Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodám výdělečný eshop MotivačníKnihy.cz

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 21. 6. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Ziskový eshop MotivačníKnihy.cz na prodej
Prodávám zavedený a výdělečný eshop z důvodu nedostatečné časové kapacity se mu už nadále věnovat. Jedná se o specializovaný internetový obchod www.MotivacniKnihy.cz. Eshop jsem provozoval od roku 2010, vždy se jednalo o menší doplněk k mým dalším aktivitám. Je dlouhodobě spravován, upravován a jsou mu doplňovány funkcionality (responzivní design, back-endové funkce, platební brána, automatické funkce pro zákazníky, SEO optimalizaci a mnoho dalších). Je to prostě takové moje podnikatelské dítě, které jsem si hýčkal poměrně dlouhou dobu. Teď se ale chci realizovat v trochu jiné oblasti a eshop jsem tak dlouhodobě nechtěně zanedbával.
Nyní jsem se právě proto rozhodl se ho prodat a předat někomu, kdo by mu věnoval další potřebnou energii, čas a ochotu pro další rozvoj. Potenciál v tomto segmentu je velký, stačí jen někdo šikovný a pracovitý, aby ho tam dostal.
Eshop v číslech:
• Celkem 3180 objednávek za historii eshopu (cca 400/rok)
• Příjmy za poslední rok: 117 054 kč
• Návštěvnost za poslední rok: 11 tisíc aktivních návštěvníků, z toho přes 10% vracejících se zákazníků (za celou dobu 130 tisíc návštěvníků, 187 tisíc návštěv a 560 tisíc zobrazení)
• Cca 400 aktivních produktů
• Průměrná marže na produktech: 37% (nejnižší 25%, nejvyšší 50%)
Jak vidíte na číslech, nejedná se o obří byznys, ale celkem příjemný vedlejší příjem. Při trochu automatizace (fullfilment, externí sklad atd.) se z toho klidně dá udělat pasivní příjem. Není v tom opravdu žádný háček – byznys prodávám, protože se chci profesně posouvat někam dále a pustit se do něčeho nového. Po těch 8 letech cítím, že jsem tenhle byznys profesně přerostl, a proto hledám nové výzvy. Prodávám proto za symbolickou cenu 1x násobku ročního příjmu (revenue/EBITDA), protože bych byl rád, aby si eshop mohl dovolit skoro kdokoliv a rychle se mu investice vrátila.
Co přesně kupujete?
• Fungující, úzce zaměřený eshop s reálnými příjmy a dlouhou historií fungování na trhu
• Webové stránky www.MotivacniKnihy.cz (předplacený hosting u Forpsi), eshopové jádro QuickCart (včetně administrace, front-endové šablony, všech modulů a funkcionalit) a veškeré domény (jsou nasměrované na tu hlavní):
o motivacniknihy.cz
o motivacniknihy.com
o motivacniknihy.eu
o motivacniknizky.cz
o motivacniknizky.eu
• Kompletní přístupy na všechna napojení (Heuréka, Zboží.cz, MailChimp a mnoho dalších), spojené systémy (PodáníOnline České Pošty, napojení na dodavatelské systémy, GoPay, externí účetní systémy atd.) a online profily/účty (například Google Analytics/AdWords, FB fanpage, Seznam Sklik, diskuzí fóra atd.)
• Skladové zásoby v hodnotě cca 27 tisíc kč (zhruba 90-100 knih a produktů)
• Veškeré kontakty na předchozí zákazníky (kompletní databáze kontaktů v administraci eshopu), historický seznam objednávek, správu produktové databáze + XML
• Kompletní kontakty + představení všem dodavatelům a také vysvětlení, jak fungují
• Jsem i ochotný se s vážným zájemcem dohodnout na předání know-how kolem fungování eshopu, vysvětlit logistiku, ČP OnlinePodání, dodavatele a všechno ostatní kolem operativy eshopu tak, aby budoucí vlastník mohl eshop dále úspěšně provozovat
• Kontakt na webového vývojáře, který na eshopu dlouhodobě pracuje a je schopen zajistit případné další úpravy a nový vývoj. To samé s velmi šikovným účetním, který eshopu dělal celou dobu daňová přiznání
• Všechny ostatní digitální podklady:
o Excely, tabulky, seznamy všeho možného
o Obrázky, fotky, popisky produktů (všechno vlastní tvorba s autorskými právy)
o Logo vzory a další grafické podklady
CENA: 117 000 kč
V případě zájmu o bližší informace pište přímo na david@rektorys.com.
21 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 6. 11. 2015
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E