Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Měli byste zájem o doménovou burzu?

Petr Sax
verified
rating uzivatele
(24 hodnocení)
18. 10. 2009 19:02:19
Ahoj,
chtěl bych se zeptat všech, kteří občas, nebo pravidelně prodávají nějaké domény, jestli by je zaujalo, kdyby se objevil na českém trhu web, který by se specializoval na prodej domén, ale postavený by byl trochu jinak než cenik.cz, poplatek za vložení domény by byl cca 50,- Kč za vložení 1 domény na rok s tím, že pokud by dotyčný chtěl inzerovat více domén, mohl by si pronajmout i editovatelné portfolio, na které by mohl nechat kdekoliv odkaz atd.
Zkrátka - podařilo se mi sehnat pěkné domény pro takový web
a mám po ruce programátora, který by byl schopen mi naprogramovat profi fungující burzu, kterou bych v případě žádanosti mohl upravovat přímo pro potřeby těch, kteří by ji využívali.
Jenže - žádá si to po mě investici tak min. 15 000,- Kč do začátku
a abych se pravdu přiznal - váhám...
Ono totiž - když uděláte třeba portál na stahování "serepetiček" do mobilu a aspoň trošku se vám podaří být vidět, prakticky hned máte návštěvníky, kteří vesele ve vysokém počtu nakupují melodie, obrázky, hry a všechny ty blbovinky na své mobily... ... ale domény... to je specifická oblast... a není masová!... spousta lidí ani neví, co je to vlastně "doména"...
Chtěl bych také prostřednictvím toho webu udělat jasno celkově v tématu domény a jejich prodej. Nejsem žádný doménový specialista a právě toho bych mohl využít, protože bych se choval podle moudrosti - dělej to, co se chceš naučit. Zkrátka bych své otázky laika, který se chce dozvědět více, využil k tomu, že bych o odpovědi na ně požádal zasvěcené a ucelený zpracovaný výsledek takového průzkumu pak prezentoval veřejnosti, která má zájem vědět víc a také třeba není až zase tak odborně informovaná.
Nevím, jak jste na tom vy, ale můj názor a pohled na prodej domén u nás je tento:
Jedná se určitě o zajímavou oblast zájmu, která má budoucnost.
Je to i zábava a celkově to je zkrátka téma, které má velký potenciál.
Současně je tu však i hromada balastu, přehnaných a absurdních cenových požadavků a někdy množství ne zrovna ideálních hráčů, kteří se pohybují na hranici dobrého stylu...
Má otázka tedy zní - myslíte si, že se vyplatí pokusit se o něco takového, jako je postavit seriózní doménovou burzu, kterou bych vyvíjel na základě zpětné vazby, požadavků a potřeb uživatelů - a která by se za to vynaložené úsilí a náklady, které se určitě vyšplhají až nevím kam, za nějaký rozumný čas zaplatila a byla skutečně k užitku?
Funguje tu doménový trh v tomto měřítku a podobě, nebo skuteční profíci takové burzy nevyužívají a pro jednotlivce, kolikrát naivní ftipálky (jako jsem byl v mnoha případech se svými odhady na domény i já:) ) se něco takového nevyplatí dělat?
Chtěl bych udělat burzu, která tím, jak bude postavená, tak dá do jasného světla co je seriozní a co ne, protože tam budou i články od zasvěcených lidí, pojednávající o tématu, ankety atd. - vše ale v přiměřené míře, tak aby bylo jasné, že tam jde hlavně o místo, kde se nabízí a prodává, ale kde se také dají sehnat užitečné informace k tématu.
Co vy na to?
Vnímali byste to jako další z řady pokusů o podobný záměr, který vyšumí a zapadne, nebo by to v případě, že by to bylo dobře udělané a vyhovovalo to vašim představám, vzbudilo váš zájem a využívali byste toho?...
Díky za upřímné odpovědi a názory.
Petr
18. 10. 2009 19:02:19
https://webtrh.cz/diskuse/meli-byste-zajem-o-domenovou-burzu-2/#reply388273
Když budeš schopný shánět kupce, nepotřebuješ ani web, jen telefon.
Takže bych začal spíš z téhle strany.
Web samotný není zas tak důležitý - je jich hodně a domény se tam jen válí ladem.
20. 10. 2009 11:59:16
https://webtrh.cz/diskuse/meli-byste-zajem-o-domenovou-burzu-2/#reply388272
Maxima
verified
rating uzivatele
21. 10. 2009 17:10:10
myslím že to nemá příliš budoucnost, neboť ten kdo chce nějakou doménu tak si většinou zajistí a že by bylo možné dát nějak dohromady a získat tam nabídky se mi zdá nereálné.
21. 10. 2009 17:10:10
https://webtrh.cz/diskuse/meli-byste-zajem-o-domenovou-burzu-2/#reply388271
ano
21. 10. 2009 18:01:18
https://webtrh.cz/diskuse/meli-byste-zajem-o-domenovou-burzu-2/#reply388270
Petr
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
26. 10. 2009 12:49:31
sem stejného nazoru, kdo potřebuje danou domenu zajistí si ji
26. 10. 2009 12:49:31
https://webtrh.cz/diskuse/meli-byste-zajem-o-domenovou-burzu-2/#reply388269
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit