Zadejte hledaný výraz...

Report z vyhladavania

Roman Kovač
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
13. 11. 2022 16:01:55
Zdravim ...
Mame zaplatene spravovanie webu (aj na vyhladavanie a tieto veci) ale neni som extra spokojny s reportom ktory dostanem. je to len par riadkov o zmene pozicii nic viac. Je to bezny standart, len heslovite oznamit klientovi alebo si davate zalezat a posielate pripadne graficky upraveny report?
13. 11. 2022 16:01:55
https://webtrh.cz/diskuse/report-z-vyhladavania/#reply1509391
Basic report pro SEO mám složený ze tří stránek. První je základní přehled celkové, organické a referenční návštěvnosti, kanálů návštěvnosti, podílů zařízení a jejich míry opuštění (míra zapojení v GA4) a jejich porovnání s předchozím měsícem (pro nás pak na čtvrté stránce i meziroční srovnání), pozice exportované z Marketing Mineru. Druhá stránka patří přehledu z GSC, tedy vstupním stránkám a jejich CTR a pak přehledu frází, na které se klient průměrně umisťuje. Třetí stránka je věnovaná demografii a geografii. Pro e-shopy jsou přehldy doplněny o tržby, konverzní poměry, nejúspěšnější produkty. Do toho navíc ještě GA4 přehled, pokud se dělá duální měření.
Ale záleží kolik platíš za tu správu. Nicméně ten reporting co dělám, tak je automatizovaný, v Data Studiu, takže to dělaáš defakto jen jednou a pak jen každý měsíc vyjedeš PDF export pro klienta + omáčka co se dělo a co se bude dít další měsíc (práce na max 10-15 minut měsíčně). Samotné pozice ti neřeknou vůbec nic o aktuální situaci.
13. 11. 2022 16:18:01
https://webtrh.cz/diskuse/report-z-vyhladavania/#reply1509390
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit