Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Software pro generování stížností, které budou naklikané z možností a po vygenerování velmi silné

Máte někdo zájem se spolčit a ve volném čase vytvořit unikátní řešení problémů s českou státní správou?
Státní správa zahrnuje poštu, policii, městské části, úřady práce, apod.
Úředníci jsou arogantní a porušují zákon. Občané nemají řešení, které by umožnilo si stěžovat. Manuální psaní stížnosti zabere někomu kdo v tom nemá praxi týden (vlastní zkušenost) a mnoho lidí by to vzdalo, čímž později ponesou následky, protože arogantní ouřada vyhraje a občanovi to znepříjemní a vytmaví i příště.
Řešení by bylo ve formě průvodce (Wizard), kde se vybere z možností, a občas když tam potřebná možnost nebude tak se přidělá. Může tam v krajním případě být i textové pole, kam půjde zapsat nestrukturovaný text.
Vzhledem k tomu, že nevhodného chování úředníků a špatného postupu úředníků existuje jen konkrétní výčet, řešení tak může nabízet seznam (dropdown) ze kterého se vždy vybere vhodná možnost.
Ve výsledku po kliknutí na Dokončit bude vygenerována stížnost, kterou nepůjde jen odbýt, protože ze zákona do 60-ti dnů se musí k tomu příjemce vyjádřit. Jde to zasílat i elektronicky, protože každý orgán státní správy má povinně zřízenou datovou schránku. Zřízení je zdarma a jde zřídit pro systém na stížnosti i pro individuály (zdarma).
Rozdíl mezi manuálním psaním stížnosti a vygenerováním přes pár kliků je ten, že první varianta zabere týden a musí se u ní i studovat kam se to má zaslat (kdo je nadřízený orgán) a co to má obsahovat, v jaké struktuře, co je správní řád a čím jej lze porušovat, jak si proti porušení stěžovat, co je např. zneužití pravomoci úřední osoby, co se musí napsat, aby to tak bylo přijato (a ne vráceno jako bezpředmětné).
Úspěch stížnosti nezáleží na tom, co všechno si arogantní úřednici k vám dovolili a provedli, ale na tom, jakou máte praxi se psaním stížnosti proti úředníkům, a většina občanů žádnou nemá. Tento software by se mohl existovat OpenSource a vybírat od dobrovolníků příspěvky (crowdfunding).
Kdo má zájem se podílet na vývoji? Za sebe uvádím, že se budu podílet, a že mám 13 let profesionální praxe v Java, asi 5 let v C, nějaké roky v Python, a že software si lze představit jako několik druhů formulářů (Form) které umožní vybrat možnosti ze seznamu, a po kliknutí na dokončit vygenerují perfektní stížnost přesně pro tuto situaci. Tím to automatizuje a vylučuje možnost napsat něco slabě či nedostatečně, tzn. taková stížnost bude přijata a vyřízena kladně s mnohem vyšší šancí na úspěch, než manuálně psaná stížnost.
Vzhledem k situaci se státními orgány v ČR je potřeba možná i USB flash disk 4GB se zabudovaným diktafonem, za pouhých cca 200Kč (poštovné zdarma z Číny) přes eBay, a přiložit k vygenerované stížnosti needitovaný audio záznam (stěžovatel se s tím už nemusí vypisovat) a arogantní úředníci se z toho už nevykecají.
==========
První agilní prototyp by měl umět jen jeden druh stížnosti, a obsahovat jen pár políček, dle kterých se obsah vygeneruje.
Druhý prototyp by již mohl obsahovat dva typy stížností dle počáteční volby uživatele.
...
Finální verze by měla obsahovat běžné typy stížností a pro každý typ běžné situace, na které je potřeba si stěžovat, aby s nimi nadřízený orgán něco udělal. Pokud to zůstane Open Source, bude to ve veřejné doméně a všichni budou moci využívat a těžit z tohoto SW v celé ČR. Snadno by z toho mohla být i mobilní aplikace, přes pár úprav, ale bude to i desktopová či webová. (stejná logika, jiné UI).
Kdo má zájem? Pro crowdfunding bude potřeba mít nějaký funkční prototyp a naklikat nějaké stručné stránky. Jde spíše o dobrovolný vývoj, nejedná se o komerční produkt. Pouze pokud by byl investor by se to dalo zkomerčnit.
Pište i návrhy a nápady, které k tomu máte. Předpokládaná doba pro vývoj funkčního prototypu, když se přidá alespoň jeden další vývojář, je 2 týdny. Odměňování půjde přes crowdfunding a nebo investora. (v obou případech je potřeba toto zajistit přes fundraising)
Náhled na první dílo (PHP, template engine, HTML, jQuery): stiznosti.unas.cz (zatim to jeste moc neumi, vyvoj byl cca 1h)
65 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 30. 12. 2017
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
Uživateli zatím nebyla udělena žádná hodnocení.

Další poptávky Více