Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

E-shop Primo-od-vyrobce.cz Obrat 4,5 mil. Kč

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 7. 2. 2022
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
V roce 2020 jsem zakoupil e-shop https://www.primo-od-vyrobce.cz/ - který byl založený majitelem e-shopového řešení, na kterém e-shop běží, a to ExitShop. V minulosti tento e-shop dělal obrat 90 mil. Kč ve třech jazykových mutacích, pak chvíli neběžel a já jsem se rozhodl jej koupit, naplnil jsem jej novým sortimentem a rozjel jsem ho pro Česko a pro Slovensko. Maďarská verze ještě není připravená.
E-shop provozuji od července 2020 a od té doby až do 6.2.2022 vygeneroval obrat 4,5 mil. Kč. E-shop se zaměřuje na prodej levnějšího zboží, ale najdete na něm také některé dražší kousky, avšak snažíme se za prodávat vše za příznivou cenu. Průměrná marže je 25%. Napojeny máme 5 dodavatelů, z toho dva generují nejvíce obratu, třetího rozbíháme, čtvrtý je dropshipping na kryty mobilů (ten je však minoritní) a u pátého odebíráme elektro za lepší ceny jednou za čas. Máme kontakty na všechny dodavatele, samozřejmostí je předání těchto kontaktů, dostanete od nich také stejné cenové podmínky.
Zabývám se online marketingem, důvod prodeje e-shopu je ten, že provoz nestíhám z důvodu časových kapacit, mám dobrou práci v marketingu v mezinárodním prostředí + spravuji PPC kampaně pro další účty a letos bych chtěl ještě více cestovat. Práci často dělám po večerech, nebo před víkendy, což mi nyní nevyhovuje. E-shop je tedy vhodný pro někoho, kdo na něj bude mít dostatek času. Většinu práce na e-shopu jsem nezajišťoval já, ale delegoval jsem ji na brigádníky, ty jsem samozřejmě musel zaplatit - v případě obsluhy v jedné osobě vám tato cena zůstává.
Zde jsou čísla z provozu e-shopu
Celkem rok 2020 až 6.2.2022
Suma v Kč včetně poštovného (včetně DPH) 4 472 843 Kč
Suma v Kč bez poštovného (bez DPH) 3 252 264 Kč
Suma nákupní ceny (bez DPH) 2 285 180 Kč
Rok 2020 (koupě e-shopu v lednu, spuštění v červenci)
Suma v Kč včetně poštovného (včetně DPH) 1 856 040 Kč
Suma v Kč bez poštovného (bez DPH) 1 327 661 Kč
Suma nákupní ceny (bez DPH) 860 440 Kč
Rok 2021
Suma v Kč včetně poštovného (včetně DPH) 2 458 151 Kč
Suma v Kč bez poštovného (bez DPH) 1 807 583 Kč
Suma nákupní ceny (bez DPH) 1 337 569 Kč
Skladové zásoby jsou nyní ve výši 260 tis. Kč bez DPH.
Vyvolávací cena
E-shop jsem kupoval za částku 100 tis. Kč a v jeho původním stavu zel prázdnotou, proběhly tedy grafické úpravy, naplnění e-shopu, obměna popisků produktů, práce na SEO a další činnosti na marketingu, čímž jsme si zajistili pěkná čísla obratu. Náklady z mé strany tak činí částku 360 tis. Kč, minimální prodejní cena je za 380 tis. Kč (provize Webtrhu asi 20 tis. Kč), což zdaleka nepokrývá veškeré práce, které byly na e-shopu provedeny, započítáme-li také moji práci.
Možnost provozu skladu do konce roku
Provozujeme ještě jeden menší e-shop (prodávat budu oba, mohu také nabídnout případnému zájemci), mám zaměstnance, který zajišťuje expedici zboží a jeho zaměstnání se předpokládá na dobu do listopadu 2022 (případně dojde k prodloužení). Pokud byste tedy nechtěli provozovat sklad, mohli bychom objednávky vyřizovat za vás za jednotnou cenu 30 Kč za objednávku +90 Kč za 1m2 skladovací plochy regálu (aktuálně je to na cca 20m2 plochy regálů). Celkem jsme získali 6010 objednávek, průměrně za měsíc je to 316 objednávek, prům. cena za vyřizování objednávek by tedy byla 316x30=9480 Kč + skladovací prostory 90x20=1800 Kč, celkem 11 280 Kč. V případě většího počtu objednávek se můžeme dohodnout i jinak.
Součást prodeje
Samozřejmostí je převedení všeho, co je součástí stávajícího e-shopu, tj.
  • domény, na kterých běží e-shop: www.primo-od-vyrobce.cz www.priamo-od-vyrobcu.sk www.egyenesen-a-gyartotol.hu a také další domény (všechny se mohou přesměrovat na e-shop): od-vyrobce.cz, od-vyrobcu.sk, odvyrobcu.sk, priamoodvyrobcu.sk, primoodvyrobce.cz.
  • rozhraní ExitShop
  • kontakty na stávající dodavatele
  • Facebook stránky https://1url.cz/TK9Dy https://1url.cz/5K9ht
  • Comgate (platební brána) - kontakt na zřízení brány a instrukce pro jednoduché zprovoznění
  • Chat Smartsupp v CZ verzi e-shopu
  • DreamROI - včetně vybudované databáze CZ 30474 kontaktů, SK 23641 kontaktů z provozu e-shopu původního majitele
  • Ecomail - používáme pro získávání nových kontaktů (aktuálně 873 nových kontaktů)
  • Můj čas a know-how pro online či telefonické hovory v limitech: 1. měs. 10 hod., 2. měs. 5 hod., dále dle potřeby max. hodinu za měsíc po dobu max. půl roku.
Je e-shop ziskový?
Ano, pokud si budete dělat většinu práce sami. Já jsem využíval brigádníky, a to ve velkém měřítku, takže jsem je musel zaplatit. Vzhledem k mé pracovní situaci práci na globální mezinárodním trhu se mi toto nevyplácí držet zejména z důvodu mého času. Díky tomuto e-shopu však budete mít ihned základ, který u nového e-shopu pravděpodobně nezískáte tak rychle. V případě, že máte např. čas při práci se věnovat e-shopu, je to ideální volba, se skladem vám můžeme pomoci min. do konce roku.
Jak proběhne prodej?
  • Cena za nákup ihned je 900 000 Kč, tedy přibližně hodnota marže, kterou e-shop za dobu mého provozu vygeneroval.
  • Cena za nákup v aukci je od 380 000 Kč, aktuální vývoj aukce vidíte zde.
  • Potřebujete více informací o prodeji? Rád je vám poskytnu výhradně na online meetingu s maximálním trváním 15 minut a se zapnutou kamerou. Pokud máte zájem o online meeting, tak mi napište a domluvíme se na čase. Online meeting se zapnutou kamerou volím z toho důvodu, že toto nahrazuje klasickou schůzku, kde se na začátku představíte a představíte také váš záměr provozu e-shopu, což mi tak trochu zaručuje, že se nejedná jen o telefonické vyzvídání informací od konkurence (takže střežím také vaše budoucí zájmy udržet si know-how). V případě, že po online meetingu budete mít další dotazy, můžeme si naplánovat meeting o delším trvání, z důvodu časové úspory je ideální online meeting, v případě podpisu smlouvy se domluvíme na osobní schůzce.
Máte další dotazy? Ptejte se, rád vám odpovím, jakmile na to budu mít prostor, prosím o trpělivost.
50 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
2 hodnocení
členem od 17. 2. 2012
Ověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E