Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Poskytování služeb do EU a třetích zemí

MikeD
verified
rating uzivatele
27. 6. 2018 21:03:20
Dobrý den. Potřeboval bych si jen ověřit, zda-li mé dedukce jsou správné. Jsem OSVČ NEPLÁTCE DPH a budu poskytovat služby do EU a třetích zemí (převážně USA) podnikatelským subjektům.
1) Co se týče poskytnutí služby do EU podnikatelskému subjetku: Zaregistruji se jako identifikovaná osoba a podávám měsíční souhrnné hlášení pro EU (nulové se nepodává). Nemusím podávat přiznání k DPH + se nevykazuje ani přeshraniční plnění, pokud mi nevznikla daňová povinnost. Pokud ano, podám přiznání k DPH (vyplním řádek 21).
2) Co se týče poskytnutí služby do USA (třetí země) podnikatelskému subjetku: Nic neřeším, pokud mi nevznikla daňová povinnost a nevykazuji ani přeshraniční plnění v přiznání k DPH. Neřeším ani souhrnné hlášení. Pokud mi vznikla daňová povinnost, podám přiznání k DPH (vyplním řádek 26)
3) Příjmy ze zahraničí z poskytnutých služeb zdaním jako "§7 - příjmy ze samostatné činnosti"
Prosím o vyvrácení nebo potvrzení mých domněnek :). Předem moc děkuji za odpovědi.
27. 6. 2018 21:03:20
https://webtrh.cz/diskuse/poskytovani-sluzeb-do-eu-a-tretich-zemi/#reply1354017
Hatsumeika
verified
rating uzivatele
5. 7. 2018 20:09:30
Myslím, že subjekt v EU ať již "podnikatelský" nebo "nepodnikatelský", bude pramálo zajímat, zda jste identifikovaný nebo neidentifikovaný. Ta identifikovanost, to je český výmysl.
Pokud jste NEPLÁTCE DPH, pak účtujte každému bez rozdílu bez DPH. To jest subjektu "podnikatelskému" i "nepodnikatelskému", taktéž "venkovskému" i "městkskému", českému i slovenskému a stejně tak "eurounijnímu" (EU) i tomu americkému nebo africkému, či asijskému, tedy mimo EU.
Není důvod se registrovat coby identifikovaný, ledaže zbožňujete české úředníky, milujete hlášení, lejstra, povolení a bumážky a jste sběratel otisknutých razítek. V takovém případě ovšem neváhejte, odvažte se a neupejpejte se a co možná nejdříve se registrujte jako identifikovaný byrokratický sadomasochista. :)
5. 7. 2018 20:09:30
https://webtrh.cz/diskuse/poskytovani-sluzeb-do-eu-a-tretich-zemi/#reply1354016
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit