Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nejlepší volba platebního portálu? Westernuninon, worldremit atp + pojištění?

Zdravim. Kupuji věci přes alibabu a na výběr je několik možností platby , při přímém kontaktu s obchodníky. (Tj. přes whatsapp)
Konkrétně: WesternUnion, WorldRemit, RIA Express, Remitly.
Zboží v hodnotě 100-1000dolarů. (Zatim)
Doporučíte, co je nejlepší z hlediska poplatků (pokud to lze určit a neni lepší to vždy před platbou prověřit - kolik jsou hodnoty měn); případně i v případě podvodu ze strany dodavatele, kde je největší šance na vrácení placené částky, pokud vůbec?
Případně existuje pojištění firem pro spolupráci se zahraničními firmami? V případě nějakýho podvodu? Našel jsem D.A.S, kteří prý pokrývají většinu českého právního prostoru, ale ti jsou pouze pro ČR.
Díky.
9. 1. 2021 22:44:21
https://webtrh.cz/diskuse/nejlepsi-volba-platebniho-portalu-westernuninon-worldremit-atp-pojisteni/#reply1474266
Vít Šesták
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
10. 1. 2021 09:30:34
Přesně takovou službu nabízí samotná Alibaba: https://tradeassurance.alibaba.com/
Pochybuju, že někdo pojistí obchod a úplně neznámou protistranou. Od toho tu jsou právě různé platformy, které mohou protistranu nějak prověřit, třeba Alibaba, eBay, apod. Tyto platformy navíc mají i reputační systém.
A pak podobné služby je možné získat i přes kryptoměny – peníze pošlete do nějaké dočasné peněženky, v nejjednodušším případě multisig 2-in-3. Pokud se rozhodnete (zboží dorazilo v pořádku a Vy to uznáváte, nebo naopak prodejce uzná, že zboží nedorazilo či dorazilo špatné), oba podepíšete transakci a máte to bez prostředníka. Pokud se nedohodnete, vstupuje do toho nějaký předem domluvený arbitr, který spor rozhodne a podepíše transakci spolu a vítěznou stranou. V nejjednodušším případě jde o jednoho člověka, ve složitějším jde o nějaký systém jako Kleros, kde se může zapojit více soudců.
10. 1. 2021 09:30:34
https://webtrh.cz/diskuse/nejlepsi-volba-platebniho-portalu-westernuninon-worldremit-atp-pojisteni/#reply1474265
No, já tu četl, že Alibaba kecá.. že se tam daj kupovat různý vymoženosti typu "jsem prodejce na alibabě už několik let a podobně".. ale to s tim možná nesouvisí?
10. 1. 2021 13:09:34
https://webtrh.cz/diskuse/nejlepsi-volba-platebniho-portalu-westernuninon-worldremit-atp-pojisteni/#reply1474264
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit