Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pravna zodpovednost pre online video stream sluzbu

node
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
8. 9. 2020 09:50:59
Zacal som robit taky vedlajsi projektik pre zive streamovanie videa(twitch, dlive, youtube stream...) kde kazde video bude mat zivy chat a moznost posielat prispevky autorom a z provizie by sa system financoval. Nic nove pod slnkom, ale chcel som to proste nakodit len zo zvedavosti.
Streamovane video sa nikde neuklada, co autor streamuje sa prakticky len "rozvedie" divakom do ich weboveho prehliadaca. Zaujima ma pravna stranka takejto sluzby. V USA maju "platform vs publisher" kedy prevadzkovatel bud moderuje obsah a je potom zan zodpovedny(publisher) alebo obsah nijako nemoderuje(platform) a zodpovedni su samotni uzivatelia.
U nas asi nic take nie je ale chcem vediet ako je to s mojou pravnou zodpovednostou, ak by uzivatel streamoval nezakonny obsah alebo obsah na ktory nema licenciu. Ako sa mozem vyhnut ja pravnej zodpovednosti? Taktiez je tu otazka medzinarodneho prava. Cize co je nezakonne v Cine je v pohode u nas napriklad a teda ako to funguje potom?
Moj ciel je byt platforma a obsah vobec neriesit, takze ma to zaujima z tohto pohladu primarne.
Mam v CR jednu neaktivnu sro ktoru som zalozil pre jeden projekt z ktoreho na koniec nic nebolo takze asi by som to riesil cez nu a teda sa bavme o kontexte operovania takejto sluzby z CR.
8. 9. 2020 09:50:59
https://webtrh.cz/diskuse/pravna-zodpovednost-pre-online-video-stream-sluzbu/#reply1462542
Můžeš se inspirovat aktuální situací na Twitchi a DMCA strikes. Problém byl, že se v livestreamech používal materiál podléhající autorským právům bez povolení (nejčastěji hudba, pak seriály, a pořady TV Prima atd). Takže vydavatelé a zástupci toho obsahu chodili a sledovali kdo ho neoprávněně využívá a pomocí DMCA striků ty lidi musel Twitch banovat. Takže je tvoje zodpovědnost, co na tý platformě budeš povolovat ke streamování. Málokdy se samozřejmě stane, že ti na to někdo přijde on live. Takže se spíš řeší záznamy. Každopádně za ten obsah neseš zodpovědnost ty a ty musíš zajistit, aby se tohle nedělo. Ona to drtivá většina těch vydavatelů originálního obsahu a držitelů těch práv moc neřeší nebo ty platformy skoro neznaj. Třeba běžně televize jsou v tomhle úplný dinosauři a lidi vesele streamují jejich pořady jako je výměna manželek a tak dále. Ale společnosti jako Sony a další už po tom docela jdou.
8. 9. 2020 10:13:14
https://webtrh.cz/diskuse/pravna-zodpovednost-pre-online-video-stream-sluzbu/#reply1462541
TomasX
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
8. 9. 2020 16:01:47
Právní odpovědnosti se nevyhneš. Otevřená video služba znamená, že dříve nebo později tam budeš mít spoustu obsahu typu porno, reklamy, násilí, filmy/seriály, hudba.
8. 9. 2020 16:01:47
https://webtrh.cz/diskuse/pravna-zodpovednost-pre-online-video-stream-sluzbu/#reply1462540
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit