Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodám e-shop s nábytkem bez nutnosti držení vlastního skladu

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 17. 1. 2020
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Dobrý den,
po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že prodám svůj e-shop s nábytkem, kde najdete vše od kategorie jídelní stoly až po dekorační předměty do bytu. Tento projekt buduji již přes půl roku. Na úvod bych chtěl říci, že e-shop nebyl nikdy oficiálně spuštěn, ale celou dobu jsem jej intenzivně připravoval a to přimárně z pohledu SEO.
Cílem bylo vybudovat e-shop, který bude mít vysokou organickou návštěvnost a produkty se zajímavými maržemi, které nebude nutné držet skladem, a tak se nebudou kumulovat peníze ve skladových zásobách.
HODNOTA E-SHOPU
Hodnota je právě v SEO optimalizaci - v unikátním otextování a pravidelném publikování všech produktů, které na e-shopu jsou. Co produkt, to 1NS textu (včetně META popisků, parametrů, prolinkování, atd). Nyní je na webu přes 200 produktů, to je přes 200 NS originálního textu. Dále je zde magazín, kde jsou popsány jednotlivé materiály a další články. Nyní vloženo 13 článků (1 bude v průběhu měsíce publikován), kde co článek to 3-5NS dalšího originální textu (to je cca 50 NS textu). Samozřejmostí je popsání všech jednotlivých kategorií a analýza KW.
Dále je cena v linkbuildingu. Web už jsem průběžně nechával prolinkovat i s externími odkazy. Jedná se o tématické PR články, či odkazy v tématických magazínech. Seznam můžu poslat. Zde bylo investováno několik desítek tisíc. Kompletní seznam poslat.
Návštěvnost je nyní v řádech stovek uživatelů měsíčně. Je ale nutno podotknout, že se jedná čistě o organic a každým měsíce roste o desítky procent. Nyní se navíc blíží hlavní sezóna v tomto odvětví.
SKLADOVÁNÍ
Domluven externí sklad, který zboží převezme a následně rozešle dále. Cenově to vychází rozumně. Kontakty předám.
VYCHYTÁVKY
Skvělou vychytávkou je robot na míru, který aktualizuje skladovou dostupnost u dodavatele. Samozřejmě je součástí prodeje.
Dále jsou to různé drobnější úpravy na míru (řazení produktů podle cen, zvýraznění slev, atd).
DŮVOD PRODEJE
Nyní jsme ve stavu, kdy organic hezky roste, a i když projekt vypadá opravdu zajímavě, rozhodl jsem jej prodat a to z důvodu současného budování druhého e-shopu, který je na podobném principu, jen je tam několikanásobně více produktů a jednoduše potřebuji další kapitál.
CENA
Toto je asi ta nejdůležitější část. Cenu nastavuji dle investice, kterou jsem do e-shopu vložil + cenu své práce. Do textů bylo investováno několik desítek tisíc, do zpětných odkazů také v rámci desítek tisíc. Dále je to robot na aktualizaci dostupnosti produktů, vkládání produktů, kompletní nastavení e-shopu, úpravy na Shoptetu na míru. Shoptet je nyní na tarigu Basic, cena cca 500 Kč/měsíc (bez DPH - tarif Basic rozšířen o 150 produktů).
Jen do vkládání produktů a sepsání textů bylo investováno přes 27 000Kč, do zpětných odkazů a PR článků přes 15 000Kč (viz seznam webů v příloze). K tomu samozřejmě spousta dalších věcí.
Za e-shop tak chci 60 000Kč.
SHRNUTÍ
Jak vidíte, e-shop je pořádně vyladěn a kompletně připraven na provoz. Letos jsem chtěl založit nový subjekt, tam e-shop převést a následně jej pořádně rozjet. Ale jak jsem zmiňoval, buduji na podobné bázi ještě další projekt a do něj chci právě získané prostředky investovat. Už tak mám více projektů a je lepší toho dělat méně, ale pořádně.
Cenově se to může někomu zdát hodně, někomu možná málo. Já do toho investoval spoustu času, energie a nemálo finančních prostředků, abych e-shop dostal tam, kde nyní je. Věřím, že obsah je král a nynější trend nárustu organické návštěvnosti bude dlouhodobě trvat.
DODATEK
Projekt už vystavuji podruhé. Od posledního vystavení se zvýšila návštěvnost (včetně organicu), bylo otextováno cca 20 dalších produktů. Na eshopu se tedy stále pracuje, nicméně prodej trvá, za stejnou cenu.
38 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
14 hodnocení
členem od 25. 4. 2016
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E