Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej rostoucího dropshippingového e-shopu Kuchynskatechnika.cz

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 23. 3. 2023
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Na prodej nabízíme 5 let starý e-shop Kuchyňskátechnika.cz.
Firma každoročně roste, mezi lety 2020 a 2021 vyrostla firma z pohledu tržeb o 40%, mezi 2021 a 2022 vzrostly o 54% (Obrat za 2022 byl 2,05m Kč). E-shop těží ze skvělé domény a snahy pracovat se SEO. V posledních 6 měsících, kdy se výrazně zapracovalo na popiscích, fotkách a vystupování e-shopu je 27% návštěv organických, přičemž podíl tržeb od organicky získaných zákazníků je 47%!
E-shop je postaven na bázi dropshippingu ve spolupráci se 4 dodavateli. Největším dodavatelem je Německý výrobce kuchyňské techniky, s nímž máme zajištěny exkluzivní ceny a zasmluvněnou přímou dopravu do České republiky. Pro rok 2023 byla vyjednána průměrná sleva 20% na veškerý sortiment, díky čemuž jsme schopni nabízet skutečně bezkonkurenční ceny (například digestoře od společnosti Elica jsme schopni prodávat s 80% marží a stále jsme cenově pod nejlevnější nabídkou od konkurence, ceny jsme následně zvýšili, protože jsme dostávali dotazy proč máme zboží tak zásadně levnější než například oficiální distributor). Průměrná marže zboží je 30-50%. 
E-shop vyžaduje 1-2 hodiny denně pro plynulý chod. Dá se tedy pohodlně zvládnout i s full-time prací. Největší část práce zabere přeposílání objednávek a odpovídání na zákaznické dotazy.
Firma má obrovský potenciál růst prostřednictvím marketingu na sociálních sítích, marketingu zde jsme se v podstatě nevěnovali. 
Společnost nemá žádné fixní náklady, jelikož nemáme sklad, zaměstnance, ani prodejnu. Variabilní měsíční náklady zahrnují marketing ve výši 18 000 Kč, dopravu z Německa ve výši 8 000 Kč a Shoptet ve výši 2000 Kč. V posledních 12 měsících společnost operuje s měsíční marží ve výši 58 000 Kč.
Veškerá napojení jsou nastavena, konkrétně na Heureka a Zboží. Biano a Favi jsou nachystané, nicméně momentálně vypnuty z důvodu nerentability.
K nahlédnutí veškeré statistiky od roku 2018 mapující objednávky a tržby. Návštěnovst možné doložit pouze do října roku 2020, předtím bylo chybně nastavené její sledování.
Stěžejní kategorie prodávaného zboží jsou odpadkové koše, vodovodní baterie, dřezy, infrapanely, osvětlení a vybavení kuchyňských skříněk.
E-shop nabízíme za 549 000 Kč, nicméně při rychlém jednání jsme ochotni vyjednávat o ceně s tím, že čím dříve je prodej možný, tím větší jsme ochotni udělit slevu. Veškerou smluvní dokumentaci spojenou s převodem a přepisem firmy zaplatíme z našich nákladů.
Součástí prodeje je:
  • Doména www.kuchynskatechnika.cz
  • E-shop na platformě Shoptet.cz
  • Kontakty na dodavatele, současná cenová politika dodavatelů
  • Kontakty na dopravce zajišťující jednou týdně dopravu z Německa
  • Dvouměsíční podpora po prodeji
  • Profily na sociálních sítích
  • Databáze zákazníků (130 registrovaných uživatelů)
  • Firma s ručením omezeným Kuchyňská technika s.r.o. a základním kapitálem 150 000 Kč
  • E-mailová schránka
  • Propojeni s Google Ads
  • Účty u: – Heureka – Zboží – Favi – Biano – Facebook – Instagram
Důvod nabídky
E-shop jsme začali provozovat s kamarádem při vysoké škole, nicméně po nástupu do časově velmi náročných prací je udržování rostoucího e-shopu stále náročnější. Oba jsme byli nedávno povýšeni, což s sebou nese ještě zvýšenou časovou náročnost a e-shop naším časovým vytížením začíná být omezený v růstu. E-shopu stačí max 1-2 hodiny denně pro udržení současného stavu + přítomnost na mobilním telefonu, nicméně ani to v našich silách v současnosti není.
36 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 22. 3. 2023
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E