, vytyčíte si cíl, zvolíte výši pokuty a uvedete údaje o své kreditní kartě, ze které si majitel webu pokutu odečte, pokud cíl nesplníte. Nápad je to geniální, ale web má stále mouchy, které je potřeba vyřešit.
Asi vás jako první napadne, že uživatel může předstírat splnění úkolu, díky čemuž se vyhne zaplacení pokuty. To tvůrce webu vyřešil tak, že je nutné uvést kontakt na nějakého kamaráda, který bude rozhodčím uživatele. S tím však souvisí další problém a tím je nejasný plán, kde nakonec peníze z pokut skončí. V kapse uvedeného kamaráda? Na charitě? U vlastníka webu? Systém toku peněz ještě není zcela vyřešen a diskutuje se o něm na webu Hacker News. Jako nejlepší varianta se dle našeho soudu zatím jeví návrh, že peníze potečou ke kamarádovi a vlastník webu si z nich utrhne menší podíl. Jiné varianty by lidi od užívání webu mohly odradit.
Go Fucking Do It
I continued using this system for most of my latest projects. I’d simply email my friends with a goal, a deadline and a price. I’d promise them to pay it if I didn’t finish it. And a few times, I failed and paid up.
22. 4. 2014 23:07:36
https://webtrh.cz/diskuse/n-novy-startup-go-fucking-do-it-vas-zbavi-prokrastinace/#reply1017555
crtz
verified
rating uzivatele
(30 hodnocení)
23. 4. 2014 08:11:12
Go Fucking Do It
23. 4. 2014 08:11:12
https://webtrh.cz/diskuse/n-novy-startup-go-fucking-do-it-vas-zbavi-prokrastinace/#reply1017554
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit