Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Web s kontakty, mapou – kompletní tvorba

Dobrý den,
na poptávku reaguju spíš kvůli těm posledním otázkám, než kvůli celému projektu. Nejsem fullstack developer, dělám jen frontend a statické weby, takže na web s takovým rozsahem bych byla krátká. Leda byste si sestavil "tým" grafika, frontendu, backendu a nehledal jednoho člověka na vše. Čímž se dostávám k té vaší otázce, jak to může stát 7, ale i 80 tisíc.
Popravdě nevěřím, že by to někdo reálně udělal za sedm. A jestli, tak že by to bylo dobře odvedená práce. Nebo možná to je někdo, kdo s weby a zakázkovou tvorbou nemá tolik zkušeností a nedokáže si představit, co všechno takový web obsahuje a kolik na tom bude práce.
Firmy jsou samozřejmě obecně dražší - platíte víc lidí, firma má obvykle kanceláře, které musí platit a další a další věci, které u jednotlivců nejsou. Druhá věc je ta, že web, který poptáváte je opravdu obsáhlý. Že berete vyhledávání, řazení od A do Z nebo seo jako samozřejmost neznamená, že to není práce (dokonce jsou lidi, co se zaměřují jen na seo a jejich náplní práce je jen a jen to - už to vypovídá o tom, že to dokáže být dost náročné). Vedle toho ale chcete i poměrně pokročilé věci, jako je interaktivní zobrazení na mapě s blikajícími body, administraci, vícejazyčnost, několik formulářů, blog, několik stránek a podstránek a celkově ... se mi zdá, že tvorbu webů vidíte trochu jako Hurvínek válku, pokud se divíte, že vám někdo nabídl tohle udělat za 80 tisíc. A věřte, že jestli by to tolik opravdu stálo s tím, že by tam nebyly chyby a bylo vše co jste popsal, byla by to ještě sakra dobrá cena.
Jestli to s tímhle projektem myslíte opravdu vážně, doporučila bych vám spojit se s někým (i když za to dost možná zaplatíte jako za konzultci, ale budou to pro vás cenné informace, věřte mi), kdo se v tom vyzná (v tvorbě webů, používaných technologiích, má alespoň trochu přehled o náročnosti jednotlivých komponent které požadujete atd.), a proberte to s ním, ať máte větší představu, co takhle obsáhlý projekt (ano, opravdu je poměrně obsáhlý, i když vám ty věci připadají jako úplně jednoduchý a běžný, ale někdo je musí pro ten váš projekt připravit graficky, nakódovat, naprogramovat funkčnost, nasadit na produkci - a to jsem ještě dost věcí přeskočila) vlastně znamená a co všechno zahrnuje po té stránce práce.
Druhá cesta je ten wordpress - a ano, člo by to na něm o dost rychleji i levněji, ale i o dost méně kvalitně a s tím, jak moc upozorňujete, že bez chyb a že to musí být perfektní, rozhodně bych vám wordpress nedoporučovala. Není to zrovna správná cesta ke kvalitnímu a reprezentujícímu webu velkého projektu.
Ještě abych nastínila, co obnáší jen třeba kompletní optimalizace pro prohlížeče, plná responzivita včetně obrázků a optimalizace rychlosti načítání, jen zmíním takový fun fact z mého života - optimalizovala tak teď jsem teď jeden web, jak po stránce sturktury html a css, tak těch výše zmíněných věcí, a trvalo to bezmála tři týdny. A to byla jen jedna část z celého vývoje.
Ano, možná se zdá, že ten web je jen pár basic věcí, ale kdyby jste viděl víc pod povrch vývoje, byl byste překvapen :)
Přeju hodně sil s projektem!
Jestli tomu opravdu věřít, běžte do toho, ať to klidně stojí víc, ale je to kvalitně - vyplatí se dělat to, v čem vidíme smysl!
Hezký den,
Viola
15 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
7 hodnocení
členem od 6. 12. 2010
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
ikona hodnoceni
od Zdenek Skulinek (7 hodnocení)
10. 8. 2020
ikona hodnoceni
od advokat decp (20 hodnocení)
3. 3. 2020
ikona hodnoceni
od Michal Majgot (9 hodnocení)
18. 4. 2019

Další poptávky Více