Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Fontany.net – E-shop s přeposíláním objednávek

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 21. 6. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Uvažuji o prodeji www.fontany.net, na kterém běží e-shop s přeposíláním objednávek.
Doména má historii od roku 2008, originální texty, stabilně se umisťuje na první stránce na frázi "fontány" na Seznamu i na Googlu. Na Seznamu nyní na první pozici, umisťuje se dobře ale i na konkrétnější fráze jako domácí fontány, keramické fontány aj.
E-shop má několik dodavatelů, produkty jsou vloženy ručně, tedy ne přes XML, ale dá se poměrně jednoduše doprogramovat.
Provize z prodeje se pohybují mezi 10-30%, v závislosti na dodavateli, na e-shopu jsou však nasazeny ceny vyšší než za kolik prodávají dodavatelé a díky tomu je zisk na každé fontáně i 50%, což je výhoda e-shopů s organickou návštěvností.
Ta je 50-100 denně (náhled Google Analytics v příloze, mezera je způsobena výpadkem pluginu na měření návštěvnosti), s PPC se téměř nepracuje, pouze lehce běží Heuréka.
26873
E-shop stabilně vydělává kolem 60 000 Kč ročně, i přesto, že již přes rok vypadl sortiment keramických fontán, které byly hodně oblíbené.
Vzhledem k zavedené doméně je zde možnost se osamostatnit a přejít z přeposílání objednávek na vlastní sortiment a sklad, díky čemuž můžete rozšířit sortiment.
V minulosti e-shop běžel na systému od Webmex.cz s měsíčním pronájmem, časem se přešlo na WordPress+Woocommerce tak, že byly zachovány URL všech kategorií a produktů.
Neplatí se tedy žádný pronájem, v podstatě nyní téměř vše co web vydělá, tak je čistý zisk bez dodatečných nákladů.
Je zde placená a upravená šablona, nyní přecházíme na HTTPS a web je responzivní.
Návštěvnost měříme pomocí Google Analytics, vážným zájemcům je možné poskytnout náhled dat.
E-shop není náročný na čas, můžete jej tak provozovat při zaměstnání jako přivýdělek. ale sám o sobě má i potenciál příjem ze zaměstnání nahradit.
Může být pouze pasivní investicí, potom je návratnost při koupi za vyvolávací cenu kolem 3 let a nebo jak bylo zmíněno výše, můžete se mu věnovat, udělat z něho e-shop s vlastními produkty a potom věřím, že investice se může vrátit během jediného roku.
Nyní starost o obchod zabírá odhadem 1 hodinu týdně, spíše méně a je to hlavně o tom když přijde objednávka, tak ji přeposlat dodavateli. Pokud přijde objednávka na produkt, který není dostupný, tak vykomunikovat vhodnou alternativu, ale dodavatelé jsou vstřícní a často i toto vyřeší za Vás.
Prodávám proto, že se již od e-shopů odkláním, soustředím se spíše na magazíny a provoz obchodu mě nenaplňuje.
S obchodem mohu po prodeji pomoci, ať již co se týče zaučení ve WordPress, WooCommerce, seznámení s dodavateli, předání know how, tak i propagace na internetu, co mi funguje atd.
Rád bych se vyhnul prodeji na splátky a dalším podobným dohodám, ptejte se na to co Vás zajímá, pokud máte opravdový a upřímný zájem.
S vážnými zájemci možné sejít se v Praze na osobní schůzce.
27 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
36 hodnocení
členem od 15. 3. 2010
Ověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E