Zadejte hledaný výraz...

Eshop s japonskými kuchyňskými noži 4 roky na trhu

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 26. 1. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Dobrý den,
nabízím zde na prodej svůj první a jedinný eshop s prodejem japonských kuchyňských nožů.
Popis aukce bude trochu netradiční, neboť zde nemám v plánu přikrášlovat realitu a nikde jsem nesehnal onen legendární Velký potenciál.
Eshop jsem provozoval od roku 2013 přibližně tři roky, kdy první dva roky jsem se mu celkem věnoval, nicméně jsem neměl finance na jeho rozvoj a hlavně nákup zboží. Nyní více jak rok eshop jenom "funguje" a objednávky za posledních 6 měsíců prakticky nejsou (myslím že 4).
Důvod zanedbání eshopu je, že mě tento obor prostě nechytl, nebaví mě to a hlavně mě můj bývalý zaměstnavatel najal externě na práci kterou znám a snadno si tam vydělám peníze.
Další důvod byl, že neumím dělat marketing a nesehnal jsem markeťáka, který by nepožadoval "propálit" desítky tisíc měsíčně v reklamě jenom k získání dat. Důsledkem bylo, že jsem dělal amatérský marketing stylem, "naklikám tam pár klíčových slov" složím 500Kč a uvidím.Za ty 4 roky jsem dal do PPC maximálně 3000Kč. Hrál jsem na to, že tuto značku nožů u nás nikdo nenabízel a celkem se to vyplatilo.
Nyní k eshopu:
1.Eshop jsem celý postavil na systému Opencart, je v něm poměrně velké množství modulů, ručních úprav kódu a jako šablona je použit upravený Journal. Systém je stabilní, nikdy jsem jej nemusel opravovat, ale určitě velmi doporučuji přesun na nějaký normální komerční pronájem! Opencart bez programátora je strašný krám, naprosto nevhodný pro české prostředí.
2.Všechny aranžované fotografie jsou mé, titulní (první) fotografie je od výrobce.
3.Většinu popisků jsem psal sám, pouze některé texty byly přepsány copywriterem. Možná naněj mám někde kontakt.
4. V současné době je eshop na hostingu Savana 500. Ten je na Opencart poměrně slabý, proto se vám eshop asi načítá pomaleji, na Savana 1000 fungoval dobře, ale už se mi nechtělo jej platit.
5. Eshop má od začátku funkční GA, nicméně občas se údaje do GA nezapisovali a nikdy jsem nezjistil proč. Vynechal se třeba týden a pak zas normálně naskočili údaje.
Návštěvnost je už od spuštění eshopu mezi 100-150 návštěvníky měsíčně a konverzní poměr 1%.
Peníze:
Celkový obrat eshopu za ty čtyři roky je 159tis. Na první pohled je to směšný obrat, má to ale, nějaká ale:
a. V eshopu byla a je velmi omezená nabídka. Jenom jeden výrobce a tak desetina jeho produkce. V podstatě jsem jenom vyprodával zboží a neměl finance na rozšíření sortimentu. Zejména na Vánoce jsem okamžitě vyprodal to nejdražší zboží a neměl jsem šanci objednat nové.....dlouhé dodací lhůty.
b.Nulový marketing, jak jsem již psal výše.
c. Nízké zásoby...prodalo by se mnohem víc, ale nebylo co.
Sklad:
V současné době je sklad za 53 000Kč v nákupních cenách vč.DPH. Jsem neplátce DPH.
Jde o cca 70ks nožů různých typů. Z tohoto množství si chci některé typy (zejména ty dražší) ponechat jako dárky pro své korporátní zákazníky a na zbytek bych dal kupujícímu slevu, takže bych cenu zásob viděl na cca 40tis.
Sklad je nutné připočítat k ceně aukce. Nejde o žádné ležáky a nový majitel by stejný typ nožů stejně musel koupit a za vyšší cenu.
Dodatek:
V současné době vyžaduje výrobce striktní dodržování minimálních cen. Nový majitel by se jich měl určitě držet, protože Japonci nejsou Čína a dobrou pověst ztratíte jenom jednou. Pak už vám neprodají ani pytlíky. Sám jsem měl doporučení od známého z US a musel jsem sepsat průvodní dopis. Nový majitel musí umět slušne aspoň psanou angličtinu.
Jak má dopisy formulovat mu vysvětlím.
V současné době tu distributora dělá web noze-tojiro.cz, ale jeho VO ceny jsou k neuživení. Nevím zda má výhradní zastoupení nebo je stále možné nakoupit přímo od továrny.
Novému majiteli dám tovární ceník a buď se domluví s distributorem nebo výrobcem.
Nicméně nepředpokládám, že nový majitel ponechá stejně chudý sortiment, jako jsem měl já. :)
Vím, že nabídka není tak skvělá a fantastická, jako jiné eshopy zde prodávané, ale je postavená na reálných datech. Eshop je už roky zaindexovaný, má unikátní texty, fotografie a netuctové, velmi kvalitní výrobky.Nikdy jsem neměl reklamaci a pouze jednou se vrátil balík, objednaný na falešnou adresu. Pokud člověk nemá problém s penězi a ideálně se orientuje v restauračním byznysu, tak jde o velmi ziskové odvětví. Majitelé restaurací kupují nože za 5000Kč, jako by to byly škrabky na brambory.
Jo a Hamono je japonsky Nůž. :)
Dotazy mi piště do zpráv, budu se snažit odpovídat.
Děkuji za pozornost. :)
Doplnění 29.1.2018
Tak podle odpovědi výrobce, už akceptují pouze objednávky min za 5 000 000 JPY ročně. Menší nákupy pouze přes distributora.
24 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
2 hodnocení
členem od 24. 9. 2011
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E