Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pomoc s databází u miniBB fóra

Zdravím,
sháním někoho znalého, kdo by mi pomohl s kódováním databáze (zobrazení českých znaků) fóra miniBB. Na svém webu jsem měl totiž staré (víc jak 10 let) fórum, které běží na miniBB a několik let už bylo jen v takovém "zakonzervovaném stavu" (jen aby šlo číst příspěvky a zobrazovat stará témata, nyní už roky běží nové fórum na phpBB a to staré se nepoužívá).
A teď k mému problému. Dosud vše běželo na php 5.6 a nedávno jsem na svém webhostingu udělal přechod na php 7 (i kvůli lepšímu chodu phpBB a WP). Ale to staré zakonzervované miniBB fórum nebylo s php 7 kompatibilní. Tak jsem udělal čistou instalaci nové nejaktuálnější verze miniBB fóra a snažil jsem do databáze naimportovat obsah. Mám ale zde problém s kódováním a se zobrazováním českých znaků, v phpMyAdmin je vše pěkně čitelné, ale na webu zkrátka nefungují české znaky a nevím si s tím už rady. Jsem ohledně práce s databází laik.
Mám i původní databázi, která běžela v pohodě na starém miniBB a php 5.6. Dále mám funkční i to nové miniBB už teď na php 7 verzi i s nahozeným obsahem, ale potřebuji vyřešit ty české znaky. Jde mi tedy jen o to, aby to bylo čitelné na webu a jde mi jen čistě o úpravy té databáze. Šablonu webu atd už si upravím sám. Chci to mít zase jen takhle zakonzervované pro čtení, přijde mi škoda ten starý obsah úplně smazat, když to pořád chytá návštěvnost z vyhledávačů a vedou na to staré odkazy :).
Předpokládám, že pro někoho, kdo to umí, to bude práce na chvíli. Detaily rád pošlu přes SZ. Díky!
21 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
6 hodnocení
členem od 12. 7. 2008
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
ikona hodnoceni
od Roman Havránek (3 hodnocení)
21. 1. 2019
Spolupráce proběhla výborně, komunikace byla rychlá a excelentní a jsem nadmíru spokojen.
ikona

Díky moc!

ikona hodnoceni
od dedek (2 hodnocení)
16. 9. 2010

Rychlé a bezproblémové uskutečnění obchodu. Mohu všem jen doporučit.

ikona hodnoceni
od Martin_H (91 hodnocení)
29. 12. 2009

Slušný a korektní přístup, doporučuji

Další poptávky Více