Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Cestování přes hranice s Německem

Milan91
verified
rating uzivatele
2. 5. 2020 22:41:16
Dobrý den, nemáte někdo aktualní zkušenost s převozem zboží do Německa? Potřebuju jednomu odběrateli v Německu dodat zboží a podle toho co jsem četl, tak je možné kvůli ekonomickým důvodům zemi opustit a pokud se vrátím do 24h, tak není potřeba se prokázat negativním testem na covid ani být 14dní v karanténě. Je to tak? A jaké dokumenty musím mít u sebe ohledně zboží, aby mi to celníci nezabavili. Děkuju moc za radu.
2. 5. 2020 22:41:16
https://webtrh.cz/diskuse/cestovani-pres-hranice-s-nemeckem/#reply1450552
Sved
verified
rating uzivatele
3. 5. 2020 13:21:40
Mám zkušenost z minulého týdne, Pomezí.
Kolega jel do DE poprvé v pátek 24.4., na Policii, jako svědek v případu zpronevěry. Ukázal pozvánku a normálně ho pustili, kontrola byla na CZ i DE straně. Byl tam asi čtyři hodiny, po návratu zavolal obvodnímu lékaři, ten poslal žádanku pro hygienu, tam se objednal na pondělí na test.
V pondělí šel na test, v úterý byl test hotový, sranda za 2.000 . Rovnou v úterý jel znovu do DE, dodávkou pro zboží, test měl s sebou. Na hranicích ukázal test, zkoukli dodávku, a jel.
Ve středu jel znovu, test nikdo vidět nechtěl, žádné papíry od zboží neměl, jen si ho zapsali, kdo je a kam jede. To samé po návratu. Ve čtvrtek opět, dodávka, žádné papíry nebo faktura, dlouhé fronty, snažili se to rychle odbavit. Ovšem ve čtvrtek zásek na DE straně, poměrně zdlouhavé vyptávání. Test nikoho nezajímal. Kontroluje to Policie plus armáda.
Včera, sobota 2.5. -Boží Dar, normálně otevřený od 5-23h.
Evidentně ani sami příslušníci pořádně neví, jak se k tomu stavět. Mluvil jsem v týdnu se třemi lidmi, všichni projeli normálně dodávkou tam i zpět, z toho dva vozí starý nábytek, nemají ani faktury, ani IČ, a průjezd bez problémů.
Nedělal bych si z ničeho hlavu a vyrazil, jen je třeba brát v potaz, že například okres Tischenreuth za hranicemi, má 1.400 nakažených, na 80.000 obyvatel, takže čísla o řád vyšší než v ČR. Jinak dálniční pumpy normálně otevřené i s jídlem na talíři.
A ano, po návratu během 24h není nutno test. A celníci tam nic nezabavují, většinou to kontroluje armáda - aspoň co se Pomezí týče.
3. 5. 2020 13:21:40
https://webtrh.cz/diskuse/cestovani-pres-hranice-s-nemeckem/#reply1450551
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit