Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

IDN domény – spolehlivost

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli už máte někdo zkušenost s IDN doménama.
Jde mi o to, že bych si chtěl zaregistrovat doménu podle mého příjmení. Bohužel všechny verze bez diakritiky jsou u mého příjmení dávno registrované (kromě nemyslitelných koncovek jako .org.uk, nebo .firm.in) a těžko někdy uvolnitelné, jelikož jde o premium domény.
Chtěl bych používat na email ve stylu jmeno@příjmení.tld
Ale zajímala by mě právě spolehlivost, nejde mi o vyhledávače, ale jak email u IDN domény berou emailové klienty, internetové aplikace,...?
Aby pak každá kontrola správnosti emailu nevyhodila chybu, nebo pokud někde napíšu email ve stylu s diakritikou, aby každý druhý člověk nepsal doménu bez diakritiky),...
Máte s tím tedy někdo nějakou zkušenost?
24. 6. 2010 14:57:11
https://webtrh.cz/diskuse/idn-domeny-spolehlivost/#reply520197
drago
verified
rating uzivatele
(73 hodnocení)
24. 6. 2010 16:37:21
Já pár IDN domén mám a přesně tohle jsem zkoušel. Na email rozhodně nedoporučuju používat IDN doménu. Starší prohlížeče s tím mají problém a email klienti k nim dodávaní taky (IE6 + outlok, starý thunderbird). Také jsem se setkal s online aplykacemi které to prostě nedokázali překousnout a házeli chybu. Všechno ne starší než 2 roky by s tím problém mít nemělo. Za mě osobně ale IDN + email nedoporučuju (a to jsem velký fanda IDN). Místo toho by jsem zkusil nějakou exotickou .me, .co, .ws, třeba .co se dá registrovat nově jako doména druhého řádu a mohla by být volná. .me je na email celkem hezká a .ws ta je vždy snad volná :)
24. 6. 2010 16:37:21
https://webtrh.cz/diskuse/idn-domeny-spolehlivost/#reply520196
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit