Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Magazín pro rodiče o dětech s mnoha možnostmi monetizace

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 15. 11. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Magazín je vytvořen na platformě WordPress, proto je práce v administraci jednoduchá. Tento magazín je velká srdcovka mé ženy, která se o něj velmi dobře starala. Já ji pomáhal se základním marketingem, copywritingem a technickými věcmi.
Téma o dětech a rodičích, je velmi vyhledávané s rozsáhlými možnostmi monetizace. Návštěvnost pochází z 90% z vyhledávačů a zbytek ze sociálních sítí. Magazín nebyl nijak popoháněn placenou reklamou (PPC), ale spíše přirozenou cestou, díky kvalitě obsahu.
Výhody magazínu:
• Kvalitní návštěvnost z vyhledávačů
• Téma, kde se vyskytují zejména ženy
• Populární a známý magazín u maminek
• Ze 70% je dokončené SEO (Chybí pouze metadata u mnoha článků) (Dokončeno: Optimalizace rychlosti, obrázků, šablony, nasazený a nastavený SEO plugin, web je stále aktualizovaný, částečně optimalizované UX, postupně se získávaly také zpětné odkazy, kvalitní autorita magazínu)
• Velké možnosti monetizace (Viz níže) – Současně je nasazený Affiliate na jednu kampaň, která vydělala zatím v tomto roce 25 000 Kč a minulý rok 20 000 Kč
• Nízké provozní náklady (Ročně: doména 150 Kč + hosting cca 500 Kč max. 1 000 Kč) Sami jsme si psali články a dělali vše okolo správy webu
• Magazín je aktivně budovaný od roku 2015 (Prošel redesignem, zrychlením, optimalizacemi. Články jsou pravidelně publikovány, mají vysokou kvalitu a současně je publikovaných 320 článků)
• O magazínu se psalo také v časopise „Miminko“
• Snadno zapamatovatelný Brand spjatý s tématikou magazínu
• Před předáním magazínu jsem ochotný zaslat cca 1 500 odběratelům email o změně majitele, aby se mohli přidat případně do databáze kupujícího. Bohužel dle GDPR nemohu prodat web s kontakty, kteří se přihlásili pro odběr novinek.
• Nasazené HTTPS (Let's encrypt)
Co je předmětem prodeje:
• Doména – www.kouzelnavychova.cz
• Hosting – Musí se vytvořit nový, jelikož současný web je na multihostingu (Po koupi srazím z ceny 800 Kč na zakoupení hostingu)
• Po prodeji Vám mohu pomoci Vás navést na cestu, jak web monetizovat. Tento obor mě živí, proto Vám mohu konkrétně poradit.
• Převedu na kupujícího Google Analytics + WebmasterTools kvůli nashromážděným datům, od doby, kdy byl magazín spuštěn
Důvod prodeje?
Jelikož se žena rozhodla více zainteresovat do tématu s dětmi, rozhodla se vybudovat odlišný projekt a díky tomu nemá čas ani chuť dále magazín rozvíjet. Je velká škoda nechat úspěšný a navštěvovaný magazín ležet, proto jsme se raději rozhodli jej prodat.
Magazín se dá velmi dobře monetizovat, jelikož jej navštěvují především ženy (matky), které rády utrácí za své ratolesti i za sebe. Současně tento magazín nebyl zaměřený na monetizaci z fyzických produktů (pouze na službu, která prodává kurz s provizí 950 Kč), ale především šlo o rozvoj rodičů.
Nějaká data o magazínu:
Návštěvnost: průměrně 230/denně (Na vyžádání jsem schopný zaslat obrázek z Google Analytics se zobrazenou návštěvností za poslední 3 roky)
Stáří domény: funkční od - 06.05.2015
Typy návštěvností (Ženy: 81%, Muži: 19%) 25-34 let: 37%, 35-44 let: 29%
Výdělky: Affiliate: rok 2018: 25 000 Kč, rok 2017: 20 000 Kč (Affiliate pouze s jednou kampaní, nikdy nebyl využitý celkový potencionál, viz níže „Možnosti monetizace“), PR: rok 2018 – 4 000 Kč, rok 2017 – 6 000 Kč, Uzamknuté články: pouze rok 2017 – 1 600 Kč
Možnosti monetizace:
Možností monetizace je opravdu mnoho. Jelikož mě živý online business, níže jsem vypsal hlavní možnosti monetizace s konkrétními tipy. Magazín jede na Wordpressu a jeho součástí je aktivovaný plugin pretty link (Affiliate odkazy je lze díky němu snadno upravit na vlastní) a Adrotate (možnost vložení banneru hromadně do všech článků či postranních panelů, s možností analyzovat data)
AdSense/Sklik: Reklamní boxy a bannery od seznamu a Google, po nasazení na webu a prokliku od návštěvníka, získáte určitou část provize.
Affiliate: Pomocí odkazů, bannerů a jiných forem, je možné zprostředkovávat produkty. Zde vidím velký potenciál: Hračky, naučné hry, knihy, určitá elektronika, vzdělávací kurzy, oblečení pro děti, kojenecké zboží, kočárky, kosmetika, doplňky stravy, zdravý životní styl, odborná literatura, aj.
PR reklama: Můžete nabízet reklamu za měsíční částku nebo jednotnou částku na publikaci článku. Lze prodat také reklamu formou: odkazu, bannerů (Postranní panel, určité články, patička, hlavička…), PR článků, FB příspěvek. Zakázky se nehrnuly, ale jakmile jsme napsali námi vybraným firmám, téměř vždy využili nabídku.
Přímá spolupráce: Podobné jako PR reklama, jen s tím, že budete propagovat určitě značky s nimiž se dohodnete na podmínkách a provizích.
Placené/uzamknuté články: Tuto možnost jsme otestovali v roce 2017, ale kvůli nekompatibility pluginu, jsme dále s touto možností nepokračovali. Vznikla nová a lepší služba, která tento proces umožňuje SimpleShop.cz. I přes počáteční problémy a po zprovoznění, byl výdělek velmi slušný. Článek tehdy stál 29 Kč.
Vlastní produkty a služby: Zde vidím také velký potencionál, jelikož časem žena po tří leté praxi nabrala takové zkušenosti, že napsala vlastní knihu a nyní pracuje na rozsáhlejším projektu.
Doporučení na vylepšení webu:
• Dodělat SEO a pokračovat v získávání zpětných odkazů (Metadata, popisky a metadata u kategorií)
• Zakomponovat jiné affiliate kampaně formou článků, recenzí, tipů a bannerů
• Zaměřit se také na praktické tipy pro rodiče s dětmi: Tipy na výlet, co dělat když prší, kudy z nudy, návody na stavění z papírů a jiných materiálů, pohádky, písničky, omalovánky (ty jsou velmi úspěšné)….
• Pokračovat v pravidelném publikování článků
• Možnosti vytvořit různé soutěže pro děti i dospělé
• Navázání spolupráce s nějakými známými společnostmi
• Vzdělávací videa a video návody webináře
UPOZORNĚNÍ: Aukce je pouze pro české uživatele. Nejsem totiž plátce DPH, nefakturuji tedy do zahraničí. Poprosím nepřihazujte, pokud fakturujete z jiné země než z ČR, děkuji.
Jak probíhá převod:
Po skončení aukce výherci zašlu fakturu, ten ji bez odkladu proplatí a po připsání částky na můj účet, Vás kontaktuji a zařídím převod.
Doména je u Wedosu, proto pokud bude převod v rámci Wedosu, bude vše rychlejší a snazší. Jelikož k prodeji nenabízím hosting, ale slevu 1 000 Kč, budu Vám ihned ten samý den, co se připíší peníze na účet, zasílat soubory a databázi, abyste si jej mohli nahrát na svůj hosting.
V případě jakýchkoliv dotazů, pište buď PM nebo na email: pat.zapletal@gmail.com, kde budu pohotovější s odpovědí.
23 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
1 hodnocení
členem od 18. 1. 2010
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E