Hledáme investora pro realizaci velkoobchodní zakázky. Výnos od 20% za půl roku do 500% ročně.
02.09.2021 23:06
1
Dnes jsme spustili připravované novinky.

1) Webináře
V sekci webinářů máme prozatím dva velmi zajímavé hosty, kteří budou povídat na téma SEO a webové analytiky. Další jsou v jednání. Všechny webináře budeme mít v živém přenosu zdarma. Záznamy pak budou za drobné kredity. Pokud byste měli vy sami nebo někdo známý zajímavé téma, o které byste se chtěli podělit, napište mi na glos@webtrh.cz

2) Katalog
Katalog pro freelancery a firmy jsme spustili jako alternativku k nabídkám. Výhoda tohoto přístupu je ucelenější přehled o možných dodavatelích, jejich kompletní profily s recenzemi (budou v pravém sloupci detailu profilu do 2 týdnů). Profily budeme příští měsíc propagovat právě v sekci Nabídek, případně Poptávek.

3) Nový design
Minulý rok byl spuštěn nový design, který byl negativně přijat. Již při jeho tvorbě jsme si přáli, aby zůstal spíše v duchu starého Webtrhu. To nás neopustilo a připravili jsme jeho modernizovaný vzhled. Projekt je rozsáhlý, omluvte případné drobné chybky, budeme rádi za jejich reportování a odladíme.

4) Recenze
Recenzní sekce webu je spíše jako oříšek pro ty, kteří hledají informace o produktech a službách. Začínáme se dvěma sekcemi - webhosting a bitcoinové burzy a budeme přidávat další. K tomu hledáme šikovné redaktory, takže pokud o někom víte, sem s ním :)

——

Máme v plánu další změny a novinky. Další zajímavé sekce, zaměřené především na investice. Následně už budeme jen pracovat na lepším obsahu pro nás pro všechny.

Děkuji

Jakub Glos
02.09.2021 23:23
2
Webináře aktuálně hází 403 ... design asi lepší než ten "původní novej", ale furt mi přijde, že někdo chce cílit na "moderní" místo "funkční" design ... místo abych přišel a koukal na svém fakt velkém monitoru, tak vidím tohle https://ibb.co/Sttq3B7.

Já tu sem kvůli obsahu, ne velkýmu nadpisu a barvičkám ... pokud mi budete obsah dávat dál / pryč ... tak přepnu zpátky na starej design ...

Katalog ... no přijde mi to nedokončený a nechápu tu 100% cenu ... tak asi uvidíme ...
02.09.2021 23:31
3
Děkuji moc za komentář.

403 - opraveno, diky

homepage + obsah - trochu jsme to zmenšovali, v dalším kole bychom to možná zmenšili ještě víc, chápu, že to není o velkých nadpisech a barvičkách, proto do jisté míry zmizely... obsahově se v rozložení designu nic moc neměnilo

katalog - může se zdát tím, že nemá příliš zápisů, budeme tam přidávat ještě podrobnější filtrace, jinak by kromě těch hodnocení měl být hotový
02.09.2021 23:31
4
Jo, katalog je super. Až budu mít čas, tak to pak někdy koupím. Linkosem nepohrdnu :) navíc je super, že tam nebudou děti jak v nabídkách, protože 2 litříky jen tak nějakej fortniťák nepošle.

---------- Příspěvek doplněn 02.09.2021 v 23:34 ----------

Jinak přepl jsem ten design a naučím se to používat. Ale je to totální nezvyk, když jsi 12 let zvyklej na nějakej layout. Vadí mi asi jen, že Nové příspěvky jsou moc dole. To by šlo fixnout tím, že je dáta nad poslední příhozy, které nikoho nezajímají a možná ještě zmenšíte spacing v těch 4 top boxech, aby to bylo vidět na first load. Jako scrollovat tam i na 4k monitoru je pain.
02.09.2021 23:38
5
Původně odeslal streetcz
Jinak přepl jsem ten design a naučím se to používat. Ale je to totální nezvyk, když jsi 12 let zvyklej na nějakej layout. Vadí mi asi jen, že Nové příspěvky jsou moc dole. To by šlo fixnout tím, že je dáta nad poslední příhozy, které nikoho nezajímají a možná ještě zmenšíte spacing v těch 4 top boxech, aby to bylo vidět na first load. Jako scrollovat tam i na 4k monitoru je pain.
Beru na vědomí, uděláme, díky. Taky jsem na tom starém byl tak dlouho (dokonce i po spuštění nového), a proto je ten druhý nový udělaný tak, abych na něj chtěl přepnout i já. Ale je to každého. :)
02.09.2021 23:50
6
Jo. Já bych možná udělal tyhle úpravy, protože to působí jak když tam není použit žádný systém spacingu.

https://i.imgur.com/X8mUBNq.png

- Asi nejvíce mi vadí ten zbytečně volný prostor v hlavičce, který zabírá místo. Lze to vyřešit tím, že dáte menu za logo, odstraníte RSS feed to taky nikdo nepoužívá (kdo chce, najde ve footeru třeba).
- Nadpisy a CTAs mi přijdou moc velké.
- Pro veškerý spacing bych použil 8px grid. To když uděláte, tak to pak jako celek bude působit podstatně lépe. Více infa je tu https://www.designsystems.com/space-grids-and-layouts/
- Pak mi ještě vadí ten zbytečný spacing v dolní části boxů. Ale chápu, že u box layoutu tohle není lehké vyřešit. Musel by se najít nějaký kompromis. Ale když se podíváš třeba pod ten prodej, tak tam je extrémně moc nevyužitého místa.

Ale jinak Thumbs Up (y)
03.09.2021 09:57
7
Za mne chvála, katalog určitě využiju a webináře jsou super. Jediné co bych vytknul, ale to je drobnost která se určitě brzo vyladí jsou ty boxíky. Jednak že vůbec jsou :-) ale když už jsou, tak ať jsou aspoň texty uvnitř vycentrovaný. U sekce příhozů pravidelně první řádek vyčnívá z boxíku. Jedná o FF a ntb 15.6".

Ale jinak změny super počin a konečně se WT posouvá více k biz nástroji, tak jak jsem vždy chtěl :-)
03.09.2021 11:43
8
Původně odeslal Mirek Novotny
Za mne chvála, katalog určitě využiju a webináře jsou super. Jediné co bych vytknul, ale to je drobnost která se určitě brzo vyladí jsou ty boxíky.  Jednak že vůbec jsou :-) ale když už jsou, tak ať jsou aspoň texty uvnitř vycentrovaný. U sekce příhozů pravidelně první řádek vyčnívá z boxíku. Jedná o FF a ntb 15.6".

Ale jinak změny super počin a konečně se WT posouvá více k biz nástroji, tak jak jsem vždy chtěl :-)
Díky moc za komentář! Ty příhozy vyhodíme, ty jsou na nic. V další iteraci.
03.09.2021 11:54
9
subjektivně? Nový design je sice na oko hezký, ale na přehlednost a utilitu stareho designu stale nesaha ani zdaleka...
03.09.2021 12:33
10
Původně odeslal Aleš Jiříček
subjektivně? Nový design je sice na oko hezký, ale na přehlednost a utilitu stareho designu stale nesaha ani zdaleka...
Díky, nějaké příklady prosím, abychom mohli zvážit update, nebo je to subjektivní pocit?
03.09.2021 12:46
11
Původně odeslal pago
Díky moc za komentář! Ty příhozy vyhodíme, ty jsou na nic. V další iteraci.
Já neznám čísla, tak nevím jakou mají proklikovost, ale úplně marné je nevidím. Právě to že občas vidím na co je přihozeno tak to upoutá mojí pozornost a kouknu na tu aukci. Takže příhozy bych na homepage úplně nerušil, jen je prostě najak jinak zakomponovat.
03.09.2021 13:47
12
Původně odeslal pago
Díky, nějaké příklady prosím, abychom mohli zvážit update, nebo je to subjektivní pocit?
Za me - vsechno zbytecne velke, odsazene, vsude mezery, ktere jsou zbytecne a jen vsechno nafukuji, plus ma mensi kontrast, coz opticky nepomaha... Stary design je vsude kompaktni, ma sice prvky, ktere vypadaji nemoderne, ale uzitkovou hodnotu ma mnohem vetsi... Kdybych redesignoval forum, sel bych cestou citliveho redesignu ala co udelali s csfd... Ale heledte to jsem ja, nejsem UX/UI designer. Jen nevidim duvod menit tak rapidne neco co tak dobre slouzi, pokud ta zmena neni opravdu dobre oduvodnena treba lepsi funkcnosti, prehlednosti nebo proste cimkoliv jinym, co ale u te zmeny tady nevidim... Vidim jen ze je to pro me horsi.
03.09.2021 14:17
13
Já souhlasím s Alešem. Tady je prostě potřeba si uvědomit, že fórum je zcela unikátní forma webu, na kterou nelze aplikovat moderní UX/UI přístupy jako u ostatních webů. Trend samozřejmě klesá díky přesunu diskusí na sociální sítě, telegram, slack skupiny, etc. Moje predikce je, že za pár let už nic jako diskusní internetové fórum nebude existovat. Však se podívej jak WT diskuse vypadá teď. Je tu 10 lidí, kteří se sem chodí bavit jen v rámci relaxu/prokrastinace.

Já samozřejmě nemám věštící kouli, ale nějaké zkušenosti mám a subjektivní odhad je, že tento redesign číslům nijak nepomůže. Naopak uškodí. Ale to dokážete posoudit jen vy s odstupem času, pokud máte někoho, kdo rozumí analytics datům.

Protože reálně co se změnilo. Struktura se natáhla na výšku = horší použitelnost kvůli nutnosti všude scrollovat a skákat očima přes ty všechny mezery. Novinky jako katalog, webináře,... jsou super a určitě je to směr, kterým se vydat, protože jak jsem říkal, fóra jako takové umírají, ale to nijak nesouvisí s designem.

Já osobně bych vzal starý design a dal mu prostě lehký facelift při zachování struktury. Udělat si nějaký styleguide, opravit barvy, fonty, odstranit ty kýčovité gradienty z minulého století atd. Ale chápu, že tahle rada je k nasrání, když se do toho už určitě investovalo dost peněz a změna probíhala odhadem 2 roky :D. Tak to ale prostě je, když se spojí majitel projektu, který neví čeho chce dosáhnout a designér, jehož hlavní goal je, aby bylo UI kvalitní a mohl projekt použít jako referenci. Pak máš prostě výstup, který nebude zvyšovat performance.
07.09.2021 15:35
14
Kdo dělal tenhle design? I když má svoje mouchy, tak je pořád 100x lepší, než ta LGBT sranda, co byla dřív. Za mě palec nahoru.
08.09.2021 08:44
15
Původně odeslal Wladass
Kdo dělal tenhle design? I když má svoje mouchy, tak je pořád 100x lepší, než ta LGBT sranda, co byla dřív. Za mě palec nahoru.
Já ho dělal. Díky. Ještě doladím ten mobil.
08.09.2021 19:43
16
Původně odeslal streetcz

Protože reálně co se změnilo. Struktura se natáhla na výšku = horší použitelnost kvůli nutnosti všude scrollovat a skákat očima přes ty všechny mezery. Novinky jako katalog, webináře,... jsou super a určitě je to směr, kterým se vydat, protože jak jsem říkal, fóra jako takové umírají, ale to nijak nesouvisí s designem.
Zkompaktnili jsme to.
08.09.2021 21:40
17
Yes, mnohem lepší (y).

Ale vracím se ke starému. Jsem slabej, nevydržel jsem adaptaci jak jsem sliboval. Já, když to napojím, tak mě opravdu zajímá jen sekce ''Nové příspěvky z diskuzí'', abych hned viděl, kde je drama :)
08.09.2021 21:43
18
Já bych si dovolil navrhnout tuhle verzi https://ibb.co/djYbM1M ... vlevo aktuální, vpravo upravená ... a jako klidně bych šel ještě dál ... 
08.09.2021 21:45
19
Yes, doktora verze super. Jen tady mi takhle létají oči https://i.imgur.com/PewSFY7.png :D
08.09.2021 21:53
20
Jo, říkám ... šlo by jít ještě dál ... a ideálně mělo jít :D 
08.09.2021 22:27
21
Proč máte potřebu tam cpát pořád ty šílený barvy?
08.09.2021 22:36
22
Jak máte? To takhle navrhl Petr, my se jen snažíme pomoci se strukturou. Můj názor na bavy je neutrální, nějak to ani nevnímám. Smysl určitě mají, protože jasně oddělují ty sekce. Ale jasně, trošku to ten LGBT/cirkus/škola website feel navozuje.

Kdybys to chtěl udělat technicky správně, tak

a) Použiješ branding barvy. Jenže brand manual neexistuje.
b) Zeptáš se cílovky, uděláš průzkum a necháš ji vybrat.
c) Necháš old barvy, abys nikomu nepletl hlavu (v tomhle případě asi nejlepší cesta :D)

Ad. Změnil bych tu zelenou. Kontrastně nesedí k ostatním a je hůře čitelná.
09.09.2021 05:08
23
Jo ten, co se tu chvástal novým designem a pak zmizel, už vím..
To, že to někdo navrhl přeci neznamená, že se z toho musí vycházet ne? WT má být prostředí pro podnikatele a ne diskotéka, co po chvíli čtení vyvolá epileptický záchvat.
09.09.2021 11:43
24
Keby z vrchu zmizlo to vyhľadávanie, partnery a tie karty, tak by som možno na novom dizajne aj ostal...ale inak ani náhodou, len mi to vždy spraví nervy... na čo to tam je?
09.09.2021 11:52
25
to je zrovna jedna vec, kterou si muzes skryt
09.09.2021 12:27
26
Původně odeslal Aleš Jiříček
to je zrovna jedna vec, kterou si muzes skryt
aha, aha :) no paráda :)
17.09.2021 18:07
27
Za mě je nový design krok správným směrem. Pár postřehů:

Prodeje webů

Sekci s prodejem webů musíte vylepšit, jinak tam za chvíli nebude nic. Ta sekce jde z kopce a za chvíli umře. 

Přitom ta sekce má pro Webtrh asi největší potenciál, ostatně jmenuje se to tu "WebTrh" a za ta léta se nikdo nezmůže na nic víc než prodeje řešit formou textových výpisů. Současný textový výpis zabíjí konverze a pro prodej webů je absolutně nevhodný. Každý web nějak vypadá a výpis prodejů by měl obsahovat náhledové obrázky webů.

Klasická diskuzní fóra jsou passé, proto by měl Webtrh rozvíjet právě tyto obchodní sekce, které mají byznys potenciál a budoucnost. Prodej webů vám na sociální sítě neuteče. V ČR jsou stovky tisíc webů, velká nabídka i poptávka a je tu obrovská příležitost vytvořit centrální tržiště. Místo toho ten výpis prodejů webů vypadá jak inzertní server z počátků internetu. Udělejte s tím po těch letech už konečně něco.

Sekce s prodejem webů by měla mít podobné rozložení jako např. Eshopiště nebo Flippa.

V tom se člověk mnohem rychleji zorientuje a je větší šance, že si prodej rozklikne. Pokud před sebou mám výpis desítek titulků, tak z toho poznám prd, dokud vše nerozkliknu.

Jakmile má něco nějakou podobu, tak by se to mělo prodávat vizuálně. U diskuzí, nabídek, poptávek, prodeje domén atd. dává textový výpis příspěvků smysl, ale u webů je to velká chyba a tlačíte tím konverze na totální minimum.

Berte to jako např. inzertní server/bazar nebo eshop. O kolik by se snížily konverze, kdyby tam nebyly ve výpisech ihned vidět náhledy předmětů?

Viděli jste někdy, že by se třeba webové templates nebo weby na Flippa prodávaly formou titulků a bez náhledů? Nedává to smysl.

Ani by to nemělo být nijak limitováno stávajícím řešením a nevyžadovalo by to složitý vývoj. Potřebná data to již vypisuje, jen doplnit náhledové obrázky a přestylovat do "dlaždicového" zobrazení nebo ponechat v jednom sloupci a jen zvětšit a doplnit náhledy.

Funkce měnit netřeba, detail prodeje je v pohodě, ale ten výpis je nepoužitelný. Doplňte náhledy, trochu to nastylujte a s minimem práce máte něco, co připomíná plnohodnotné tržiště. :-)

Pokud tu sekci chcete nějak vzkřísit, tak výpis webů musí být vizuální, přibližně jako to má Eshopiště nebo Flippa.

Navrhl by dnes nějaký UXák tržiště webů řešené pomocí textových výpisů? Zkuste z jakéhokoliv eshopu odebrat náhledové obrázky a uvidíte, že eshop hodně rychle skončí.
____________________________________________

Katalog

Rozhodně dobrá věc, která tu byla potřeba. Hned jsem si tam zaplatil profil, ať to trochu podpořím. :-)
Jen tam vidím velký problém v nedořešeném řazení profilů ve výpisu. Pokud to budete řadit jen od nejnovějších, tak je katalog k ničemu.

Největší vliv na úspěšnost profilu má jeho pozice ve výpisu. Proto například v katalogu NaVolnéNoze je naprosto kritické, že řazení probíhá podle různých hodnotících kritérií (počet hodnocení, délka registrace atd.). 

Kolik % lidí klikne na druhou stránku výsledků na Google? Minimum, proto to musíte řadit dle nějakých hodnotících kritérií. 

Pokud to nebudete řadit nějak meritokraticky, tak např. já se skoro stovkou pozitivních hodnocení, který je tu deset let a zaregistroval se do katalogu mezi prvními, budu časem na posledních místech, kam se nikdo neprokliká. :-D

Něco takového Vám skoro nikdo na další rok neprodlouží.

Máte obrovskou výhodu, že tu od začátku Webtrhu u profilů existuje hodnocení, proto jich můžete využít a měli byste pozici v katalogu určovat alespoň např. podle počtu pozitivních hodnocení + klidně další smysluplná kritéria.
18.09.2021 10:44
28
Měl bych připomínku ke katalogu. Dle mého má zcela nelogickou strukturu...

Proč mají jazyky samostatnou kategorii, když jsou zjevně podkategorií Vzdělávání?
Proč je Webdesign podkategorií Grafiky, když je to přesně naopak?
Proč je hlavní kategorie PPC a ne třeba SEO? Obě by spíš patřily pod kategorii Marketing, která je však podkategorií Podnikání... Přitom PPC je typická podkategorie Marketingu, kde však není...
Kategorie Počítače je tak obecná, že nikdo neví, co se v ní skrývá. Prodej, servis, kurzy práce s ním? Nic z toho... Jsou tam podkategie patřící pod Marketing a Webdesign...
18.09.2021 23:54
29
Díky pánové, zapracujeme.
19.09.2021 04:36
30
Kde je v nové verzi logo TELE3?