Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Rozjet coworking v malém městě? (Hlinsko u Chrudimi)

Vítek Meloun
verified
rating uzivatele
6. 3. 2019 14:24:53
AKTUALIZACE 2: Coworking jsem nakonec rozjel; pokud Vás to zajímá, můžete se podívat na web www.cowohlinsko.cz.
AKTUALIZACE: pokud vás zajímá coworking v Hlinsku a okolí, podívejte se sem: https://www.facebook.com/cowohlinsko
Zdravím všechny,
plánuji v dohledné době začít pracovat jako full-remote programátor a jelikož mi moc nevyhovuje práce z domu, napadlo mě, že bych si pronajal kancelářské prostory a rozjel coworking.
Bydlím v malém městě Hlinsko (cca 30 km od Chrudimi), což nenabízí úplně optimistické vyhlídky, na druhou stranu je nejbližší cowo v Pardubicích, a tam by se mi dojíždět nechtělo -- tak jsem si říkal, že by tu takových lidí mohlo být více :-).
Nemám v plánu to dělat pro výdělek; moje hlavní motivace je, že potřebuji místo na práci, a pokud by se touto formou pokryla část nákladů, byl by to jen bonus. Plus rád potkám zajímavé lidi.
Nesleduje toto fórum někdo z okolí, kdo by měl o něco podobného zájem? Případně ocením i tipy od lidí, kteří něco takového zkoušeli / přemýšleli nad tím.
Díky.
UPDATE: Coworking jsem nakonec rozjel; pokud Vás to zajímá, můžete se podívat na web www.cowohlinsko.cz.
6. 3. 2019 14:24:53
https://webtrh.cz/diskuse/rozjet-coworking-v-malem-meste-hlinsko-u-chrudimi/#reply1391566
node
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
6. 3. 2019 14:44:58
skusit to mozes ale radsej si pozistuj najprv lokalne zaujem cez nejake skupiny alebo po znamosti.
ja osobne som si prenajal stol v mojej byvalej robote. myslim ze to je idealne riesenie - teda ze po znamosti sa skusit k niekomu nasackovat. ked si sam doma, budes sam aj v kancli takze ten ritual dochadzania do kanclu ti vydrzi mozno tyzden-dva, potom to nebude v nicom ine.
cize musis sediet s ludmi. riesit nieco sam ma nevyhodu v tom ze ti vznika zbytocne vela problemov od prenajmu nadrozmernych kanclov po riesenie financii s coworkermi a podobne. kdezto ak by si isiel sediet k niekomu do firmy tak je to win-win pre obe strany. jedina nevyhoda tohto riesenia, ak neratam to ze si nesadnes s "kolegami", je ze ak nie si full-time tak mozes danej firme kazit moralku ak by si dochadzal neskor ako zvysok firmy a odchadzal skor ako zvysok firmy. ale to je celkom individualne.
6. 3. 2019 14:44:58
https://webtrh.cz/diskuse/rozjet-coworking-v-malem-meste-hlinsko-u-chrudimi/#reply1391565
Napsal node;1515568
ked si sam doma, budes sam aj v kancli takze ten ritual dochadzania do kanclu ti vydrzi mozno tyzden-dva, potom to nebude v nicom ine.
S tímto nesouhlasím. Měl jsem takto kancelář rok, kde jsem byl sám. Stejně jsem tam chodil, protože doma jsem pro to neměl podmínky/nedokázal se soustředit.
Já ovšem narazil na problém a tím bylo socializace - být celý den zavřený někde sám, to z tebe udělá rychle introverta.
6. 3. 2019 16:01:49
https://webtrh.cz/diskuse/rozjet-coworking-v-malem-meste-hlinsko-u-chrudimi/#reply1391564
A co si pořídit větší byt a v jednom z pokojů udělat kancelář ? Proč zbytečně vydávat tolik peněz za něco tak neekologického a neekonomického jako je cesta do práce a platit někomu nájem, to dneska i stát pochopil, že to chce mít všechno ve vlastnim.... ?
6. 3. 2019 19:06:02
https://webtrh.cz/diskuse/rozjet-coworking-v-malem-meste-hlinsko-u-chrudimi/#reply1391563
Jiří
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
6. 3. 2019 23:21:48
Napsal PetrGargulák;1515604
A co si pořídit větší byt a v jednom z pokojů udělat kancelář ? Proč zbytečně vydávat tolik peněz za něco tak neekologického a neekonomického jako je cesta do práce a platit někomu nájem, to dneska i stát pochopil, že to chce mít všechno ve vlastnim.... ?
Toto budu zkoušet za chvilku také, až dokončíme rekonstrukci nového bytu. Ale abych pravdu řekl, moc nevěřím tomu že efektivita stoupne. To támhle půjdu do ledničky, cestou zpátky to vezmu kolem televize, pak se přiběhne pomazlit pes .. a budu tam kde jsem. Takže já myslím, že stejně ve finále budu hledat nějaký kutloch na druhém konci města. Naštěstí pěkné kanceláře jsou u nás levné, pokud neklapne pracovně v bytě. :-D
6. 3. 2019 23:21:48
https://webtrh.cz/diskuse/rozjet-coworking-v-malem-meste-hlinsko-u-chrudimi/#reply1391562
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit