Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Fungující e-shop agroman.cz, 65% podíl IKER s.r.o.

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 13. 7. 2020
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
E-shop Agroman.cz je obchod s krmivy a chovatelskými potřebami jako jsou napáječky, krmítka, hnízda a mnohé další, je součástí firmy IKER s.r.o., ve které nabízím 65% podíl a pozici jednatele. Funguje již okolo 5 let a za tuto dobu má za sebou několik tisíc spokojených zákazníků, spousty nabídek velkoobchodních spoluprací a pár větších projektů za desítky tisíc Kč (dodej hnízd pro novou halu slepic, odběr 4 tun krmiva pro bažanty pro velkochov).
E-shop běží na platformě Shoptet, úpravy a manipulace jsou tedy velice snadné.
E-SHOP JE MOŽNÉ KOUPIT NA SPLÁTKY DLE DOHODY.
JEN SKLADOVÉ ZÁSOBY A STAV ÚČTU VÁM VRÁTÍ INVESTICI.
Prozatímní složení našeho týmu:
Marketingový specialista, který se stará o reklamy, propagaci firmy a správu e-shopu
Účetní
Skladník
2 vlastníci firmy v poměru 65:35
I když je nás v týmu 5, zvládne práci jediný člověk. Správa skladu zabere 3-5 hodin co 2 dny, tedy nějakých 10-15 hodin týdně. Správa e-shopu a reklam víceméně 0-2 hodiny týdně a účetní je potřeba. Nezbytný čas je tedy nějakých 10-17 hodin týdně.
Nikdo nemá smlouvu na dobu určitou, můžete ze dne na den všechny propustit a provozovat sám, záleží na Vás.
K provozu firmy můžete v pohodě zvládat i své koníčky či druhé zaměstnání.
Obchod potřebuje k provozu vlastní sklad, momentálně má sklad a výdejní místo v Ostravě o rozloze 200 m2 za úžasnou cenu, smlouva podepsána do května 2021, sklad má vlastní příjezdovou cestu a bránu. Nachází se v centru Ostravy hned naproti obchodnímu centru Futuru, blízko zásilkovny a všem službám, na které si vzpomenete.
Skladem máme jen nějakých 10% z nabízeného sortimentu, zbytek funguje na princi JIT - Just in time. To znamená, že když něco dojde, jednoduše se to přes pár kliků objedná a zboží za chvilku přijde.
E-shop má silné stránky především:
V dlouhodobé historii, která je u krmiv velice důležitá. Jakmile si od Vás někdo koupí krmiva či napáječky, ve většině případů se k Vám při dalším nákupu pokaždé vrátí.
Kombinace krmiv a hospodářských potřeb - jen málo e-shopů v ČR (troufnu si říct, že v našem okolí jsme jediní) má nabídku i krmiv i potřeb zároveň, většinou se specializují jen na jedno. U nás, když si někdo objedná krmivo, tak přihodí i napáječky či krmítka, což je super
Silné vazby s řemeslníkem na výrobu hnízd, díky němuž máme na prodej hnízd super marže a máme desítky objednávek hnízd měsíčně.
Okolí Ostravy - v tomto okolí není žádný konkurence schopný dodavatel 25kg krmiv a chovatelských potřeb. Máme mnoho klientů, kteří si pro 25kg pytle jezdí osobně a stále a stále se vrací.
Cena - jednoznačně nejnižší ceny v ČR, možnost zdražit a zvýšit marže, ale když budete hledat levnějšího, nenajdete.
Mládí - 35% podíl má mladý klučina, který firmu neustále buduje a inovuje, vymýšlí akce a slevy, což na dnešním trhu krmiv a potřeb chybí - většinou je totiž provozují starší lidé, kteří nemají v oblasti marketingu vzdělání.
Příležitosti:
Ohromnou příležitostí je vlastní rozvoz po Ostravsku. V Ostravě a okolí se nachází nespočet chovatelů, kteří mají zájem o osobní odběr či náš rozvoz - vše je v plánu. Už jsme probírali i s distributorem (dodavatelem) krmiv, který vlastně s touto myšlenkou přišel, jelikož je v ní obrovský potenciál, po kterém by nám utrhli ruce.
Rozšíření nabídky pro psy a kočky. Drtivá většina zákazníků chová společně s králíky, ovci, slepicemi a dalšími také psy. Také ,,panelákoví chovatelé" (křečci, morčata, rybičky, králíčci..) mají v domácnostech psy a také se nás zákazníci ptají, jestli rozšíříme nabídku. Mohli by odebírat pro své mazlíčky z jednoho e-shopu (od nás) a nemuseli by krmivo pro psy a kočky hledat u konkurence.
Výdejní místo v Brně - e-shop v minulosti figuroval především v Brně, měl zde svůj sklad a výdejní místo a mnoho spokojených zákazníků. I dnes se ptají, zda budeme expandovat i do Brna.
35% společník je Slovák, zná tedy Slovenskou legislativu a má s provozem e-shopu bohaté zkušenosti, mohl by otevřít pobočku na Slovensku.
Facebook a instagram stránky. Většina mladších párů (20 let +) už používá instagram a facebook, my bohužel zatím propagaci přes tyto platformy nepoužíváme, i když je to dnes jeden z největších trháků.
E-shop byl minulý rok pozastaven, nově běží od února a má stoupavou tendenci.
Měsíc tohoto roku od obnovení - konec února obrat 4843 Kč - marže 1000 Kč
Měsíc od obnovení březen 58 000 Kč - marže 12 000 Kč
Duben obrat 224 000 Kč - marže 56 000 Kč
Květen 279 000 Kč obrat - marže 71 000 Kč
Červen obrat 251 000 (pozastaveny reklamy) Kč - marže 60 000 Kč
Investice do reklam činí 8-13 000 měsíčně, což je nic. E.-shop získává unikátní návštěvníky díky dobrým pozicím SEO.
CENOVÁ NABÍDKA ZAHRNUJE:
JEN SKLADOVÉ ZÁSOBY A STAV ÚČTU VÁM VRÁTÍ INVESTICI.
PRODEJ MŮŽE BÝT USKUTEČNĚN I NA SPLÁTKY
Doména www.agroman.cz
Skladové zásoby
Balící materiál
FB stránky
Bankovní účet s cca 100 000 Kč
Především skladové zásoby v hodnotě 150-200 000
Zaučení do fungování e-shopu a kompletní zaškolení
Celkové know how
Kontakty na dodavatele
Prodej včetně skladových zásob které činí 150 000-200 000, zaměstnanci na dobu neurčitou bez nároku na odstupné - můžete tedy ze dne na den smlouvy vypovědět.
Různé účty google - ads, search console, dále sklik, heureka, zboží a tak dále.
Důvod nabídky
Důvodů, proč nabízím k prodeji svůj podíl, je více. Je to především to, že stále studuji. Od září jsem v posledním ročníku a píši závěrečnou práci a jsem si jistý, že bych se nemohl soustředit na vedení firmy a učení se. Doposud při běžném školním roce to problém nebyl, ale poslední ročník bych chtěl zvládnout v pohodě.
Dalším důvodem je sport - hraji fotbal na poloprofesionální úrovní a chci se ještě vyšvihnout výše :-)
I když je vedení firmy nenáročné a vše jsem se během pár dní naučil, chci se poslední rok plně věnovat studiu a fotbalu (dopolední a odpolední tréninky...), do toho přítelkyně, rodina, přátelé.
Je mi velice líto projekt opouštět, z 18m2 skladu se vybudoval do 200m2, 5 pracujících lidí, menší kancelář, je to krásné vidět, jak to vše šlape a buduje se, ale bohužel.
69 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 13. 7. 2020
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E