Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Má někdo zkušenosti s VŠEM, VŠ ekonomie a managementu?

Martin Šauer
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
16. 2. 2010 15:58:55
Máte někdo zkušenosti se soukromou Vysokou školou ekonomie a managementu? Docela uvažuji o tom, že bych se zase vrátil do školy. Přemýšlím o bc. programu Marketing kombinovanou formou. Na druhou stranu jsem na tuto školu nenašel téměř žádné reference kromě tohoto.
Má-li někdo osobní zkušenosti, podělte se prosím :D
16. 2. 2010 15:58:55
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459171
Ahoj, nevim, jestli je Tvůj dotaz jeste aktualni ale moje zkusenost je otresna. Ted bohuzel nebudu mluvit o vyuce - ta je v pohode, ted se trochu zhosilo zkouseni, neni sranda nektere zkousky delat, ale da se. Co je ale strasne, je pristup skoly. Jestli cekas nejakou vstricnost za svoje penize (nemyslim ulejvani nebo zkousky zadarmo), ale treba prijemne studijni oddeleni, tak na to zapomen. Polovinu casu bych povazovala za sikanu, kdy Te prudi kvuli blbostem, zkousky jsou horsi nez na zakladce (div neprochazis rentgenem) a jeste jsou arogantni. Oni sami nemusi nic (vcas opravovat testy, davat studijni materialy, atd.), ale ty jsi peskovaný za vse, i za to co nemuzes. Kamaradka dokonce dostala administrativni body (za 10 Te mohou vyloucit) za to, ze jim nefungoval system a nestihla se vcas zapsat!!! To uz je fakt nehoraznost. Nebo maji chyby v testech a jeste Ti davaji najevo, ze jsi debil, kdyz si nedomyslis, co tim mysleli. Uz nikdy bych tam nesla studovat a vetsina spoluzaku je bohuzel stejneho nazoru. Nekteri presli po pul roce jinam.
3. 3. 2010 17:39:31
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459170
kravky ze studijního jsou všude skoro stejné, tomu věř :-)
3. 3. 2010 18:04:15
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459169
Martin Šauer
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
4. 3. 2010 18:11:11
Děkuji Neregistrované za info. Netuší někdo, zda se dá někde u nás studovat marketing na nějaké lepší škole?
Napsal horel;469736
kravky ze studijního jsou všude skoro stejné, tomu věř :-)
Na FELu byly docela v pohodě :D
4. 3. 2010 18:11:11
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459168
Pavel Mička
verified
rating uzivatele
7. 3. 2010 14:03:29
Napsal horel;469736
kravky ze studijního jsou všude skoro stejné, tomu věř :-)
Jo...musim potvrdit...nase studijni na FELu je docela dobry :-)
7. 3. 2010 14:03:29
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459167
Karel Kohout
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
7. 3. 2010 20:57:43
Studijní referentky jsou hodně specifický druh lidí :D
VŠEM - nevím, jak je škola kvalitní, ale má teď všude v metru plakáty "Studium VŠEM", tak je otázka, co tě donutí se naučit. Podle složení vyučujících tam "brigádničí" dost lidí z VŠE (Mikan z F3, půlka KITu), což jsou sice odborníci v oboru, ale je otázka, kolik mají prostoru...
7. 3. 2010 20:57:43
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459166
Michaela Jungrova
verified
rating uzivatele
31. 7. 2017 22:40:04
VŠEM mohu doporučit
31. 7. 2017 22:40:04
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459165
kemik1990
verified
rating uzivatele
1. 11. 2021 14:35:40
Dobrý deň, síce toto téma pre Vás už pravdepodobne nebude aktuálne, ale pre ďalších záujemcov rada zhrniem svoje aktuálne štúdium.
Aktuálne chodím do 2. ročníka Bc. - kombinované štúdium. Školu som si vybrala prevažne z dovodov, že nemožem aktuálne dochádzať na prednášky, ale rada som sa chcela v tomto smere vzdelávať aj ďalej.
V prvom rade som mala obavy z nedostatku materiálov pre štúdium. Našťastie sa moje obavy nepotvrdili a k dispozícií na samoštúdium mám jednak videolearningy a aj skriptá online.  Keďže nás minulý rok zastihla korona, logicky sme očakávali aký bude vývin a aký dopad to bude mať na naše štúdium. Musím povedať, že naša škola, tým, že bola prvotne vytvorená pre diaľkových študentov, to zvládla bez prieťahov a prakticky ihneď sme skočili na výuku cez MS teams.. 
Jediné, čo ma mrzí je, že bohužial sú stále súkromné školy vnímané, akože štúdim tu je zadarmo. To bol čiastočne jediný dovod, prečo som so štúdiom váhala.  Tak týmto chcem každého vyviesť z omylu. Síce sa tu štúdium platí, ale možem Vám garantovať, že pokiaľ študent nieje samostatný, dosledný, tak može platiť aj 70 000 ročne a aj tak vyletí. Prímacie skúšky, pokiaĺ sa to tak dá nazvať, boli skutočne med.. Vačšina študentov samozrejme vyletela ešte na konci prváku.
Čo sa týka skúšok, skúšky sú náročnejšie každým rokom. Teraz je to nastavené tak, že všetky osobné veci sa odovzdajú do skriniek ( neexistuje, aby mal u seba študent vlastné pero, papier, mobil..), inak automaticky dostáva za 5, alebo letíte. Systém vám vygeneruje číslo skrinky, máte 15 alebo 30 sekúnd, aby ste si svoje veci tam vložili , skrinka sa uzamkne a vy idete na skúšku. Každý sedí sám a miesto je určené študijným oddelením. Otázky sú náhodne generované počítačom, čo má výhodu, pretože nemusíte mať strach, že nejakému profesorovi budete nesympatický a vyleje vás :-) Všade sú rušičky a kamery a teda, keby si vás zo študijného pri podvádzaní v ten deň nikto nevšimol, nemusíte mať obavy. Príde Vám email so záznamom a predvolanie k disciplinárnej komisii :-) Samostatné bodovanie je ďalšia lahodka, ktorá mna osobne docela dosť prekvapila, než som si zvykla na systém u týchto otázok. Máte chybnú odpoveď vo viacerých možnostiach, nedostanete žiadny bod, máte aspoň časť, dostanete pomerný počet (aspoň tak, prednedávnom to bola ešte 0. Plný počet dostanete iba ak máte zaškrtnuté úplne všetky odpovede z multiple choice. 
Škola je známa náročnosťou písomných výstupov, na ktorých si dáva záležať. Mnoho študentov na to nadáva, ja som to za seba uvítala. Prišlo mi to ako dobrá predpríprava na záverečnú prácu. Dbajú tu na citácie ale aj na formálnu stránku práce. Veľa študentov citácie podcenilo a tak na to doplatili, ani chudáci nevedeli ako.
Čo sa týka záverečných skúšok. Aby toho nebolo málo, okrem obhajoby práce a ústej záverečnej skúšky tu plnia študenti ešte aj písomnú časť štátnic. Tie možu ( pokiaľ si trúfnu a niektorí musia - podľa cenovej úrovne) splniť pred 3. ročníkom.
Prednášky - čo k nim dodať. Vyučujú tu ľudia z praxe  ( napr. pán Cyril Svoboda, Vlachová, Prostějovská.......), ale aj ľudia, ktorí vyučujú na VŠE.
Školu za seba doporučujem.
1. 11. 2021 14:35:40
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459164
Pavla Mrazova
verified
rating uzivatele
8. 6. 2022 18:40:06
Napsal Grogrun;459389
Máte někdo zkušenosti se soukromou Vysokou školou ekonomie a managementu? Docela uvažuji o tom, že bych se zase vrátil do školy. Přemýšlím o bc. programu Marketing kombinovanou formou. Na druhou stranu jsem na tuto školu nenašel téměř žádné reference kromě tohoto.
Má-li někdo osobní zkušenosti, podělte se prosím :D
Dobrý den, věřím, e pro Vás již tato informace nebude aktuální, ale třeba někom, kdo bude stejně na vážkách jako vy, pomůže.
Studuji na této škole již druhým rokem (bc.) a svou volbu se školou bych rozhodně neměnila.
Na škole vyučují lektoři, profesoři, doktoři, politické osobnosti, celkově lidé z praxe, kteří Vám vždy nastíní v dané problematice i své vlastní, opravdové zkušenosti.
Výukové bloky nejsou rozděleny do semestrů, ale trimestrů( předměty máte krásně rozděleny, takže toho učení na zkoušky není nikdy až nad hlavu, pokud si to správně rozvrhnete.)
To mě přivádí k dalšímu bodu - zkouškové období.
Zkouškové období není klasické, jak ho známe na většině vysokých školách. Trvá přibližně 300 dní, v dopoledních i odpoledních hodinách. Zkoušky se provádí na PC, takže se nemusíte vázat na žádného z VAšich vyučujících a můžete si zkoušky naplánovat v takovém termínu v jakém Vám to vyhovuje zrovna nejvíc.
Ovšem největší výhodou, pro mě osobně, je že máte kdykoli k dispozici veškeré výukové materiály, podklady, učebnice v elektronické podobě, přístup do  knihovny, kde naleznete vševhny možné knihy, encyklopedie apod.., videolerningy (výuková videa natočena vyučujícími) a v neposlední řadě, pokud se nemůžete dostavit na přednášku, máte možnosti live přenosu přímo ze školy. 
Kdybych si měla znovu zvolit nějakou vysokou školu, rozhodně bych neváhala a opět zvolila Vysokou školu ekonomie a managementu!
8. 6. 2022 18:40:06
https://webtrh.cz/diskuse/ma-nekdo-zkusenosti-s-vsem-vs-ekonomie-a-managementu/#reply459163
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit