Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Co chystáme na Webtrhu?

Chci vás seznámit s novinkami a změnami, které na Webtrhu chystáme v nadcházejících měsících.
Uživatelské rozhraní
Na uživatelském rozhraní je spousta práce. Dosud jsme jen přidávali nové funkce. Teď jsme se zastavili a ptáme se, jak se to všechno vlastně používá. Těžko!
Nejvíc změn bude čekat obchodní sekci, procházení aukcí a poptávek, filtrování a hledání.
Přemýšlíme i o bočním sloupci. Musí obsahovat všude to, co obsahuje teď? Musí být vůbec na všech stránkách?
Chceme, aby se Webtrh lépe používal.
Zjednodušení aukcí
Chceme zjednodušit aukce a odstranit některá tajemná zákoutí.
Nedávno jsme zavedli možnost aukce pouze s BINem.
Vyhrazená cena byla předmětem mnoha sporů. Kupcům se nelíbí, že není viditelná. Všimli jsme si také aukcí, které ji zneužívaly k neférovému "průzkumu trhu" - prodávající stanovili vyhrazenou cenu nesmyslně vysoko a ve skutečnosti ani nechtěli prodat.
Vyhrazenou cenu zrušíme. Už první příhoz tedy zajistí úspěšnou aukci.
BIN bude možné zadat pouze na začátku aukce a bude neměnný.
Všechny příhozy budou automatické (proxy bid).
Popis aukce nebude možné po prvním příhozu upravovat, pouze k němu přidávat.
Osobně jsem i pro zrušení anonymních příhozů. Myslím, že do aukcí nepřináší nic pozitivního. Přiměli jsme prodávající, aby kvůli transparentnosti uváděli všude URL. Mělo by z opačné strany smysl, aby se i všichni kupující postavili za své obchody.
Nicméně o tom ještě diskutujeme.
Co si o anonymních příhozech myslíte vy?
Placené funkce
Připravujeme kreditní systém, pomocí kterého budete moci své obchody zvýraznit a přikoupit si vyšší viditelnost. Zvýraznění budou grafická (např. podsvícení, které znáte už z dřívějška) a strukturní (např. vaše aukce se bude zobrazovat výš / častěji / na více místech).
Jako druhý krok plánujeme zpoplatnění některých obchodních kategorií na Webtrhu. V této chvíli ještě nemůžu říct přesně, co a jak bude zpoplatněné, ale budeme se řídit pravidlem: Kdo tu vydělává, může zaplatit poplatek.
Poplatek za obchod bude sloužit jako signál kvality a filtr. Kdo ho zaplatí, podniká dlouhodobě, udržitelně a na úrovni. To do určité míry vyřeší problémy s kvalitou nabídek na bezplatném trhu, které jsme se za předchozí tři roky snažili řešit různými časově náročnými metodami - moderátorskou kontrolou, založením profesionální skupiny fungující vpodstatě jako lokální cech atd.
Ověřování identity
Paralelně s popsanými změnami pracujeme na systému ověřování identity. Ověřit identitu na dálku je obtížné, ba téměř nemožné. Nicméně vytváříme vícestupňový model ověřování, který nebude na obtíž, ale zároveň podstatně zvýší důvěryhodnost lidí, se kterými tu obchodujete a od nichž znáte jen přezdívku.
Ověřování bude důležité pouze pro obchodování a bude dobrovolné. Budete si moci zvolit, jestli chcete obchodovat jen s ověřenými uživateli, nebo jste ochotní zkousnout risk navíc.
30. 4. 2010 10:48:01
https://webtrh.cz/diskuse/co-chystame-na-webtrhu/#reply498519
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit