Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

grafika.hermanek.info

Vylepšil jsem si po letech konečně (narychlo) svoji kmenovou doménu (resp. její část nabízející grafické &spol. služby) a je dost dobře možné, že moje pojetí se míjí žádaným účinkem. Měla by působit "lákavě a seriózně" a nakonec vést klienta kam jinam než k poptávce.
Byli byste tak dobří a řekli mi zejména, co Vám na webu vadí, chybí, přebývá, nesedí, rozptyluje, znepokojuje, apod. (potěší i kladné hodnocení) ?
Jedná se o http://grafika.hermanek.info
Předem díky za Vaše názory a postřehy !
25. 2. 2008 22:50:38
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46732
Kamil
verified
rating uzivatele
(39 hodnocení)
26. 2. 2008 07:43:28
na me pusobi dojmem ze jsi peclivy a dokazes klientum venovat dost casu. Jinymi slovy z prezentace je znat ze to nedelas jen pro penize ale je to pro tebe i hobby. Zrovna potrebuji vytvorit nove logo budu te kontaktovat na email.
26. 2. 2008 07:43:28
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46731
Nasty
verified
rating uzivatele
26. 2. 2008 09:20:56
Grafika není podle mého vkusu. Přesto na mě působí seriózně a dovedu si představit, že vás na základě webu rád oslovím. Děláte spoustu hezkých věcí.
Pár detailů mi ale trochu vadí a všechny se týkají navigace. Stínování položek hlavního menu je hodně necitlivé a rušivé. Zjemnil bych, zmenšil, zostřil až moc rozlezlé stíny.
Druhá věc je ale horší. Pokud kliknu na položku v hlavním menu, tak zmizí a na jeho místě se objeví obsah. Tohle mi opravdu vadí. Na webu se mi může před očima změnit úplně všechno a přežiju to, ale nikdy mi neberte a nepřesouvejte hlavní navigaci.
Třetí věcí je samotná Javascriptová konstrukce menu. Připadá mi pro tento účel jako zbytečně těžkopádná.
26. 2. 2008 09:20:56
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46730
Ivan L.
verified
rating uzivatele
26. 2. 2008 10:08:54
Líbí se mi tam ilustrace a věci které se od nich odvíjí (brožury, plakáty ...) Loga mě moc neoslovila a webdesign už vůbec. Speciálně design webu grafika.hermanek.info mi bohužel přijde hodně nepovedený. Odlehčit, zjednodušit, odlehčit a zjednodušit :)
26. 2. 2008 10:08:54
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46729
dc_vaclav
verified
rating uzivatele
26. 2. 2008 10:28:35
Příběh Heřmánek design mě celkem oslovil, protože máme dost společného. Až na to, že moje současná firma má pouze asi dvouletou historii, takže přešlapování zatím nehrozí. Ale k tématu příspěvku: být tebou, oslovil bych šikovného webdesignéra. Toto je webdesign který sice je funkční, ale současné trendy jsou úplně jinde. Prostě old school. A nemyslím tím zrovna ortodoxní používání pseudo 3d buttonů, spousty přechodů a stínků. Já také neustále hledám a sleduju talenty, kteří umí dělat moderní webdesign a jsem připraven se s nimi domluvit na spolupráci. Sorry za upřímnost :)
26. 2. 2008 10:28:35
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46728
Kamil: bude mi potěšením :)
Nasty: co grafice podle Tvého vkusu chybí? Podle mého "štáva" - je málo "sexy" - moc utahaná ... ukoptěná, jak říkal můj otec
Názor na navigaci chápu, sám jsem doufal, že ty puntíky nahoře budou vzbuzovat zvědavost a odkazy na pravém okraji přebujelé levé menu úvodní stránky dostatečně nahradí ... ale kdo má čas to hledat že? Až budu mít chvilku, zase je předělám a menu upravím - díky!
Ivan L.: Vidíš a to jsem chtěl udělat stránky jako "hodně jednoduché" ;) Co Ti na logotypech vadí? Sám si nemyslím, že jsou (až na pár výjimek) nějak extra - co jim chybí? Jde o první dojem :) (já bych řekl že jim chybí "švih" a "fór" ....)
26. 2. 2008 10:28:51
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46727
dc_vaclav: Jojo ... to bude tím, že se podvědomě bráním podléhat "módním trendům" (ale samozřejmě i tak je vždy člověk něčím ovlivněn - a je lépe být ovlivněn tím, co "frčí" než tím, co je mrtvé)
For all: na webu vidím drtivou většinu "světlých webů" - na víceméně bílém či skoro bílém pozadí - tak jsem to udělal naopak - není to rovněž to, co působí nepříjemně?
26. 2. 2008 10:36:02
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46726
Ivan L.
verified
rating uzivatele
26. 2. 2008 11:20:53
Já kdysi pracoval jako operátor DTP a když byla nutnost, tak jsme tam tvořili i loga. A podobné značky jaku vidím u tebe jsme tam vytvořili také a to tam nikdo z nás nebyl žádný grafik, stačilo jen trochu toho grafického citu a znalostí tvorby logotypu. Proto mě moc neoslovila :) Navíc si myslím, že když je někdo dobrý ilustrátor a malíř, neznamená to automaticky, že loga budou od něj taky dobrá. Tím se tě samozřejmě nechci nijak dotkout, jen chci říct, že tvorba logotypu je dost speciální disciplína. Zrovna tak jako návrh webdesignu. Tam platí nemlich to samé.
26. 2. 2008 11:20:53
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46725
Ivan L.: To je přesně, co se mi začíná na tomhle serveru líbit! Aniž by z toho člověk vyšel jako blbec, dozví se, co si o jeho práci myslí lidi z oboru. To mi strašně chybělo ... buď mě posuzovali známí, kteří tomu nerozumí, nebo zákazníci, kteří málokdy řeknou, co si myslí. Zpětná vazba rozmazaná až žádná.
ad loga: No budu s tím evidentně muset něco udělat :) Chvíli to ještě zkusím vylepšovat (nemyslím, že jsem narazil na svůj strop)
26. 2. 2008 11:41:44
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46724
Franta našel v tom vyhledávači adresu nějakýho toho "dizájn stúdia", poznal to hned podle titulky (+1bod) a je hned vidět co všechno dělají (+1bod). Potřebuji pro firmu nějakou tu obměnu naší firemní značky a taky pěkný písmenka na výlohu a na auta a nějaký ty papíry na schůze a obálky. Ale prej to dostanu v nějakým ai, cdr, eps, dokonce i v nějakým tiffu. To jsou asi nějaký zkratky mladejch z chatu(-1bod). No šipka se mi změnila na ručičku, tak jsem na to kliknul a vona se mi otevřela nějaká jiná stránka, taky je černá, ale menu uteklo. Hele já na to nemám nervy. Řeknu Frantovi ať najde nějaký grafický studio s normálním webem, páč mě z tohohle praští(-1 bod).
Výsledek: +2 body + -2 body= 0 bodů = konkurence zvítězila!
Zhodnocení: web nedodržuje základní zvyklostní kovence stavby stránky
26. 2. 2008 11:43:38
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46723
duben
verified
rating uzivatele
(50 hodnocení)
26. 2. 2008 11:55:07
Ahoj, web se mi graficky vůbec nelíbí. Grafické ukázky uvnitř nejsou špatné, ale než jsem vůbec zjistil, že se tam dá procházet mezi ukázkami a to jak zmizelo menu to je šílené.
Chápu snahu o grafickou invenci, problém ale je že lidi na webu hledají především informace a málokdy si chtějí hrát na průzkumníka každého pixelu www stránek, jestli něco náhodou nedělá. Graficky web působí těžkopádně a zastarale (důvod proč já bych minimálně služby webdesignu určitě nevyužil, protože by mě to odradilo).
Problém jsou barvy a jejich kombinace: černá + šedá je dohromady nevýrazná, žluté menu až oči přecházejí, grafické obrázky vlevo u menu splývají a dělají z toho takový barevný nepřehledný bordel
Nahoře menu: 1. problém než zjistím že to je menu, 2. každý obrázek jinak stylově i zaměřením objektivu = každý pes jiná ves fuj.
Chybí tomu hodně věcí, webová grafika má svoje specifika a nejde jít tak moc proti proudu, protože má být zaměřená na použitelnost ne na ohromení. Škoda, že hodně lidí ani netuší co je testování počítačového rozhraní. Chce to dát web naprostému laikovi a říct, najdi mi tam tyhle informace ... a to pak jeden kouká jak rádoby jasné věci nejsou vůbec jasné druhým.
Doporučení: Držet se základních standardů ohledně ovládání, neměnit hlavní ovládací prvky, zaměřit se na to, že existují lidi se zrakovou vadou a není jich málo a barvy co se slývají, jsou nevýrazné, malý text, slitý text apod jim může dělat dost velké problémy.
26. 2. 2008 11:55:07
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46722
Já tušil, že to nakonec bude (mmj.) tím, že je uživatelsky nepřehledný (furt mi bylo divné, že 70% návštěvníků skončí na čtvrté stránce a k obrázkům se dostane už málokdo)
jersywoo: To mě pobavilo ;) jak trefné ... ach jo.
duben: inu - všechno, co se mi líbilo se zdá být nakonec ke škodě věci
když to podtrhu a sečtu, vidím, že nezbude, než udělat web znovu ;(
A to jsem se na to chystal (nemaje čas) přes rok a pak to dělal skoro dva dny ...
26. 2. 2008 12:39:26
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46721
Ivan L.
verified
rating uzivatele
26. 2. 2008 14:24:21
Protože trochu ovládáš PHP, šel bych bejt tebou do Drupalu nebo podobného CMS. Na tvůj web by to bylo dobrý. Je tu pár lidí co tomu rozumí a určitě by ti buď poradili nebo za nějakou korunu i web rozchodili. S pár pluginama bys měl pěknej a přehlednej web.
26. 2. 2008 14:24:21
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46720
Nedalo mi to a trochu jsem web vylepšil - menu je jen jedno a stále na svém místě. Není to zdaleka to pravé ořechové (hlavně je teď zprasený kód, jak jsem spěchal), ale je to myslím lepší ...
26. 2. 2008 21:06:55
https://webtrh.cz/diskuse/grafika-hermanek-info/#reply46719
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit